Bandit foorumi

Keskustelualue => Off-topic => Aiheen aloitti: numbie - Toukokuu 15, 2008, 22:37

Otsikko: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: numbie - Toukokuu 15, 2008, 22:37
Jollakin taisi olla tuossa nickin alla jotain sellaista, että "ei ole riemulla rajaa, kun banditilla ajaa". Tämä pitää kyllä varsin hyvin paikkansa, mutta näin keväisin ja alkukesästä on paljon noita koeajopäiviä, niin voisi avata ketjun, jossa voisi kertoilla koeajokokemuksiaan. Itse olen ihan mielenkiinnosta yrittänyt päästä ajelemaan erilaisilla pyörillä, jonka jälkeen aina huomaa oman Banditin olevan kuitenkin se paras pyörä mulle.  ;D ;D

ma 12.5. Aprilia Shiver 750 ja Tuono Factory
Kyllä tuo italialainen V2-koneella oleva pyörä tai V2-yleensäkin on ihan oma juttunsa. Shiver oli mulle vähän pieni, mutta tosi hauska kaupunkiin. Kova tuuli pilasi hieman ajonautintoa. Tuono oli enemmän minulle mieleen, mutta huomasin pitäväni kuitenkin rivinelosen räjähtävästä lähdöstä kuin V2:n tasaisesta voimasta. Mahdottoman hyvä Tuono oli ajaa, mutta nakupyöräksi oli outoa, että jalkatapit olivat lähes kyykkypyörän asennossa.  ;D

to 15.5. KTM SuperDuke R ja Kawasaki ZX6R
Tuo SuperDuke oli nakupyörä radalle eli penkki oli kova kuin mikä ja muutenkin aika räyhä/asennepyörä. V2-ruiskukoneesta huolimatta (tai siitä johtuen) oli tosi vaikea saada pyörä liikkeelle ja ajotyyliä ensimmäisen vartin aikana ajotyyliä voisi kuvata sanalla nykivä. Paremmin meni kun antoi kierroksia kunnolla, mutta sitten mentiin jo aika kovaa... 8) Ajo-ominaisuudet oli kyllä parhaat, mitä olen kokeillut, tuntui että  kallistaa saa niin paljon kuin uskaltaa ja pyörä menee kuin juna. Jotenkin myös yli 100 km/h vauhdissa se pieni kate ohjaili tuulet pois eikä kaikki ilma tullut syliin. Kortti tuolla pyörällä lähtisi noin vajaassa kuukaudessa, kun ei sitä malttaisi olla ajamatta kovaa. ;D ;D

Tuo Kawasaki oli eka kunnon kyykky, jolla olen ajanut. Ei taida olla tuo kyykistely enää näin vanhan miehen laji. Hauska peli oli tuokin, kierroslukumittarissa oli 0-5000 tosi tiheässä ja siitä 5000 ylöspäin tosi harvassa tuonne 16 000 asti...  ;) Ei jäänyt epäselväksi, että kyseessä on kierroskone.  :D Tuon ajon jälkeen Bandit tuntui lähes Bemarin matkaendurolta. Veikkaisin myös, että kortti ei pysyisi kyykylläkään kuukautta omassa lompakossa; oli tuota Kawaa sen verran mukavaa kierrättää yläkierroksilla...  ;D

Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: harmaahukka - Toukokuu 16, 2008, 09:45
Tuo on todella fiksu tapa päästä perille mopojen sielunelämästä noin kokonaisuutenakin, ja samalla vertailla eri genrejä käytännössä. Olen etenkin uusille motoristeille suositellut pikku jippona päästä nopeammin sisään "lajiin". Ööö.... itsekin tietty aika uusi, mutta mitäpä siitä...

Ei millään jaksa laittaa ylös mitä kaikkia on tullut koeajettua, ehkä 40 kpl. Hauskimmmasta päästä ovat minusta olleet mm. Busa, Dragstar 1100, Matchless 350 (vm -54), viri-MT-01 ja tietty viime vuoden YZF-R1.

Koklaan pitäisi päästä ainaskin Kingiä ja vihdoinkin jotakin Harrikkaa sieltä painavasta päästä. Ja sit jotakin isoa enskaa vaikka KTM SuperENDUROA tai sit Dukea tai.... Niin ja LC8:aa kansa pitäs... ja ...ja...

-hh-


edit: välttämätön mallikorjaus
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Matson - Toukokuu 16, 2008, 14:16
<--- Tunnustan kirjoittaneeni kuvan alle tuollaista, kun oli tytöilläkin riemussa pitelemistä päästessään "koeajamaan" Bandittia tuossa pihalla.

Varsinaiseen asiaan minulla ei valitettavasti ole paljoakaan annettavaa, kun ainoat kokeilemani pyörät ovat omani lisäksi Kawan ER-5 ja uusi 2008 iso Banditti.

Tuon Erkin kävin kokeilemassa, kun olin ekaa pyörääni ostamassa viime keväänä. Mutta kun Erkki ei käynnistynytkään heti vaan vaati akun vaihdon, niin otin sitten vierestä sen isomman ja hienomman Banditin (vaikka olikin "liian kallis"). No ei sen jälkeen enää Kawasaki paljoa lämmittänyt, kun oli ensin päässyt hopeista unelmaa kokeilemaan. ;D Ero oli konkreettinen sekä tehoissa että ajettavuudessa. Vaikka Erkki oli pienempi ja kevyempi, niin Banditti on mielestäni selkeästi helpompi ja mukavampi ajettava. Tai sitten kyseisessä Erkissä oli jotain virityksiä (esim. ohjaustanko oli mielestäni aika kapea, kuten kyykkypyörissäkin, liekö se vaikuttanut). Bandit oli siis eka ajamani pyörä sitten autokoulun, josta oli kuitenkin kulunut aikaa jo kymmenisen vuotta. Silti sillä muisti (ainakin yleensä) ottaa vilkun pois ja huolehtia ryypynkin poiston jo tuolla ekalla lenkillä. Erkillä meni jotenkin siihen mopon hallitsemiseen enemmän ajatusta, eikä vilkkua tai ryyppyä kumpaakaan muistanut oikein säädellä. Vaikka siis koeajoin Banditin ekana - omituista. :)

Niin, ja se S1250 sitten.. Kävin kokeilemassa pari viikkoa sitten uutta (6 kilometriä ajettua) kapistusta. Täytyy sanoa, että kyllä kelpuuttaisin sellaisen tuon omani tilalle, MUTTA eihän sellasella perhana saa korttia pysymään taskussa millään. :D Pienempään kaasari-bandittiin verrattuna vastaa kaasuun todella nopeasti ja lähtee heti vetämään kovaa, vaikkei kierroksia olisikaan paljon. Lopputulos: kahvaa ei saa juurikaan käännellä vapaasti tappiin asti, jos mielii selvitä ilman sakkoja. Omassa saa sentään kääntää ihan rauhassa ja kiihtyminen alkaa sitten kunnolla vasta 7 tonnin jälkeen. Kahvan kääntäminen se vasta hauskaa on, kun saa käännellä rauhassa. (huomatkaa, miten tässä täytyy kehitellä perusteluja, ettei tarttisi vaihtaa pyörää) ;)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tmk - Toukokuu 16, 2008, 21:34
Onhan noi koeajopäivät mukavia, nyt viime viikkojen aikana tuli testattua FZ1, Ducati 848, Kawa Z750 ja uusi iso Bandu. Ducati oli melkosen hauska peli mut en kyllä semmosta ottais yleispyöräksi, kuitenkin aika ratavehje. Äänet oli kyllä komeat   ;D Fasu ja Bandu oli molemmat varsin mukavia, helppoja ajaa ja voimaa riitti alhaalta asti. Kawakin oli ihan hauska muttei mitenkään sykähdyttäny. Kyllähän tuo pikku-Bandu tuntuu hetken aikaa aina harmillisen voimattomalta isojen mopojen jälkeen  :D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: paksuaki - Toukokuu 17, 2008, 10:29
Itselläkin on tullut kierrettyä koeajopäiviä tässä lähiaikoina!! Ja seuraavat pyörät testattua!!

KTM: 530exc-r, 690duke, 690smc, 990supermoto, 990superduke

YAMAHA: YZF-R1, XT660R

SUZUKI: GSX1300-R, B-KING, INTRUDER M1800R

Jos olisi rahaa, niin ajokokemusten perusteella käyttöpyöräksi ostaisi uuden busan ja leikkikaluks kotarin 690smc:n!! ;D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: ÖÖ. - Toukokuu 18, 2008, 12:27
Ei ole hirveösti mopoja tullu koitettua mutta muutamaan kuitenkin.

KTM 650exec (muistaakseni). Tärisee, pärisee ja suhisee. Kyllähän se ihan mukavasti kiihtyi mutta se tärinä. Kaveri tuon ajoi muistaakseni Lahdesta Turkuun ja ihmettelen miten jaksoi. Jännä tunne kyllä kun kämmenpohjia kutittaa kun vääntää kaasua. Hiukan kiikkerä tämmöseen katupyörään tottuneelle.

GSX-R 750 n. -92 Kulkee hienosti kunhan kierrättää. Alusta ja jarrut olivat yllättävänkin hyvät. Ajoasento sopi jotenkuten. Satulasta kahvoihin oli riittävästi matkaa.

GSX-R 600 n. -03 Tuntuu kevyeltä ja kulki ihan riittävästi kuhan taas jaksoi kierrättää. Kone kyllä toimi hienosti pienemmilläkin kierroksilla. Ihan liian pieni, mittaristoa ei nähnyt kunnolla kun plexin reuna oli edessä.

R1 n. -00 Tuntuu erittäin pieneltä ja kevyeltä. Mulle ei ainakaan sopinut ollenkaan ku pää oli jossain etuakselin etupuolella ja mittareita pitäisi katsoa pleksin läpi väärältä puolelta.  ;) Kulkee riittävästi, mutkatiet tuntuu ihan suorilta.

VTR 1000 F n. -03. Hienot soundit, lähes täydellinen ajoasento, kevyt ja mukavat ajo-ominaisuudet. Olisin mokoman voinut ostaakkin mutta se kone ei tuntunut hyvältä ollenkaan. Luulin että v2 pitäisi vääntää alhaalta hyvin mutta . 4000 rpm piti olla taulussa että jaksoi vetää ilman hirveää jyrinää ja rutinaa. Kyllä se eteenpäin meni hienosti mutta hiukan puhditon ehkä. Samaten tämä versio "yski" vähän väliä kun tyhjäkäynniltä lisäsi kaasua.

TLR n. -99 Tämän meinasin jo ostaa muttä myyjä ei tullut vastaan riittävästi. Ehkä hauskin vehje mitä olen ikinä ajanut. Ajoasento oli käsille kova mutta siihen sentään mahtui kunnolla. Tässä vehkeessä v2 oli juuri sellainen kuin odotinkin. Veti tasaisesti koko kierros alueen läpi kunnes rajoitin pilasi huvin. Ja ne äänet oli yoshin putkilla jotain äärimmäisen hienoa. Naapurit varmasti suuttuisivat mutta mun mielestä se oli musiikkia koko kierrosalueella. Alusta oli vaihdettu öhlinsin osiin joten siinäkään ei mitään valittamista. Kortti lähtisi kyllä ekalla viikolla varmasti.

