Uutiset:

Onko sinulla jo suzukibandit.org tarrat?

Main Menu

Bandit Foorumin kokit

Aloittaja tonttuj, lokakuu 18, 2010, 20:23

« edellinen - seuraava »

Vallaton

Tänään vois paistella kanansiivet ja päälle reilusti Texax Pete kastiketta, vie kielen mennessään ja alkaa janottaa mukavasti :) Helppo mässy ja vähärasvainen ;)
1250s -08
1200s -03

tonttuj

Possun kassleria kilon köntti, se torstaina viipaleiksi ja nuijan kera ohuiksi lätyiksi, lätyt mausteeseen ja valkosipuliin.
Tänään paljon pottuja viipaleiksi, viipaleiden viiden minuutin nopea keittäminen, viipaleet uunipannuun ja sekaan mausteita, suolaa, sipulia ja valkosipulia paljon. Päälle vajaa litra kuohukermaa ja läjäys reiluksi tunniksi uuniin.
Pihvit tunniksi pöydälle.
Kun potut olivat kypsiä, pihveihin leivitys ja pihvit valurautaa kohti.
Kyytipojaksi kunnon tuoretta salaattia, porkkanaraastetta ja kylmää maitoa.

JuhaT

Tänään possun sisäfile uunissa ja lohkopotut. Siivosin sisäfileen kalvoista ja rasvoista ja hieroin pintaan runsaan mausteseoksen kuiviltaan.  Em seokseen murskasin pippureita huhmareessa, musta, rose + kuivattua chiliä + valmista grillimausteseosta + valkosipulijauhetta. Sitten pannuun reilusti oliiiviöljyä ja kuumalla pannulla lihan pintaan sopiva rusketus, saa lähes palaa. Siirsin lihan uunipannuun ja kaadoin paistinpannulta öljyn ja mausteet fileen päälle ja laitoin uuniin 200 asteeseen.  Pestyt potut lohkoin kuorineen ja laitoin muovikulhoon. Perään oliiviöljyä ja perunamaustetta + grillimaustetta ja pyörittelin mausteet tasaisesti perunoihin. Sitten potut uunipannulle ja lihan kanssa uuniin.
Liha uunista just kun punerrus sisältä on hävinnyt, mutta liha ei ole vielä yhtään kuivunut. Sillä aikaa kun liha vetäytyi tein glaseerauskastikkeen jossa oli osa yllä mainitusta lihan päälle hierotusta mausteseoksesta ja lisäksi itämaista kalasoosia, hp:n savunmakuista grillikastiketta, mausteista tomaattisosetta, grilli maustetta ja hieman öljyä. Tällä soosilla sitten glaseerataan viipaloitu sisäfile.
Maistuvaa tuli ja grillauskauden odotus alkoi malttamattomana.
Kawasaki GTR. ex Suzuki GSF 1250SA 2007
Vantaa

tonttuj

Tänään tuli veivattua pizzaa.
Normipohja jauhoista, vedestä, hiivasta, suolasta ja öljystä.

-Täytteeksi tietysti tomaattipyrettä ja -murskaa ilman lientä.
-Tonnikalaa.
-Kinkkua, kunnon palvikinkkua joka maistuu palvelta.
-Kevyesti ruskitettua pekonia.
-Salamia.
-Katkarapuja.
-Punaista paprikaa maun takia
-Reilusti valkosipulia
-Sekoitus Emmental mustaleimaa, Punaleimaa ja Mozzarellaa
-Sipulirenkaita

Kyytipojaksi jääkylmää Spritea.

Handegunnar

Tänään keitin perinteisen kuivalihavellin. Olipa hyvää, vaika liha olikin hirvestä. Taidanpa käyttää loputkin kuvalihat keittotarpeiksi ja jättää sellaisenaan syönnin vähemmälle.
Bandit 1250A -07, ex.Bandit 1200 naked -99 (huoltosuhde jatkuu)

takaratas

kerran työpaikalla metsästystä harrastava kaveri tarjosi hirvenlihasoppaa jonka valmisti töissä. tosi hyvää oli mutta jäiköhän onceinalifetime jutuksi kun itse en metsästä. ; )

tonttuj

Tänään oli fisupäivä.

-Kunnon salaatti, kirsikkatomaatteja ja porkkanaraastetta
-Uusia pottuja Mallorcalta päin
-Ahvenfileitä kasa, pieni viilto ja ruoto pois, ahvenat merisuolaan, ripaus pippuria ja kevyeen ruisjauhoon, öljyö ja voita pannuun ja neljä pannullista fileitä.

Oli hyvää.

Handegunnar

Lainaus käyttäjältä: takaratas - huhtikuu 17, 2011, 09:56
kerran työpaikalla metsästystä harrastava kaveri tarjosi hirvenlihasoppaa jonka valmisti töissä. tosi hyvää oli mutta jäiköhän onceinalifetime jutuksi kun itse en metsästä. ; )

Minä en hirvenlihasta lihakeitossa oikein tykkää, se on vähän samanlaista kuin naudanliha, mutta kuivalihakeitossa seinäkuivasta hirvenlihastakin tulee oikea maku. Ehkäpä se kuivalihan maku on sitten niin voimakas, että hirvenlihan perusmaku jää taka-alalle. Kuivalihavelli (=kuivalihakeitto) on pohjoisen herkkuruokaa, mutta aika harvat etelän ihmiset sitä tykkää. Enkä niin kauheasti ihmettelekään, tuoksu kun on hieman erikoinen :-\. Olen tottunut lihakeitossa jo lapsesta asti niin poronlihaan, että muusta tuoreesta lihasta ei meillä tehdä lihakeittoa. Vaimollakin on onneksi sama tottumus :)
Bandit 1250A -07, ex.Bandit 1200 naked -99 (huoltosuhde jatkuu)

Kolmone

Söin hirvenlihakeittoa koko lapsuuteni isän innokkaan metsästysharrastuksen vuoksi. Jossain vaiheessa keitto alkoi jo tulla korvista ulos, mutta nyt taas vuosia myöhemmin hirvenliha maistuu todella hyvältä sekä paistissa, palapaistissa että keitossa.