Dragstar 650. Tällä vehkeellä ajaessa melkein ymmärsin custom kuskeja. Leppoisaa ja mukavaa cruisailua. Tehoa ei ollut hirveästi mutta kone veti tärinättömästi oli sitten mikä vaihde tahansa päällä. Ehkä 4. pyöräks vois tällaisen hommata tai sitten siinävaiheessa kun maha ei mahdu tankkia vasten enään.

GS500. Track08 entinen pyörä. Tämäkin oli tavallaan yllättävän hyvä laite. Ehkä kokemuksen GS125 mallista vaikuttivat siihen. Mukava asento, kevyt ja hyvät ajo ominaisuudet. Ainoa mikä hieman häiritsee oli kova tarve kierroksille. Tietysti noin pienellä koneella se on ymmärretävää.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: poku - Toukokuu 19, 2008, 00:09
Olen aina kokeillut uusia pyöriä, jotenkin se myös kuuluu tähän harrastukseen ja näin tulin myös banun omistajaksi vuosi sitten, mutta on hauskaa kun joku uskaltaa ostaa pyörän ajamatta! Viikko sitten tapasin Lahnuksen Shellillä herran ja rouvan juuropeenilla ja olivat Porvoosta ajelleet katseleen missä Heino on koska sieltä oli tarkoitus hakea uusi 8Bemu jolla ajettaisiin ameriikan Pan. Kysyin, kuinka olivat päätyneet ko. mopottimeen? Lukemalla testejä ja niitä vertailemalla?Haloo! Kyllä niitä pitää uskaltaa itse koittaa, eihän sitä muuten tiedä. Viimekesänä moni kysyi että miksi snadi banu eikä isorosvo ja vastaus on tänäkin vuonna sama, pidän siitä.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: track08 - Toukokuu 19, 2008, 15:59
Honda CB 500: Kortti tuli ajettua tällä pyörällä. Ihan mukava peruspyörä. 500-kuutioisista peruspyöristä CB 500 on ainakin paperilla aavistuksen tehokkaampi kuin ER-5 tai GS 500. Sivistyneessä perusajossa oikein mukava peli, eipä tullut ominaisuuksia kummemmin testattua.

Suzuki GS 500 E: Näitä tuli testattua muutamakin, ennen kuin löysin sopivan uuden ja vähän ajetun alle. Reilun 36 tkm perusteella oikein mainio peli aloittaa moottoripyöräily. Sopivan ketterä ja kevyt ajaa vielä kun taidot eivät ole juurikaan millään tasolla. Vielä 100 km/h vauhdissa taittaa matkaa ihan kivasti, mutta sen jälkeen tuuli riepottelee, naku kun on. Pieni kulutus ja varsin pienet käyttökustannukset muutenkin (kulutusosat halvempia kuin esimerkiksi pikku-Banditissa).

Yamaha XJ900: Tällainen tuli koeajettua ihan uteliaisuudesta. Pyörä oli melkein 15 vuotta vanha, mutta parin tonnin hintalappu kuulosti hyvältä. Ihan näppärä matkajuhta se vaikutti olevan. Täydet katteet poisti kaiken puhurin ja matkantekoon ihan kiva pyörä. Se oli kuitenkin iso ja raskas plus minulta puuttuvat tee-se-itse-miehen taidot, niin jätin ostamatta.

Kawasaki Ninja 636: Kaveri vuokrasi tämän pariinkin otteeseen ja pääsin kokeilemaan sitä. Aluksi kääntelin pyörää jollain parkkialueella vain todetakseni että pyörä oikein huutaa suurempia nopeuksia. Moottoritien rampista kiihdytin niin nopeasti kuin uskalsin ja ykkösellä mittarissa välähti 135 km/h. Suurissa nopeuksissa Ninja tuntui oikein kivalta, mutta taajamassa käännellessä tuntui kuin olisi pää mittareiden etupuolella ja ranteet olivat kovilla.

Suzuki Bandit 1200 N: Viime vuonna juttelimme geelisatuloista tällä foorumilla. Tämän jälkeen pääsin kokeilemaan mamolan 1200 N Bandittia. Satula oli tosiaan aivan toista maata kuin vakioistuin. Varmasti miellyttävä kapistus pitkiä reissuja tekeville kuskeille. Itse pyörä oli miellyttävää Bandittia itseään. Reilusti tehoa alakierroksilta saakka. Tämä Banditti vaati vähän enemmän käskemistä mutkissa, mutta siihen tottui aika nopeasti. Muistan että jarrujen teho teki vaikutuksen pikku-Banditin vähän nihkeään jarrutuntumaan verrattuna.

Suzuki Bandit 1250 AS: Samalla reissulla sain koettaa ÖÖn uudenkarheaa isoa Bandittia. Pääsi vähän yllättämään se ero, minkä tuo lähes tuplakuutiotilavuus (pikku-Bandittiin verrattuna) tuo. Etunen hieman nousi aggressiivisemmassa kiihdytyksessä. Tuntui että isossa Banditissa ajoasento on vähän korkeammalla kuin pienessä. Kytkin oli tarkempi ja ajotuntuma vakaampi. Ja ne jarrut olivat myös tässä Banditissa paremmat kuin tuossa pikku-Banditissa. Iso Banditti tuntuu etenevän vakaammin kuin pieni. Hitaassa vauhdissa oli vaikeaa pitää kierroksia vakiona.

Yamaha R6: Työkaverin Yamahaa sain koittaa pidemmänkin siivun ihan kunnon mutkapätkää ja moottoritiellä ajelua. Ajoasento tuntui suurinpiirtein samalta kun Ninjassakin: pää on jossain pleksin yläpuolella niin ettei mittareita tahdo oikein nähdä. Kivahan R6:lla oli mutkatiellä päästellä, mutta tämäkin pyörä oli parhaimmillaan vasta suurissa nopeuksissa. Reilun tunnin kierroksen jälkeen oli kyllä ranteet ihan rikki. Pikku-Banditin sarviin tämän jälkeen tarttuessa kyllä kaipasi vähän tehoa lisää.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: maximal - Toukokuu 20, 2008, 12:40
Kävin koeajamassa KTM 690 SMC:n ja aika myyty olin sen jälkeen. Hauskuutta riitti ihan pirusti just kaupunki kruisailuun ja enskarenkailla soratiet olisi yhtä perunavakoa. Pelottaa kun enskaa on ruvennu mieli tekemään ihan pirusti!
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: petska - Toukokuu 20, 2008, 14:27
Eilen sain naapurin pojan 750 gsxr vm96 eli raidin rokkaan kunnollla vähän kaasareita ruuvasin ja synkkasin niin kivasti keuli ykkösellä ja kakkosella...kiipiää kivasti leijjaan kierroksilla ;D

toi muuten lykkäämällä pihalle ja tuuppasin talliin kun ei liikkunut enää lauantaina ajamalla...ja tuumailin et täytyy vähän katella... :D

tuntui muuten bandiitti kivalta tuollaisen loppuunajetun kierros kyykän jäliltä...

Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: iiöö - Kesäkuu 7, 2008, 15:25
Tänään oli Oulussa Ducatin koeajopäivät. Kävin kokeilemassa MS2R ja MS4R monstereita, sekä Hypermotardia.

Hypermotard oli aika erikoinen ajokokemus todella pystyn ajoasennon takia. Todella kevyt käsitellä, ja voimaa riitti. Hillittömän hauska ajaa kaupungissa ja varmaan myös pienillä mutkapätkillä, mutta ei ole ihan pitkän matkan ajoa varten suunniteltu.

Monsterit taas oli tutumman tuntuisia, ja vaikka paperilla ei suorituskyvyssä ole hirmu eroja, käytännössä oli. MS2R oli melko puhdittoman oloinen, kaasua sai käyttää todella reilulla kädellä ilman isompaa vastausta. Moottoritielle ajelin kakkosella, ja rajoittajaan napsahti kun odottelin että koskahan tää oikein lähtee kiihtymään...

MS4R taas oli ihan eri planeetalta. Tuntui että ykkösellä ja kakkosella kaasuvivun kääntökulmalla säädetään suoraan keulimiskulmaa. Kolmosellakin vielä lähti etunen leijaamaan kun kunnolla kiihdytteli. Tää kannattaa käydä koeajamassa, jos vain tilaisuus tulee! Ainoa vika oli, että oma Bandu tuntui aika mopolta tän jälkeen :(

On noissa veekakkosissa vaan makeat äänet, varsinkin vähän avarammilla putkilla :D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: muumu - Kesäkuu 7, 2008, 20:35
Kävin kans tyyppäämässä nelos monsterin. Melkonen vehe on :) Saa hymyä naamalle. Mulle tuli semmonen tunne että tuo alusta on viritetty keulimista edistävästi. Ei tulla pysys kortti taskussa viikkoa pitenpää ..
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: bandu-02 - Kesäkuu 10, 2008, 14:10
Uusi Kawa 10-ninja, eihän semmosessa asennossa voi pyörällä ajaa.
Bmw K1200R, hienopyörä ei liian kyykky ja voimaa pirusti myös alakierroksilla.
-07 busa, seuraava pyöränikö?!
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Handegunnar - Kesäkuu 10, 2008, 14:16
Bemarin K1200S ajoin muutama vuosi takaperin. Varsin miellyttävä kokemus. Alusta ja jarrut ovat erinomaiset, tehoa tarpeeksi. Sillä voisi pyyhkäistä parissa päivässä Välimerelle.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: purpeli - Kesäkuu 10, 2008, 17:24
Testasin tossa Kawasaki GTR 1400:sta koeajopäivillä ihan vaan sen vuoksi, kun ajokokemuksia on lähinnä vain nakupyöristä. Ja kyllähän sillä ajelu oli aikas mukavaa. Sähköllä säädettävä visiiri, joten fiilis oli hieman eri kuin naku bandiitilla. Niin ja onhan siinä ne katteet, ettei tuulta tule polvillekkaan lähes ollenkaan. Ja vaikka pyörä näytää suurelta laukkujensa kera, niin oli vielä keveäpi hiljaisessa vauhdissa kuin bandit. Mukava kyllä, mutta eihän se nyt fiilistelyssä kuitenkaan naku bandittia voita :=)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: muumu - Kesäkuu 10, 2008, 17:45
Samaan tulokseen tulin tuon GTR1400 osalta. Todella ketterä ja mukava ajella. Tosin en sanoisi että ketterämpi kuin Banditti tuoreella takarenkaalla.

Tuli vaan semmonen tunne että ajaa kotilolla  :o Pyörä ei niiaa jarrutuksissa eikä nostele kiihdytyksissä kaulaa ja muutenkin kovasti sivistynyt peli. Kiihdytyskin on niinku mitään ei tapahtus.. Kävin testaamassa  vertailun vuoksi myös Yamahan FJR1300 ja täytyy sanoa että Kawan ottasin ennemmin jos tuommosta hakisin. Molemmissa hakkas pitkän äijän koipiin moottorin katteet pysähdellessä jota pidän isona miinuksena.

Samoilla linjoilla kuitenki että on tuo Banditti aina Banditti ;D

Oon yrittäny Suzukin koeajoja bongata että pääsis B-Kingillä ajamaan mutta eihän semmosia kuulemma ees oo Oulussa :o Maahantuoja ei kuulemma järjestä eikä ainakaan Ouluun jaksa paikallinen myyjä pyöriä hakea Espoosta.. Sain kuitenki semmosen tiedonjyvän että maahatuojalla on kaikki pyörät koeajossa Espoossa eli jos sinnepäin menossa niin ei muutaku päiväks koeajoon joku Suzukin peli ja nokka kohti taivaanrantaa ;)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: sepe - Kesäkuu 10, 2008, 21:12
Samaan tulokseen tulin tuon GTR1400 osalta. Todella ketterä ja mukava ajella. Tosin en sanoisi että ketterämpi kuin Banditti tuoreella takarenkaalla.

Tuli vaan semmonen tunne että ajaa kotilolla  :o Pyörä ei niiaa jarrutuksissa eikä nostele kiihdytyksissä kaulaa ja muutenkin kovasti sivistynyt peli. Kiihdytyskin on niinku mitään ei tapahtus.. Kävin testaamassa  vertailun vuoksi myös Yamahan FJR1300 ja täytyy sanoa että Kawan ottasin ennemmin jos tuommosta hakisin. Molemmissa hakkas pitkän äijän koipiin moottorin katteet pysähdellessä jota pidän isona miinuksena.

Samoilla linjoilla kuitenki että on tuo Banditti aina Banditti ;D

Oon yrittäny Suzukin koeajoja bongata että pääsis B-Kingillä ajamaan mutta eihän semmosia kuulemma ees oo Oulussa :o Maahantuoja ei kuulemma järjestä eikä ainakaan Ouluun jaksa paikallinen myyjä pyöriä hakea Espoosta.. Sain kuitenki semmosen tiedonjyvän että maahatuojalla on kaikki pyörät koeajossa Espoossa eli jos sinnepäin menossa niin ei muutaku päiväks koeajoon joku Suzukin peli ja nokka kohti taivaanrantaa ;)
Ja jos on äijällä pitkät koivet, niin ei tarvi edes uneksia B-kingistä. Koivet ei yksinkertaisesti taivu tankin syvennöksiin, vaan terävät kulmat painaa sisäreisiin. Jopa minulla. Goodbye B-king! Terv. mittarista riippuen 183-184 cm.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: muumu - Kesäkuu 10, 2008, 21:56
Ai on se ahdas istua. No eipä tarvii sitte b-kingiä laittaa mutta pitää sillä ajamassa käydä joskus kuitenki.. Tai ostaa AVKlta kipattu ja heittää katteet mäkeen ni ei paina ;D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Kolmone - Kesäkuu 10, 2008, 22:22
Tällaiset persjalkaiset siis voivat edelleen jatkaa B-Kingistä unelmointia. Ei vaan uskalla koeajolle, käy muuten lompakkoa sääli ;)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: välläri - Kesäkuu 10, 2008, 23:15
Pääsin tässä koe-ajamaan Yamaha FZS600,vm.-03
"-ei ole riemulla rajaa,kun Keijo kesämopolla ajaa"

Foorumia pidempään tai ehkä tarkemmin seuranneet voivat löytää tästäviestistä säälittävää ironiaa  :D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Suiza 1200 - Kesäkuu 10, 2008, 23:32
Tällaiset persjalkaiset siis voivat edelleen jatkaa B-Kingistä unelmointia.

Vielä se on koeajamatta, mutta kylmätyypit osoitti, että se on persjalkaisten mopo.
Tosin minulla ei ole mitään sitä vastaan ;)

Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Handegunnar - Kesäkuu 11, 2008, 08:46
Ja jos on äijällä pitkät koivet, niin ei tarvi edes uneksia B-kingistä. Koivet ei yksinkertaisesti taivu tankin syvennöksiin, vaan terävät kulmat painaa sisäreisiin. Jopa minulla. Goodbye B-king! Terv. mittarista riippuen 183-184 cm.

Mulla on pituutta suunnilleen saman verran ja pitkät jalat. Siksi kai yleensä eurooppalaisissa pyörissä (etenkin saksalaisista) on minulle parempi ajoasento kuin japanilaisissa.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: morris66 - Kesäkuu 11, 2008, 09:49
onkos kukaan täältä käynyt -08 Busaa testaamassa, kiinnostas kuulla tuntemuksia
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Hombre - Kesäkuu 14, 2008, 22:54
Tällaiset persjalkaiset siis voivat edelleen jatkaa B-Kingistä unelmointia. Ei vaan uskalla koeajolle, käy muuten lompakkoa sääli ;)

Se on rahaa vain, ja löytyypähän taas uusi syy mennä naama virneessä töihin  :P
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: paksuaki - Kesäkuu 15, 2008, 11:11
onkos kukaan täältä käynyt -08 Busaa testaamassa, kiinnostas kuulla tuntemuksia

Joo...ja on aivan uskomaton pyörä!! Ainakin itselleni täydellinen ajoasento ja todella heppo/miellyttävä ajaa..!! :P
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: morris66 - Kesäkuu 16, 2008, 07:51
No samaa olen vähän kuullut Busasta muualtakin,  osin puolueellista ja ja sitten täysin vilpittömältä taholtakin.... :)
Moraalista yksin keskustelua juupas eipäs olen harrastellut vaihtamisen mielekkyydestä koska Bandu on niin  helvatan hyvä pyörä meikäläiselle ja toistaiseksi tuntuu vielä siltä että rahat säästyy (pankin) ja ajellaan rosmolla.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tuutticb - Kesäkuu 16, 2008, 21:28
onkos kukaan täältä käynyt -08 Busaa testaamassa, kiinnostas kuulla tuntemuksia

Testattu on. En vaihtaisi. Huono ajoasento, jalat koukussa ja käsiä särki kymmenen kilometrin lenkin jälkeen. Turhaa tehoa, ei pysty hyödyntämään normaaliajossa. Tuuli ottaa kiinni yllättävänkin kovasti, vaikka kuvittelin menevän paljon Bandittia sulavammin. Kone pitää melkoista rousketta pikkukierroksilla.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tsumia - Kesäkuu 26, 2008, 15:20
Kävin justiinsa koeajamassa 08 busaa. Sellainen n. 20 minuutin lenkki, josta puolet pikkuista mutkatietä ja toinen puoli suoraa maantietä.

Laite itsessään näyttää varsin massiiviselta, mutta kun se lähtee liikkeelle, se tuntuukin kevyemmältä ja näppärämmältä mitä Bandiitti. Ajoasentoon varmaan tottuu, kun se jo tuossa ajassa alkoi tuntumaan ihan toimivalta, vaikka aluksi olikin huono.

Plussaa verrattuna 1250SA

+-
nopeusmittari analoginen. Nyt jo vähän tottunut Banditin digitaaliseen, joten analoginen tuntui vaihteeksi oudolta.

Miinusta

Normaalisti ajaen (eli alakierroksilla) vääntöeroa isoon bandiittiin ei oikein huomannut. Epäselväksi jäi mitä jalat olisi tykänneet pidemmästä ajosessiosta.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: harmaahukka - Kesäkuu 26, 2008, 17:23
Käytännössä samat huomiot tein -04 mallista. Loota kyllä siinä vaikutti yhtä kroheelta kuin Bandussakin. Busa on on just sellainen pakko-ajaa-yli-satasen -malli, että saa käsille siedettävän paineen.

Kevythän tuo on kuin mikä kokoonsa nähden. Pitkä akseliväli ja silti taittuu ihan ajatuksesta mutkiin.

Mutta sitten yksi juttu: on se ihan eri hintainen!

-hh-
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: artzu - Heinäkuu 6, 2008, 02:14
Kävin tässä testaamassa erään kaverin hankintaa. Kawasaki GPX 500R:ää -89 (ajettu vajaa 23000km!!!)
Kaveri osti sen yhdeltä tutulta vanhemmalta mieheltä. Pyörä ollut ajamattomana useita vuosia kuivassa autotallissa koska uutena kaaduttu katteet särki.  :(
Aika mielenkiintoinen tuulahdus kultaiselta 80-luvun loppupuolelta. Mukavan leuto ajettava määrätyllä tavalla ja tarvittaessa pikkuäkäinen kierros kampe.
Tulee komee peli kun saa toi kaveri siihen katteet hommattua.  :)

Tehtiin siihen tarvittavat huollot (akku, öljyt, suodatin ja muut nesteet, säädöt yms.)
Olihan tuossa kaasareissa (keihin 30 vai 32mm?) puhdistamista ja pitää kalibroida ne kun saan tilaamani laitteen ensiviikola.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tsumia - Elokuu 8, 2008, 19:59
Ajoin tuossa parisenkymmentä kilometriä vesisateessa 03 mallista GSX-R 600. No jälleen ensimmäisen 500 metrin jälkeen oikea ranne ilmoitti tyytymättömyytensä klipareihin. Sopivaa käden asentoa ei tahtonut löytyä, mutta jos pitää ryhdin selkä/vatsalihaksilla ja kädet rentoina, niin ranteet ei oireile. Muuten älyttömän kevyen oloinen vehje, vaihteet toimi jotenkin pehmeämmin mitä banditissa ja ihan normi rauhallisessa kiihdytyksessä kierrokset kipusi 5000-6000 välille. Banditilla tulee jo aika ripeä kiihdytys jos tuonne asti vetää. Alakierroksilla ei kyllä tapahtunut mitään, vasta jossain 8000 kieppeillä alkoi jotain löytymään. Tässä vaiheessa kirkastui mieleen taas se miksi otin kerralla isomman banditin - se alavääntö!! Maantienopeudesta kaasua sai vääntää ihan reippaasti, eikä tapahtunut oikeastaan mitään, paitsi äänet muuttui. Ei kyllä pitäisi kaasua vääntämällä aloittelijankaan käsistä lähteä, ellei nyt kovin korkealle kierrätä. Etujarru tuntui tehokkaammalta, mutta onpa tuo kevyempi pyöräkin.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: banditos - Elokuu 13, 2008, 00:06
 oon ajanu kaiken merkkisiä mopoja, mutta bandu tuntuu kaikkein parhaalta
se on se vääntö. kun on tottunut autoon ni odottaa samaa myös rätkältä.::)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tsumia - Elokuu 14, 2008, 11:23
Nyt tuli käytyä kokeilemassa hiukan 07 mallista käytettyä FZ1-S ABS:ää.

Ajoasento on ehkä hivenen etukenompi kuin Banditissa. Vaikka tuo katettu olikin, niin yllättävän vähän tavaraa siinä edessä oli. Kate oli tosiaan pienempi (kapeampi ja matalampi) kuin Banditissa, vähän tuli mieleen, että onkohan tuossa enää paljoa eroa nakuun (varsinkin pikku lipalla varustettuun), joka olisi vieläpä paremman näköinen. Muutenkin katehässäkkä antoi hiukan halvan vaikutelman ???

Kytkin on vaijeritoiminen ja kevyempi kuin Banditissa. Etujarrut tuntuivat tehokkaammilta ja ilmeisesti olivatkin. Ripeämmällä jarrutuksella sai perän ilmaan (oikeastaan liiemmin yrittämättä), Banditilla ei ole vielä onnistunut (joko vauhtia on liian vähän tai absit ottaa vastaan). Jousitus otti kaarteessa kuopat pehmeämmin vastaan, kun taas Banditissa hanurituntuma kuoppiin on kovempi. Jousitusta säätämällä voisi tietenkin saada Banditissakin muutosta asiaan.