1. vasan paistiliha sulamaan (poista mahd. ylimääräiset kalvot tai jänteet)
2. lisää joukkoon oma tekemä marinadi (punaviini, öljy, pippuri, suola, valkosipuli, rosmariini etc....)
3. odottele 1/2-1 vuorokautta
4. pyyhi ylimääräinen marinadi pois
5. paista pinnalta KUUMALLA pannulla muutaman minuutin
6. heitä pintaan hieman suolaa ja pippuria
7. kääri folioon
8. paista uunissa 150 asteessa siten että paisti jää sisältä hieman punaiseksi (älä paista liikaa - lihasta tulee sitkeää!)
9. nauti perunoiden, salaatin, sienisalaatin, punaviinin ja puolukoiden kera
GSF 1250 S 2008 ja muutama 50 cc, GSF 400 1992, CBR1000RR 2008YZF-R6 2008,
GSX-R 600 K9, GSX-R 1000 K6, GSX-R 1000 K2, 1200 S->N -04, 600 S -98, NX 250 Dominator -90, PV 50 -88, 2 x PV50 -81

tonttuj

-Ensin lehmän paistista jauhelihat pihveiksi
-Sitten pihvit grilliin ja kypsiksi
-Siinä välissä pannulla pieni kastikkeen poikanen, ei suolaa kastikkeeseen mutta kyllä muita mausteita
-Wokkipannuun vihanneksia kuuman öljyn sekaan viiden minuutin ajaksi
-Kattilaan nuudeleita hautumaan pariksi minuutiksi kiehuvaan veteen

Lopuksi koko komeus pihveineen wokkipannuun, sekaan tuoretta sipulia kunnon viipaleina ja valkosipulia puristettuna ja loraus soijakastiketta sekaan, minuutin pyöräytys ja pannu pöytään.

tonttuj

Uusia pottuja, salaattia ja porkkanaraastetta ja grillin kautta nuijittuja porsaanulkofileepihvejä.

juntu

Joltain forumilta aikoinaan bongasin kebab ohjeen.

Eli tarvitaan 1-2kg jauhelihaa ja mausteita maun mukaan.

Liha ja mausteet sekoitellaan kulhossa, puristetaan tiukaksi pötköksi ja kääritään folioon. Folion pohjaan olen tökänny pari reikää jotta ylimääräset rasvat valuu pois. Tämän jälkeen laitetaan koko komeus ritilälle uuniin, 100 astetta noin 4-5 tuntia. Ritilän alle kannattaa laittaa korkealaitainen uunipelti, ja siihen loraus vettä jotta folion sisältä valuneet rasvat on helpompi siivota.
Mikäli malttaa, pötkön kannattaa antaa hetken vetäytyä paistamisen jälkeen. Jolloin siitä on helpompi vuolla ohuita siivuja

Jauhelihana voi käyttää lähes mitä vaan. Itse olen kokeillut sika-nauta-, naudan paisti- ja broilerijauhelihaa. Jotkut ovat kuulema käyttäneet Hirvenjauhelihaakin. Mausteiksi olen laittanut usein suolaa, pippuria ja chiliä yms tulisuutta antamaan.

Siitä sitten vaan kokeilemaan ja etsimään itselle mieleinen liha ja mausteseos :D
Suzuki GSF 1200s -99

Sinoz

#27
Tonnikalakatkarapu salaatti  ;D

Tämmönen

Siitä vaimoketta yllättämään tosi hyvällä salaatilla

tonttuj

Hirvi otti ja kuolla kupsahti tien poskeen.
Hirven lapaa tuli pilkottua ja siitä lihakeittoa tuli väsättyä.
Lihapalojen keittelyä ensin tunnin verran, sitten vihannekset ja potut sekaan ja persiljaa viimeisenä mauksi.

noutaja

Kokeilkaapa joskus "Lapin tortilloja". Poronkäristyslihat pienehköinä siivuina kuumalle pannulle ruskistumaan. Hetkenpäästä sekaan sipulikuutioita. Pyörittele hetki, lisää sekaan paseerattua tomaattia (ei paljoa), mustaapippuria(paljon) ja suolaa. Anna porista hetken. Lämmitä rieskat mikrossa. Laita rieskan päälle kauhallinen tuota em. sörsseliä, vähän jäävuorisalaattia ja smetanaa. Kääri wrapiksi ja syö. Ruokajuomaksi suosittelen Lapin Kultaa. Olvikin käy.

Ihan omasta päästä keksitty resepti. Toimii. K-kaupan pakastealtaan Pirkka-nopea poronkäristys sopii tarkoitukseen hyvin.
Kawasaki Z750S 2010-
Suzuki GSF Bandit 1250 2011-