Iso miinus tulee taas puuttuvasta vaihdenäytöstä (ei ainakaan osunut silmiin). Jokatapauksessa alavääntö on perstuntumalla mitattuna jonkun verran heikompi kuin Banditissa (vesimallissa, i/ö:n alaväännöstä ei kokemusta). Sitten, kun antaa enemmän kierroksia, niin aletaan puhumaan ihan eri säveltä. Mutkiin kääntyy kyllä tosi näppärästi ja kevyesti, painoeron kyllä huomaa. Hanaa antaessa ei tule puutumista ylärekisterissä (en nyt silti tappiin asti vetänyt), vaan meno jatkuu iloisena vielä siinä missä Banditin meno alkaa hyytymään. Selkeästi enemmän räppäily ja räyhähenkinen peli mitä Bandit, mutta sopii varmaan matkaankin ihan hyvin. Keula tuntui noin muutenkin kevyeltä, joten nousee varmaankin helposti. Ei viitsinyt kokeilla, ettei satu mitään...

Seisontatuki on sitten jo ihan eri planeetalta mitä Banditissa :o :o :o Siis miten ihmeessä yli 14 tonnin ovh:lla varustetussa vehkeessä seisontatuki voi olla suoraan jostain 60 luvulta?! :o :o Hirvittävä rimpula verrattuna Banditiin. Pitää oikein katsoa mistä kohtaa se potkaistaan alas, tuntuma huono ja kauhea sivusuuntainen klappikin. Jää vähän sellainen tuntuma, että noinko se nyt pysyy pystyssä ollenkaan. Tuesta huolimatta ihan harkitsemisen arvoinen laite. Ihan suinpäin en lähtisi vaihtamaan, mutta kyllä se tiukka hinta silti tuli kyseltyä :D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Hombre - Elokuu 16, 2008, 20:16
Keula tuntui noin muutenkin kevyeltä, joten nousee varmaankin helposti. Ei viitsinyt kokeilla, ettei satu mitään...

Ei nouse vakiona, vaatii yhden hampaan pienemmän eturattaan, on jaappanin pojjat ajatelleet myös alottelijoiden turvallisuutta.
 

Seisontatuki on sitten jo ihan eri planeetalta mitä Banditissa :o :o :o Siis miten ihmeessä yli 14 tonnin ovh:lla varustetussa vehkeessä seisontatuki voi olla suoraan jostain 60 luvulta?! :o :o Hirvittävä rimpula verrattuna Banditiin. Pitää oikein katsoa mistä kohtaa se potkaistaan alas, tuntuma huono ja kauhea sivusuuntainen klappikin. Jää vähän sellainen tuntuma, että noinko se nyt pysyy pystyssä ollenkaan.

Pysyy pystyssä, mutta vanha sanonta ei tällä rahalla tämän parempaa pitänee paikkansa  ;D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Suiza 1200 - Elokuu 16, 2008, 21:09
Ainakin vakio FZ1-N malli nousee pystyyn pienellä kaasun pumppauksella.
Hieman laitettu taas nostaa tassua pelkällä kaasun lisäämisellä.

60-luvun pyörät on minulta jääneet ajamatta, mutta kyllä sekin pyörä pysyy sivutuella hyvin pystyssä.
Ainut sivuseisontatuen huono puoli on, että se jalalla painettava tappi on varsin lyhyt.
Siihen voi laittaa vaikka kumiletkusta hieman jatkoa.

Turha tuota on lähteä vertaamaan bandiitteihin, kun kyseessä on kuitenkin kaikin puolin eri pyörä.
1200S Bandiiteista on kokemusta reilut 70tkm ja FZ1-N:stä noin 800km.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Tscc - Elokuu 16, 2008, 21:36
Suiza 1200 kommentteja Jammusta odotellaan.Muutkin pyörät sen verran kiinnostavat,vaikka Bandiitista en ole luopumassa.Fz on jo sen verran uudemman aikakauden luomus varsinkin i/ö:n verrattuna,että sikäli perusteellinen analyysi kiinnostaa.Itselle on muodostunut kyseisestä pyörämallista aika positiivinen kuva,lukuunottamatta Yamahan tonnisten alavääntöä.Joka todennäköisesti ei kuitenkaan ole suurikaan murhe.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: b12 - Elokuu 17, 2008, 21:00
Turha tuota on lähteä vertaamaan bandiitteihin, kun kyseessä on kuitenkin kaikin puolin eri pyörä.
Päinvastoin, vaikka onkin eri pyörä kyseessä, niin itseäni ainakin kiinnostaisi kuulla mikä on fiilis jamahan puikoissa verrattuna bandittiin. Eroja luultavasti rupeaa löytymään aika nopeasti...
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: m-aa-ko - Elokuu 17, 2008, 21:04
kävin koettaan kaverin upo uutta daytonaa vitsit kuinka makea ajettava hieno tuote tuntui kyllä aika pieneltä banun jälkeen... en silti itselle hanki ei ole mun tyylin pyörä...
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: ÖÖ. - Syyskuu 29, 2008, 20:14
Muuan oranssia laitetta tuli tänään koitettua. Nyt on vaihtokuume tapissa.  :'(

Täydellinen ajoasento omaan makuun. Höyhenen kevyt verrattuna bandittiin ja tehoa mukavasti. Olo oli kuin olis uudestaan motskaritouhut alottanu, jatkuva virne kypärän sisällä. Väliraha oli liikaa joten Banditilla mennään toistaiseksi. Sopivasta hinnasta voin myydä hyvään kotiin  ;)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Hombre - Lokakuu 1, 2008, 20:00
Muuan oranssia laitetta tuli tänään koitettua. Nyt on vaihtokuume tapissa.  :'(

Täydellinen ajoasento omaan makuun. Höyhenen kevyt verrattuna bandittiin ja tehoa mukavasti. Olo oli kuin olis uudestaan motskaritouhut alottanu, jatkuva virne kypärän sisällä. Väliraha oli liikaa joten Banditilla mennään toistaiseksi. Sopivasta hinnasta voin myydä hyvään kotiin  ;)

Kotari vai kawa?
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: ÖÖ. - Lokakuu 2, 2008, 07:49
KTM 990 Adventure
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Henkka_X - Lokakuu 4, 2008, 20:14
Käpäsin koeajamassa kesällä Hondan 1000RR Firebladen. Kyykky on kyykky ja rock'n roll on musiikkia  8). Säästää mukavasti rahaa kun ei tarvitse käydä hierottamassa selkäänsä joka viikko kesällä ::) Muuten kyllä hieno pyörä alansa ammattilaisille.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: JuhaT - Lokakuu 8, 2008, 15:25
 ;D Ensi lauantaina päästään Lopella ajaan KTM 250 EXC Racing  enduromopoilla,
Lähdetään MotoJyskyn enska safarille.
Ei oikein malttaisi odottaa ;D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: JuhaT - Lokakuu 11, 2008, 18:29
Kurapyörä ajopäivä on nyt takana. Motojyskyn järjestelyt, mopot, varusteet ja henkilökunta/oppaat olivat hienot. Maasto oli markää ja kuraista mutta kuran pitääkin lentää. Osalle ensikertalaisista keli oli hieman hankala, mutta kyllä oli hieno vetää!  Ja ajot loppu siihen ettei ollut voimia enään jatkaa eli ei jäänyt polkuja joita olisi vielä halunnut ajaa. SUOSITTELEN lämpimästi tätä kokemusta. Kotarit ja husset olivat tämän vuotisia ja hienossa kunnossa.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: CyberAngel - Joulukuu 18, 2008, 00:00
B-King koeajo yllätti - sadekeliasento oli lussu,
mutta täysteho venytti ranteet niin,
että illalla rapsutin selälläni vuoteessa vaivatta jalkapohjiani.

Banditista Bussiin vaihtaneena
uusi neste-Bandit oli järkyttävät lössö (syksy-07)
heti perään Triumph Street Triple 675 oli magee (1 päällä)
kone kiersi 3000-12000 vaivatta ja oli mielettömän ketterä
oli vaikea luovuttaa mopo takaisin - suosittelen!

Uusi Bussi ei säväyttänyt, eikä ZZR-1400:kaan
GTR-1400 oli eka tosi hiljanen pyörä kun kumartui
vaatisi sporttisemman stongan

Tuon wanhan K1200S BMW: koeajo oli jees, muttei hinta
voisihan tuon uuden K1300 Ässän käydä ajaan,
mutta hinta on edelleen varsin rapea
toisaalta sähköntuotto ja kantavuus ovat markkinoiden parhaat
Puhumattakaan vastaavan GT-mallin 945W laturista ja
200kg->230kg kantavuutta Ässään verrattuna
Lisäksi tyrkyllä on riittävästi lisävimpaimia syömään sitä sähköä

Mustarastas XX oli mukava (lopetettu malli),
mutta se jokin puuttui - nämä ovat makuasoita

Suskan 1400 muskelipyörä (lopetettu malli) näyttää isolta,
mutta jopa 172cm neitonen tuumasi jotta
"ajaessa vaikuttaa autokoulun viissataselta"

Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: rosmo69 - Joulukuu 18, 2008, 22:44
Naapurin osäntä osti susnan ja ison m1800r:n,entinen mopo oli tai on vieläki tallissa kawa z1300 1983,ollu uudesta asti,molemmat oon ajanut ja rosmon omistajana sanoisin et tossa customissa on munaa,vääntöä ja lähtee et es..ahka on rullalla takana kun oikeata kahvaa tarjoaa,vääntövoimaa on toki rosmossa mut tuossa on ja raakasti,zeta kawa on nostalgiaa ja upea sekin... ;D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: välläri - Joulukuu 19, 2008, 16:06
Naapurin osäntä osti susnan ja ison m1800r:n,entinen mopo oli tai on vieläki tallissa kawa z1300 1983,ollu uudesta asti,molemmat oon ajanut ja rosmon omistajana sanoisin et tossa customissa on munaa,vääntöä ja lähtee et es..ahka on rullalla takana kun oikeata kahvaa tarjoaa,vääntövoimaa on toki rosmossa mut tuossa on ja raakasti,zeta kawa on nostalgiaa ja upea sekin... ;D
Kaveri oli päässyt kokeileen tuttunsa vastaavaa,josta oli kutiteltu reilut 160hv+yli 200Nm.
Tyyppi oli silmät ymmyrkäisenä vielä neljä päivää testilenkin jälkeen  :D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: rosmo69 - Joulukuu 19, 2008, 22:32
Kummipojan thumpstar 125:nen tuli tänään ajettua montulla kurassa,ja kivaa oli,tosin eihän se näin isoa miestä rajusti vie mutta tuli nuoruusaika mieleen... ;D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: My_name_is_Earl - Helmikuu 12, 2009, 19:18
Onko kukaan koeajanut noita Hondan Hornetteja? Yhdessä mahdollisessa autokoulussa olisi harjoittelupyöränä Honda ja mietin onko se ajotuntumalta/ominaisuuksiltaan miten lähellä pikku-rosmoa? Ajokortin ajo alkaa lähiviikkoina. Tai siis teoriat ja sitten kun lumet katoavat ja säät sallivat pääsen harjoittelmaan ajoa.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Kolmone - Helmikuu 13, 2009, 10:28
Onko kukaan koeajanut noita Hondan Hornetteja? Yhdessä mahdollisessa autokoulussa olisi harjoittelupyöränä Honda ja mietin onko se ajotuntumalta/ominaisuuksiltaan miten lähellä pikku-rosmoa? Ajokortin ajo alkaa lähiviikkoina. Tai siis teoriat ja sitten kun lumet katoavat ja säät sallivat pääsen harjoittelmaan ajoa.

Ajoin korttini 2003 vuonna moisella kamppeella. Näppärä peli, mutta todelliset ajo-ominaisuudet jäivät tosin testaamatta autokoulun köröttelytunneilla. Ei oleellista eroa pompata rosmon sarviin tuon jälkeen...
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: harmaahukka - Huhtikuu 21, 2009, 17:24
Tulipa piipahdettua koeajamassa melkoisen namiskuukkeli Kotarin RC8. Aika raaka peli ja tuntui hieman hankalalta voimapuolen säätely moisella motilla, kun enemmän noilla rivinelosille päristänyt.

Matkalla huomasin, että näkyy ihmeen huonosti maisemat. No, syynä oli sen, että olin noin metrin päähän näyttävillä lukulaseilla liikkeellä. Takaisin ei enää raatsinut kääntyä, niin saipa koeajoon lisää jännitettä  ::) :D

-hh-
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Mik@ - Huhtikuu 27, 2009, 15:20
Tulipahan koeajettua paikallisessa liikkeessä pari pyörää.

Ensiksi koeajoin uuden GSF1250S. Oli jotenkin tutun oloinen ympäristö kun pyörän päälle nousi :). Pikku päivitystä tietysti omaan kulkimeen oli mutta kaikki oli tutulla paikkaa. Pitkää ajolenkkiä ei tullut ajettua aikarajojen puitteissa mutta sellainen vaikutelma jäi että painopiste olisi ollut hieman matalammalla kuin omassa pikkusessa, mutta tuo voi johtua myöskin omasta takaboxista. Vääntöä löytyi ja ei tuo vakioputkikaan itseä ainakaan isommin haitannut, olipahan sivistyneemmän oloinen ja kuuloinen. Säädöt ruiskussa tuossa ei ollut kai ihan kohdallaan, kun matalilla kierroksilla hitailla nopeuksilla nyki, pienempää vaihdetta piti laittaa. Kai tuohonkin tottuisi mutta kun oma kaasaripeli menee nykimättä isolla vaihteella ongelmitta niin hieman haittasi koeajoa. Mutta ei tuo, valitettavasti, mitään vaihtokuumetta, kovaa ainakaan, aiheuttanut :-[.

Toisena pyöränä kävin kokeilemassa bemarin 800GS-mallia. Kokoluokka jo aluksi oli kerta jopa kahta kaliiberia isompi pyörä kuin oma pyörä. Korkeus, ajoasennon leveys ja tanko tekivät pienen tepposen että kun palasi omaan pyörään niin tuntui kuin mopolla olisi lähtenyt ajamaan :P, pyörä oli ison oloinen fyysisesti. Omasta pituudesta johtuen jalat eivät yllä maahan kunnolla mutta toispuoleisesti jalalla tukea ottaen ei kuitenkaan tullut mitään oho-ilmiöitä, pyörä on hallittavissa. Moottorijarrutus tuntui voimakkaammalta ja kulku muutenkin oli ripeää. Moottoritiellä kypärämelu oli isoa, vaatii kyllä itselle toisenlaista suojaa. Pysty ajoasento sopi minulle ja seisaaltaankin ajo ilman kurotteluja onnistui, penkki yhtä kova kuin bandussa. Vilkkukatkaisimet siinä oli syvältä mutta kai niihinkin tottuisi, mutta joka kerta piti miettiä mitä nappia painaa. Pikku tietokone vaihdenäyttöineen oli plussaa.

Mutta, mutta, valitettavasti minä tykästyin tuohon pikkugessuun :-\. Pientä haikailua sen perään on ollut viime vuonna ja ei tuo koeajo ainakaan sitä parantanut. Sorateiden perään on katse viime vuosina kääntynyt ja ei tuo bandu oikein sinne sovellu yrityksistä huolimatta. Tuo ehkä toisi hieman uusia teitä tutkittavaksi ja kai sillä poluillekin voisi mennä rypemään. Lompakko vain pistää vastaan, välirahan erotus tuntuu vielä suurelta. Tyhjä lompakko otsalla toimii hyvänä jäähdyttimenä kun ei noita käytettyjäkään vielä myynnissä isommin ole. Tietysti olisi se ns. pienempi 650GS-malli mutta siinä jostain syystä tökkii sen ulkonäkö/muovit vaikka ei kai sekään huono vaihtoehto olisi. Väliraha on jo lompakolle sopivampaa, mutta kun se tunnepuoli astuu esiin, järki jää toiselle sijalle. Liikkeeseen pyörä vielä jäi mutta, mutta...
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: -TS- - Huhtikuu 27, 2009, 20:11
Viikonloppua tuli tehtyä lyhyet testit:

BMW F 800 ST; Ketterä, lähtee ripeästi liikenteeseen, kevyt hallita. Miinuksena polvikulma oli yllättävän jyrkkä. Olisi varmaan ihan mukava tyypittää pidempikin matka. Vilkkujen kytkimiin joutuisi varmaan totuttelemaan. Polttoaineen kulutus täytynee mainita erikseen, tämä laitos menee melkein höyryillä.


Ducati 1198: Mahtavat äänet, V2:n röminää ei voita mikään. Kulkee TODELLA kiukkuisesti :) Peileistä ei näe taakse mitään, alle 4000 rpm täristää.
Hitaasti ajaminen vaikeaa koska vauhtia nyt ei vaan pysty pitämään hitaana :D, nopeasti ajaminen kivaa. Helppo ulosmitata omat taitonsa kun vauhtia kertyy päälle puolentoista sadan aivan uskomattoman nopeasti. Kuivakytkin plussaa :)
Hieno vehje myös muotoilultaan. Löytyisi heti itseltä jos olisi liki 40 kEuroa ylimääräistä rahaa ja toinen pyörä matkailuun.

Ducati Monster 696: Pieni, ketterä, oikein mukava mutkapätkän kulkine. Moottorin pienuuden huomaa kun kääntää reilusti kaasukahvaa.
Ducati Monster 1100: Ihan aavistuksen korkeampi kuin pikkuveljensä, moottori tonnisena tuohon pikkupärrään "sopiva". Vielä riemukkaampi kampe kuin 696. Ei uskoisi että moottori on "vain" 95-heppainen. Tietty, kun pyörä painaa ~170 kiloa niin lähteehän se... Nakupyörien hyvä puoli on se että kypärämelu on aika vaimea kun tuuli riepottelee tasaisesti. Alle satasen vauhdissa ajoviima haittaa yllättävän vähän, sitten jossain satasen tuolla puolen alkaa ranteet naksumaan...

Uuden Monsterin muotoilu ei valitettavasti miellytä silmääni yhtään. Muutoin aika ykköslaite tämäkin.

Ducati Hypermotard 1100S - tämä se oli outo kokemus. Istutaan todella korkealla ja edessä, aluksi tuntui kuin olisin istunut eturenkaan päällä suoraan. Ripeä kulkine myös. Koeajolenkin paluumatkalla aloin päästä sinuiksi laitteen kanssa ja sehän alkoi jopa miellyttää. Tangon päissä olevista peileistä plussaa. Tämän pyörän sarvista näkee taaksekin. Samat 95 hv kuin isolohko-Monsterissa mutta silti niin eri tuntoinen kampe.

Vielä minä jonain päivänä tommosen 848/1098/1198:n hommaan, ovat niiin hienoja, ja V2:n ääntä ei voita mikään muu kuin V8.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Handegunnar - Huhtikuu 27, 2009, 20:37
Viime perjantaina ajoin BMW K1300S:n ja Haybusan. Uusia molemmat. BMW:ssä ajoasento huomattavasti leppoisampi, sopisi erittäin hyvin pikareissulle Välimerelle. Busan ajoasento on huomattavasti kyykympi, erityisesti tiukka polvikulma häiritsi. Ehkä ohjaustankokin olisi saanut olla himpun verran ylempänä. Tehoa oli Bemarissa paljon, vähintäänkin riittävästi, mutta Busassa vielä enemmän. Bemari nypytti tasakaasulla ajaessa ja kaasu oli hieman ON/OFF tyyppinen. Busa taas vastasi kaasuun hyvin loogisesti ja oli helppo ajaa. Jarrut olivat molemmissa hyvät, Bemarissa tosin ylitehokkaat, tuli helposti painettua liikaa. Busan jarrut olivat kohtuullisen tunnokkaat, vaikka eivät ihan niin hyvät kuin jossain italialaisissa olevat Brembon kultasarjan jarrut.

Bemari varmaan hyvä tehokas matkapyörä, mutta siinä ei ole rock'n rollia. Busassa taas on, sillä on sielu. Jos noista pitäisi valita niin ehdottomasti Busa, huonommasta ajoasennosta huolimatta. Siihen on olemassa parannuskeinoja. Varsinkin, jos hintaa vertaa niin ehdottomasti Busa. Jos Banditin vaihtaisi Bemariin pitäisi laittaa Busan hinta välirahaa - ainakin ???.

Molemmilla on turhan helppoa päästä ajokortistaan, pahemmissa tapauksessa terveydestään tai hengestään :(
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: -TS- - Toukokuu 2, 2009, 16:40
Ja lisää.

Tänään tuli käytyä ohimennen Bike Worldilla ja siellähän nökötti Hondia rivi pihassa. Kysäisin ohimennen että josko VFR800:n saisi koeajolle, se kun on ihan näppärän näköinen sport-touring ja vielä V-koneella.

Eipä siinä, puolen tunnin ajolappu taskuun ja menoksi.
Eka vaikutelma siinä parkkiksella pyöritellessä oli, että jäykkä on käännellä. Taisi enemmän johtua etukenosta ajoasennosta.
Jälleen kerran VFR on mukavan kevyt työnnellä edestakaisin. Tietty Banditin massaan tottuneelle lähes mikä tahansa pyörä on kevyt.
Käyntiääni on tyhjäkäynnillä hiljainen, kuulostaa aivan ompelukoneelta  ::) , eikä äänimaailma normiajossa juuri muutu.
Moottori kapinoi aika selkeän oloisesti jos sillä ajaa kuin Banditilla, eli kierrokset normiajossa alle 4000. Kutosvaihteella 60 vauhdissa kahvan kääntö aiheuttaa tärinää ja selkeää kakomista, ei lähde ihan puhtaasti vetämään.
No, ajolenkin aikana alkoi tuntia siltä että ajoasento aiheuttaa aavistuksen rannetuskaa ainakin ensialkuun, joka lientyy yllättävän pian.
Tuskailin alussa VFR:n hiukan laiskanpulskeahkoa kiihtyvyyttä, kunnes eräästä risteyksestä kiihdytettäessä kierrokset menivät yli 7500 RPM - ja mikä muutos! VTEC potkaisee pyörän aivan uuteen liitoon, ompelukonemainen moottorin ääni muuttuu raaemmaksi ja motti kerää kierroksia ahneesti punarajalle asti. Isompaa vaihdetta sisään ja kahva tappiin; niin kauan kun kierrokset ovat yli 7500, on kuin ajaisi aivan eri pyörää. Myönnän, että tässä vaiheessa kypärän sisällä purskahti spontaani naurun reaktio. Juuri sellaista voiman esiintuloa mitä olenkin joskus kaipaillut. Jos haluaa ajaa rauhallisesti, se onnistuu mutta räärää-innon puskiessa päälle kierrokset ylös ja menoksi.

Yksin ajaessa pyörä on ketterä kulkemaan. Mutka-ajo ja pujottelu sujuu todella, todella helpon oloisesti, mistä plussaa.

Hondan Dual brake system tuntuisi myös pelaavan vallan mainiosti. Normiajossa jarruttelut sujuvat vaivatta pelkästään takajarrua polkemalla, jonka voinee laskea jollain tapaa eduksi. Tietty tehokas jarrutus vaatii myös etujarrun käyttöä. Dual brake tuonee kokemattomalle motoristille pelastavan edun jossain tilanteessa. Huonoahan tässä on se, että jos tottuu ajelemaan dual brake pyörällä eikä käyttele etujarrua kahvasta, voi jossain tilanteessa tulla äippää ikävä kun pyörä ei pysähdykään niin tanakasti.

Koeajoajan lyhyydestä johtuen en ehtinyt käydä ajamassa kunnon maantie/moottoritielenkkiä joka olisi paljastanut moottorin ominaisuudet niissä oloissa paremmin. Täytynee korjata jonain viikonloppuna ja pyytää pyörälle reilusti koeajoaikaa että ehtii tutustua matkaominaisuuksiin sekä 2-päällä ajettavuuteen.

Ja sitten huonoihin puoliin, se on hinta. Tämä 800-kuutioinen sport touring-pyörä maksaa vähän yli 17000 euroa. Se on paljon rahaa 800-kuutoisesta matkapyörästä kun samalla hintaa saa Suzuki Hayabusan, tai pari tonnia päälle niin Kawasaki ZZR 1400:n, jotka ovat jo matkapyöriä toiselta planeetalta. Työn laatu Hondassa on kyllä hyvä. Vaihteisto pelaa kuin unelma, moottori toimii mainiosti ja kaikki hallintalaitteet toimivat täsmällisesti. Koeajon jälkeen pystyi kyllä toteamaan, miksi Bandit 1250SA:n saa alle 12 000 euroon, ja VFR maksaa yli 17000.

Hinnasta ja moottorin heikohkosta alakierrosväännöstä huolimatta VFR nousi "seuraava pyörä" - vaihtoehtolistalla hyvin korkealle.

edit; näkyy VFRrää saavan alle 14000 euroon ainakin nettimoton hintojen mukaan. En sitten tiedä, ovatko nuo niitä "plus autovero"-hintoja.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Pulpito - Toukokuu 2, 2009, 18:56
Moottorin  remppaaminen se vasta mielenkiintoista onkin kyseisessä (vfr) pyörässä.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: reka - Toukokuu 2, 2009, 19:11
Kuulopuheita,mutta tottakin ainakin osa ! Hondan VFR-mopoa ei kannata ostaa paljon ajettuna! Remppaa tulee ja kallista on! Banduhan on vasta 100tkm "sisäänajettu",pientä säätöä vaan ja sillei? Vaan ko Honda  mitä ilmeisemmin vaativa/monimutkainen korjattava. (Pieni V-4).  Se on vähän niinkuin ranskalainen auto,uutena ok,mutta käytettynä,,,,,,,,?  ::)    Lisään vielä,että kestävyys riippuu paljon myös käyttäjästä! Toisilla kestää, toisilla ei,,,, 8)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: -TS- - Toukokuu 2, 2009, 20:11
Moottorin  remppaaminen se vasta mielenkiintoista onkin kyseisessä (vfr) pyörässä.

Koeajokokemuksiapa tässä vain kirjailinkin, ja samalla omia mielipiteitä.

Hondalla on 5 v takuu, ainakin jos Brandtilta ostaa. Jos sinä aikana motti lahoaa niin sitten lahoo.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: reka - Toukokuu 2, 2009, 20:30
Moottorin  remppaaminen se vasta mielenkiintoista onkin kyseisessä (vfr) pyörässä.

Koeajokokemuksiapa tässä vain kirjailinkin, ja samalla omia mielipiteitä.

Hondalla on 5 v takuu, ainakin jos Brandtilta ostaa. Jos sinä aikana motti lahoaa niin sitten lahoo.
                   ,,,,joskus kyselin,Takuu ei ole "täydellinen"! Antoivat ymmärtää,se oli Tuupakantien (Vantaa),myyntipiste! Honda on yleisesti ottaen hyvä pyörä,mutta hintaakin on. Tämä takuukin hinnassa "piilotettuna"! ;)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Suiza 1200 - Toukokuu 3, 2009, 09:56
En oikein jaksa uskoa, että Hondan Vfr800:sen kestossa tulisi kilometrien myötä ongelmia kestävyydessä. Itselläni oli jotain vuosia sitten Vfr 750F -96 ja silloin tuli noita Vfr juttuja ennemmän lueskeltua. Kaverillani on vieläkin uutena ostettu -97 Vfr ja kilometreja siinä on jotain +130tkm eikä ole murheita ollut.

Toki 800 malliin on tullut jo lukuisia muutoksia, mutta yleensä ei taida noiden Hondien koneiden kanssa olla murheita. Pois luettuna ainakin CBR:n nokkaketjun kiristimet. Vfr on ollut ensimmäisestä mallistaan lähtien muita vastaavia pyöriä kalliimpi. Osaksi korkeampaa hintaa on perusteltu ainakin vanhemminssa malleissa, että kyseisellä tekniikalla valmistaminen on kalliimpaa. Ainakin niissä 750 malleissa esimerkiksi jakopää oli tehty ratas välitteisesti, joten mitään nokkaketjun vaihtoja, yms. ei tarvitse tehdä.

Silloin Honda aikana alkoi jo hieman käydä mielessä, että olisiko seuraava pyörä juuri Vfr 800 fi V-Tec.
Sitten tuli ilmi, että ainakin niissä V-tec malleissa tuli 7000 kierroksen jälkeen älytön pollenpotku ja v-koneen alavääntöä oli onnistuttu laimentamaan reilusti. Sitten jäi V-tec mallin haaveilut seuraavaksi pyöräksi siihen.
Se äkillisesti lisääntyvä teho, kun kaikki ventiilit lähtee kerralla mukaan ei ole välttämättä aika kovin hyvä juttu. Esimerkiksi mutkapätkä kurvailussa, kun pyörä alkaa olla kallellaan, niin yhtä äkkiä tulee kyseinen äkillinen tehopiikki, niin voi tulla pidon kanssa ongelmaa. Tai vaikka sadekelillä lähtee ohittamaan rekkaa tai yms., niin voi loppua pito aika herkästi, kun se tehopiikki taas tulee, silloin kuin sitä ei välttämättä kaipaa.

Toki pyörä valinnat on aina ihan makuasioita kiinni ja hyvä, että markkinoita löytyy tarjontaa lähes kaikkien makuun.   
Hyviä ajokelejä kaikille toivoen.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tsumia - Kesäkuu 15, 2009, 11:26
BMW K 1300 S, todella kevyet tyypit, muutama kilometri ja rauhallisesti. Jotain ajatuksia heräsi kuitenkin. Ajoasento yllättävän luonteva, vaikkakin paljon etukenompi kuin Banditissa. Pyörä tuntuu paljon Bandittia kevyemmältä, vaikka painaakin about saman. Vääntää nöyrästi alhaalta ja tuntuu liikehtivän kevyemmin pienemmällä kaasulla. Banditilla saa vääntää kahvaa ronskimmin. Tokihan pyörissä on se n. 75 heppaa tehoeroakin, mutta sekin ero tulee vasta isommilla kierroksilla. Moottorinohjauksessa on melkeinpä onnistuttu paremmin, kun en kiinnittänyt ollenkaan huomiota kaasun on/off tyyppisyyteen, jonka Banditissa huomaa aika selvästi. Vaihdelaatikko sitten ei tunnu vastaavan yli kahdenkympin pyörää. Vaihdetta vaihtaessa kyllä huomaa, että nyt vaihtui, kun pitää sellaista meteliä. Kuulemma vaihdelaatikko on edellisestä mallista kehittynyt paljon, joten millainenkohan se vanha sitten on ollut :o ??? Etujousitus ottaa ainakin pikku epätasaisuudet hyvin vastaan. Suoraan ajellessa huomio kiinnittyi jostain syystä etujouseen ("vähän" erilainen ratkaisu), joka nypytti edestakaisin, mutta sarvissa ei tuntunut yhtään mitään. Nyt on vilkuissakin menty normaaliin ratkaisuun, tosin kytkin on aika tunnoton. Voishan tuollaisella vaihdelaatikosta huolimatta ajaa ::)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: pxu - Kesäkuu 15, 2009, 12:23
Viime perjantaina ajoin BMW K1300S:n ja Haybusan.
...
Bemari varmaan hyvä tehokas matkapyörä, mutta siinä ei ole rock'n rollia.

Siinä K1300R:ssä sitä "rock'n rollia"vasta on !!!  :o ::) On niin ärtsyn näköinen peli että huhhuh! Koeajo-ominaisuuksista ei ole hajuakaan, tää on vaan ulkonäköön liittyvää mutua. :)

K1200RS:llä olen ajanut, ja ihmettelin kuinka hyvin jalat yltää maahan ja on "helppo" käsitellä vaikka on paljon isompi kuin oma pikkurosmoni. Kyllä sillä vaan kummasti vauhtiin pääsikin...  ::)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: muumu - Kesäkuu 15, 2009, 13:02
BMW K 1300 S, todella kevyet tyypit, .....
-----8<-----
..Vaihdelaatikko sitten ei tunnu vastaavan yli kahdenkympin pyörää. Vaihdetta vaihtaessa kyllä huomaa, että nyt vaihtui, kun pitää sellaista meteliä.
Ite kävin ajamassa tuommosella ja täysin päinvastanen kuva jäi laatikosta. Tuntuma oli kuin Sveitsiläisessä kellossa. Ei turhia välyksiä ja vaihteet napsu silmään huomiotaherättävän täsmällisesti. Varpaan kärjellä oikeen tunsi kun pykälä meni päälle.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tsumia - Kesäkuu 15, 2009, 13:16
Ite kävin ajamassa tuommosella ja täysin päinvastanen kuva jäi laatikosta. Tuntuma oli kuin Sveitsiläisessä kellossa. Ei turhia välyksiä ja vaihteet napsu silmään huomiotaherättävän täsmällisesti. Varpaan kärjellä oikeen tunsi kun pykälä meni päälle.

Mä en sitten taas ole ajanut tolla vanhemmalla isolla banditilla, joten en osaa sanoa miten siinä menee. Pikkubanditilla tuli ajettua autokoulussa, eikä enää muistikuvia siitä. Kaveri, jolla on tuollainen K 1200 S sanoi, että tuossa K 1300 S:ssä on selkeästi parempi vaihdelaatikko, mutta oli kyllä edelleen sitä mieltä, että japsit tekee paremmat laatikot. Aiemmin pidin vesirosvon laatikkoa hiukan karkeana, mutta bemun koeajon jälkeen en pidä enää :D Eihän siinä välyksiä ollut ja hyvin ne sinällään päälle meni, mutta ei ne napsunnat kai ihan niin paljoa täydy varpaissa tuntua ja kuulua ???
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Isorosmo - Kesäkuu 15, 2009, 13:17
BMW K 1300 S, todella kevyet tyypit, .....
-----8<-----
..Vaihdelaatikko sitten ei tunnu vastaavan yli kahdenkympin pyörää. Vaihdetta vaihtaessa kyllä huomaa, että nyt vaihtui, kun pitää sellaista meteliä.
Ite kävin ajamassa tuommosella ja täysin päinvastanen kuva jäi laatikosta. Tuntuma oli kuin Sveitsiläisessä kellossa. Ei turhia välyksiä ja vaihteet napsu silmään huomiotaherättävän täsmällisesti. Varpaan kärjellä oikeen tunsi kun pykälä meni päälle.

Noissa Bemareissa vaikuttaa vaihdemäärä, 5-lovinen mekkaloi ja 6-lovinen on asiallinen. Oon ite kokeillu R RT:tä ja K RS:ää. Tykkäsin RT:n ajoasennosta ja RS:n ajettavuudesta. RT:n moottorin luonne on ihan väärä Bandittiin tottuneelle ja RS:n ajoasento on liian makaava. K GT pitäis vielä kokeilla...
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Handegunnar - Kesäkuu 15, 2009, 15:08
BMW K 1300 S, todella kevyet tyypit, .....
-----8<-----
..Vaihdelaatikko sitten ei tunnu vastaavan yli kahdenkympin pyörää. Vaihdetta vaihtaessa kyllä huomaa, että nyt vaihtui, kun pitää sellaista meteliä.
Ite kävin ajamassa tuommosella ja täysin päinvastanen kuva jäi laatikosta. Tuntuma oli kuin Sveitsiläisessä kellossa. Ei turhia välyksiä ja vaihteet napsu silmään huomiotaherättävän täsmällisesti. Varpaan kärjellä oikeen tunsi kun pykälä meni päälle.

En minäkään vaihteiden toiminnasta mitään huomautettavaa löytänyt. Kyllä ne toimivat ainakin yhtä hyvin kuin omassa Banditissa. Luultavasti olemme Muumun kanssa ajaneet samalla yksilöllä (Oulussa EMC:llä harmaa Busa). Liekö noissa sitten yksilöeroja.

En tiedä onko Kawasakeissa yleensä hyvin toimiva vaihdelaatikko, mutta ainakin ajamassani ZZR 1400:ssa vaihteiston toiminta oli loistavaa; kevyt, täsmällinen ja äänetön. Eikä vitos erkassakaan huono laatikko ole.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tsumia - Kesäkuu 15, 2009, 15:17
BMW K 1300 S, todella kevyet tyypit, .....
-----8<-----
..Vaihdelaatikko sitten ei tunnu vastaavan yli kahdenkympin pyörää. Vaihdetta vaihtaessa kyllä huomaa, että nyt vaihtui, kun pitää sellaista meteliä.
Ite kävin ajamassa tuommosella ja täysin päinvastanen kuva jäi laatikosta. Tuntuma oli kuin Sveitsiläisessä kellossa. Ei turhia välyksiä ja vaihteet napsu silmään huomiotaherättävän täsmällisesti. Varpaan kärjellä oikeen tunsi kun pykälä meni päälle.

En minäkään vaihteiden toiminnasta mitään huomautettavaa löytänyt. Kyllä ne toimivat ainakin yhtä hyvin kuin omassa Banditissa. Luultavasti olemme Muumun kanssa ajaneet samalla yksilöllä (Oulussa EMC:llä harmaa Busa). Liekö noissa sitten yksilöeroja.

Tuossa oli kyse BMW:n K 1300 S -mallista. Busassa laatikko toimii aika huomaamattomasti ja hiljaisemmin.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: muumu - Kesäkuu 15, 2009, 16:16
Joo EMCllä kävin testaamassa bemaria.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: numbie - Kesäkuu 22, 2009, 21:41
jatketaanpa aihetta:

JKL toukokuu 20.5.

Honda CBR 1000 R (se naku). Olihan mukava ja hyvä pyörä ja konekin tuntui vetävän ihan ongelmitta alakierroksilta lähtien. Mutta ei nuo Hondat säväytä, mutta hyviä pyöriä.

Oulu 29.5.

Ducati GT 1000 (retronaku, pinnavanteilla). Tämä oli kiva pyörä, tosin ehkä minulle liian pieni. Hieman rupesi tuo V2-kone kiinnostamaan.

Ducati Monster 1100. Näppärä oli tämäkin, mutta ei säväyttänyt. Ehkäpä pitäisi päästä joskus Triumphia kokeilemaan, jos se 3-sylinteriä olisi sittenkin paras.

No, kaikkien näiden jälkeen Bandit tuntui pitkältä kaukojunalta, mutta olipa silti mukava tuttu tunne.  ;D ;D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Fibanacci - Kesäkuu 22, 2009, 22:23
Kaverin speed tripleä tyyppäsin. Aika erilainen ajoasento bandiittiin verrattuna. Tuntuu, että ohjaustanko on heti polvien edessä. Alusta ja erityisesti jarrut selvästi bandiittia paremmat. Kone tuntui vääntävän ihan alhaalta paremmin mutta korkeammilla kierroksilla veto oli jokseenkin samanlaista. Kone tärisee selvästi enemmän mutta ei mitenkään häiritsevällä taajuudella. Kaiken kaikkiaan paljon ketterämpi peli mutta matkailuun valitsisin edelleen banditin.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: quumies - Kesäkuu 23, 2009, 17:23
Kaverin speed tripleä tyyppäsin. Aika erilainen ajoasento bandiittiin verrattuna. Tuntuu, että ohjaustanko on heti polvien edessä. Alusta ja erityisesti jarrut selvästi bandiittia paremmat. Kone tuntui vääntävän ihan alhaalta paremmin mutta korkeammilla kierroksilla veto oli jokseenkin samanlaista. Kone tärisee selvästi enemmän mutta ei mitenkään häiritsevällä taajuudella. Kaiken kaikkiaan paljon ketterämpi peli mutta matkailuun valitsisin edelleen banditin.


oliko 1050 vai 955. Eli vanhempi vaiko tuoreempi triple.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Handegunnar - Kesäkuu 23, 2009, 20:06
Kaiken kaikkiaan paljon ketterämpi peli mutta matkailuun valitsisin edelleen banditin.

Siihen tarkoitukseen löytyisi Triumphilta Sprint ST, joka voisi olla matkailuun parempikin kuin Bandit. Ainakin se on alunperin siihen suunniteltu, mikä näkyy esim. pyörän kapeutena sivulaukkujen kanssa. Kone on sama kuin Speed Triplessä (liekö viritysasteessa jotain pientä eroa). Minulla haluttaisi kovasti tyypätä Sprint ST, mutta siihen ei ole tarjoutunut mahdollisuutta (onneksi ehkä 8)). Kolmipyttyinen vaikuttaisi ainakin paperilla hyvältä ratkaisulta moottoripyörässä (minun tarpeisiin siis ;))
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: JF65 - Kesäkuu 24, 2009, 11:08
Yamaha 1300 xvs (tms? customi kuitenkin): oli outo ajaa, ei tultu kaveriksi  millään. En löytänyt vaihteita, astinlaudat tärisivät jalkoihin kaiken kaikkiaan epävarma olo oli olla tuon pyörän selässä, kummassa lie vika ollut. Viime vuonna kokeilin 1900:sta Jammua ja se oli kiva peli, toisin kuin tämä ja Hondan Shadow, myös viime vuoden kokeiluja.

Ducati 1100 Monster: ensi alkuun tuntui todella kiikkerältä (ekat 20 metriä), sitten enää ei! Kunhan totuin siihen ettei pyörää näy enää nyrkkien jälkeen oltiin sinut. Ihana mootori, kapea, ketterä mutta vakaa ajettava ja ilmavirta alkaa kantamaan nopeasti eikä etukeno ajoasento käy käsille rasittavaksi. Ja kun on naku ei edes kypärässä suhise. Mutta...  pieni on tankki, eikä sillä kaksin matkaa kauemmas taiteta, laukut... . Ehkä sitten loppuu tämä köyhtyminen ja alan rikastua, niin kakkospyöräksi.

Ducati GT 1000: ihan kiva ja mukava, löysältä vaan tuntui.

Uusia kokeillessa mietin että kuinkahan surkealta tuntuu (taas!) istua oman vanhan ratsun selkään, vaan ei! Mitään ratkaisevasti parempaa ei ollut missään mopottimessa (lue: monster) ja omaan käyttööni Bandu on paras!
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: numbie - Kesäkuu 24, 2009, 11:53
Kaiken kaikkiaan paljon ketterämpi peli mutta matkailuun valitsisin edelleen banditin.

Siihen tarkoitukseen löytyisi Triumphilta Sprint ST, joka voisi olla matkailuun parempikin kuin Bandit. Ainakin se on alunperin siihen suunniteltu, mikä näkyy esim. pyörän kapeutena sivulaukkujen kanssa. Kone on sama kuin Speed Triplessä (liekö viritysasteessa jotain pientä eroa). Minulla haluttaisi kovasti tyypätä Sprint ST, mutta siihen ei ole tarjoutunut mahdollisuutta (onneksi ehkä 8)). Kolmipyttyinen vaikuttaisi ainakin paperilla hyvältä ratkaisulta moottoripyörässä (minun tarpeisiin siis ;))

Tuolla Kemoralla oli eksynyt Bandit-looshiin tuollainen Triumph-kuski. Entinen pyörä kuulemma olisi Honda Blackbird ja oli tyytyväinen vaihtoon (ei mene niin helposti ylinopeuden puolelle). Veteli ihan komeasti ohi radalla ainakin minusta. No, hitaassa ryhmässähän mä ajoinkin.  ;D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Kolmone - Kesäkuu 24, 2009, 13:42
Kaiken kaikkiaan paljon ketterämpi peli mutta matkailuun valitsisin edelleen banditin.

Siihen tarkoitukseen löytyisi Triumphilta Sprint ST, joka voisi olla matkailuun parempikin kuin Bandit. Ainakin se on alunperin siihen suunniteltu, mikä näkyy esim. pyörän kapeutena sivulaukkujen kanssa. Kone on sama kuin Speed Triplessä (liekö viritysasteessa jotain pientä eroa). Minulla haluttaisi kovasti tyypätä Sprint ST, mutta siihen ei ole tarjoutunut mahdollisuutta (onneksi ehkä 8)). Kolmipyttyinen vaikuttaisi ainakin paperilla hyvältä ratkaisulta moottoripyörässä (minun tarpeisiin siis ;))

Tuolla Kemoralla oli eksynyt Bandit-looshiin tuollainen Triumph-kuski. Entinen pyörä kuulemma olisi Honda Blackbird ja oli tyytyväinen vaihtoon (ei mene niin helposti ylinopeuden puolelle). Veteli ihan komeasti ohi radalla ainakin minusta. No, hitaassa ryhmässähän mä ajoinkin.  ;D

Taisi mennä ohi kaikista hitaan ryhmän Banditeista...
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Fibanacci - Kesäkuu 24, 2009, 14:05
Kaverin speed tripleä tyyppäsin. Aika erilainen ajoasento bandiittiin verrattuna. Tuntuu, että ohjaustanko on heti polvien edessä. Alusta ja erityisesti jarrut selvästi bandiittia paremmat. Kone tuntui vääntävän ihan alhaalta paremmin mutta korkeammilla kierroksilla veto oli jokseenkin samanlaista. Kone tärisee selvästi enemmän mutta ei mitenkään häiritsevällä taajuudella. Kaiken kaikkiaan paljon ketterämpi peli mutta matkailuun valitsisin edelleen banditin.


oliko 1050 vai 955. Eli vanhempi vaiko tuoreempi triple.

1050, putket vaihdettu ja ruiskun kartat viilattu uusiks.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: iiöö - Heinäkuu 10, 2009, 18:20
Kävinpä paikallisella Triumph-diilerillä testaamassa Speed Triplen. Vihdoin pääsin koeajolle, vuosien haaveilujen jälkeen. Ketterän tuntuinen ajaa, jarrut on tehokkaat ja kone vääntää hyvin jo alakierroksilta. Muttamutta, pieni pettymys tuo oli. Olisin kaivannut koneeseen lisää potkua. Olen kuullut Tripleä mainostettavan kevytkeulaiseksi, mutta esmes kakkosella piti jo kytkimellä avittaa keula ylös. Ykkösellä toki nousi kevyesti, ja tasaisen vääntökäyrän takia oli tooodella helppo hallita Bandittiin verrattuna.

Eipä ole enää trumppakuumetta.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Suiza 1200 - Elokuu 8, 2009, 15:39
Kävin tänään koeajamassa Suzuki pv 50 vm.1999.
En enää muistanutkaan, että minkälaisia ne on ajaa ja kieltämättä aika oli hieman kullannut muistoja.
Toki kyseinen peli ei ollut edes vakio ja alustaakin oli paranneltu, mutta silti oli ajo hieman levotonta.
Kiihtyvyys ei ollut kovinkaan reipasta, joten eturengas pysyi hyvin koko kiihdytyksen ajan tiessä kiinni.
Huippuja tuli tietenkin kokeiltua ja sigmaan tuli lukemat 67km/h ja teki jo mieli kovasti hidastaa, kun edessä oli korotettu suojatie.
Ei ne suuret tehot, vaan pirun pienet pyörät & kompakti koko.

Vaihdelaatikko toimi ihan jouheasti, mutta kytkin ja jarrut tuntui hieman tunnottomilta, mutta niihinkin varmasti tottuu.
Vielä jäi kaupat tekemättä, mutta eihän sitä koskaan tiedä...
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: T.Ojala - Elokuu 8, 2009, 17:47
 ;D ;D^^
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Arppa75 - Elokuu 8, 2009, 22:17
Kävin tänään koeajamassa Suzuki pv 50 vm.1999.
En enää muistanutkaan, että minkälaisia ne on ajaa ja kieltämättä aika oli hieman kullannut muistoja.
Toki kyseinen peli ei ollut edes vakio ja alustaakin oli paranneltu, mutta silti oli ajo hieman levotonta.
Kiihtyvyys ei ollut kovinkaan reipasta, joten eturengas pysyi hyvin koko kiihdytyksen ajan tiessä kiinni.
Huippuja tuli tietenkin kokeiltua ja sigmaan tuli lukemat 67km/h ja teki jo mieli kovasti hidastaa, kun edessä oli korotettu suojatie.
Ei ne suuret tehot, vaan pirun pienet pyörät & kompakti koko.

Vaihdelaatikko toimi ihan jouheasti, mutta kytkin ja jarrut tuntui hieman tunnottomilta, mutta niihinkin varmasti tottuu.
Vielä jäi kaupat tekemättä, mutta eihän sitä koskaan tiedä...
Paljonkos oli hintapyyntö ?? Mulla oli aikoinaan samanlainen vm-86  8)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Fibanacci - Elokuu 9, 2009, 01:50
Kävin tänään koeajamassa Suzuki pv 50 vm.1999.
En enää muistanutkaan, että minkälaisia ne on ajaa ja kieltämättä aika oli hieman kullannut muistoja.
Toki kyseinen peli ei ollut edes vakio ja alustaakin oli paranneltu, mutta silti oli ajo hieman levotonta.
Kiihtyvyys ei ollut kovinkaan reipasta, joten eturengas pysyi hyvin koko kiihdytyksen ajan tiessä kiinni.
Huippuja tuli tietenkin kokeiltua ja sigmaan tuli lukemat 67km/h ja teki jo mieli kovasti hidastaa, kun edessä oli korotettu suojatie.
Ei ne suuret tehot, vaan pirun pienet pyörät & kompakti koko.

Vaihdelaatikko toimi ihan jouheasti, mutta kytkin ja jarrut tuntui hieman tunnottomilta, mutta niihinkin varmasti tottuu.
Vielä jäi kaupat tekemättä, mutta eihän sitä koskaan tiedä...


Paljo ois pitäny maksaa väliä?
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Suiza 1200 - Elokuu 9, 2009, 11:03
Kävin tänään koeajamassa Suzuki pv 50 vm.1999.
En enää muistanutkaan, että minkälaisia ne on ajaa ja kieltämättä aika oli hieman kullannut muistoja.
Toki kyseinen peli ei ollut edes vakio ja alustaakin oli paranneltu, mutta silti oli ajo hieman levotonta.
Kiihtyvyys ei ollut kovinkaan reipasta, joten eturengas pysyi hyvin koko kiihdytyksen ajan tiessä kiinni.
Huippuja tuli tietenkin kokeiltua ja sigmaan tuli lukemat 67km/h ja teki jo mieli kovasti hidastaa, kun edessä oli korotettu suojatie.
Ei ne suuret tehot, vaan pirun pienet pyörät & kompakti koko.

Vaihdelaatikko toimi ihan jouheasti, mutta kytkin ja jarrut tuntui hieman tunnottomilta, mutta niihinkin varmasti tottuu.
Vielä jäi kaupat tekemättä, mutta eihän sitä koskaan tiedä...
Paljonkos oli hintapyyntö ?? Mulla oli aikoinaan samanlainen vm-86  8)

Myyjän mielestä se hinta oli 850€.

Paljo ois pitäny maksaa väliä?

Suoran kaupan hommia, niin eipä tullut välirahaa kyseltyä.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Kolmone - Elokuu 9, 2009, 11:31
Kävin tänään koeajamassa Suzuki pv 50 vm.1999.
En enää muistanutkaan, että minkälaisia ne on ajaa ja kieltämättä aika oli hieman kullannut muistoja.
Toki kyseinen peli ei ollut edes vakio ja alustaakin oli paranneltu, mutta silti oli ajo hieman levotonta.
Kiihtyvyys ei ollut kovinkaan reipasta, joten eturengas pysyi hyvin koko kiihdytyksen ajan tiessä kiinni.
Huippuja tuli tietenkin kokeiltua ja sigmaan tuli lukemat 67km/h ja teki jo mieli kovasti hidastaa, kun edessä oli korotettu suojatie.
Ei ne suuret tehot, vaan pirun pienet pyörät & kompakti koko.

Vaihdelaatikko toimi ihan jouheasti, mutta kytkin ja jarrut tuntui hieman tunnottomilta, mutta niihinkin varmasti tottuu.
Vielä jäi kaupat tekemättä, mutta eihän sitä koskaan tiedä...
Paljonkos oli hintapyyntö ?? Mulla oli aikoinaan samanlainen vm-86  8)

Myyjän mielestä se hinta oli 850€.

Paljo ois pitäny maksaa väliä?

Suoran kaupan hommia, niin eipä tullut välirahaa kyseltyä.


Minulla(kin) on suunnitelmana hankkia joskus PV. Harmi että _kaikki_ ovat jollain tavalla tuunattuja, joten entisöinti on melkoinen operaatio. Myös hintapyynnöt ovat joskus huimia.

BTW viimeksi koeajoin PV:tä 125:n TZR:n koneella. Etupyörä pyrki asettumaan ylös, vaikka samanaikaisesti takapyörä pyrki siirtämään soraa vastakkaiseen kulkusuuntaan. Ajo-ominaisuudet ja jarrut olivat luonnollisesti alkuperäiset....
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: numbie - Elokuu 13, 2009, 21:24
kokeiltu Suzuki SV 1000 S -04

Odotin vähän enemmän ko. laitteelta, olivat pitkällekin sopivaksi kehuneet. No, parasta oli se V2 -koneen murina ja meininki, mutta muuten olin kyllä melko pettynyt.  :-\ Ei taida enää vanhan banditisti taipua kyykkyasentoon, joten tuotakaan ei voi hankkia. Ajoasento kävi tosi paljon käsille, ehkä tangon nosto 20-30 mm olisi auttanut. Olihan tuo mutkapätkällä ihan ok ajella, mutta kaupunkiajoon ja hitaaseen ajoon tuntui hirmu kankealta. Mutta tosiaankin, parasta oli soundit. Jos pyörää pelkästään soundin perusteella valitsisin, niin HD:n laitto olisi edessä.  :P

Muutenkin oli hintapyyntö -04 mallista aika paljon, 7 te (enemmän kuin eräs paljon ajettu musta hyvin laitettu Bandit btw), siinä oli minusta aika huonosti tuunattu kilpiteline, takana minivilkut ja edessä normit (samat kuin Banditissa). No, vilkut kyllä vilkkui iloisesti, olisikohan jotain jäänyt asentamatta? Pohjanoteeraus oli pellistä tehty tee-se-itse undertail. Kaunista pyörää oli urakalla yritetty rumentaa. (edit: ilmeiseti edellinen omistaja, ei nykyinen)

Ilmeisesti pitänee etsiä vielä naku tai sellaiseksi tehty. Koneen murinat ja meininki oli hauska (ja hyvät äänet). Kierroksia piti tosin olla 4500, että liikuttiin. Omassa Banditissa 2500-3000 riittää ja siitä lähdetään heti. Bandit tuntui tuon jälkeen korkeasarviselta endurolta, jossa on ompelukoneen moottori  :o :o
mutta oikein mukavalta ja kotoisalta. Ihan siitä riemusta kävin kumia korventamassa, kun takarengas menee huomenna vaihtoon. Pitäähän Banditin vaihtotarpeessa olevan takarenkaan näyttää huonolta, nyt oli kyllä kuminriekaletta riittävästi  8) 8) Olis tuolla ehkä vielä 1000 km rullannut, mutta kokeillaan seuraavalla taas 10 tkm saada rikki.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: -TS- - Elokuu 21, 2009, 17:05
Tänään testattua: Suzuki B-King ja GSX-R 1000

B-king on näppärä kikkailukampe, Bandittiin tottuneena ei tunnu edes kömpelöltä. Voimaa on kuin pienessä pitäjässä, jarrut hyvät ja ketteryys Banditin luokkaa vaikka melkoinen möhkö onkin (No niin on Bandittikin). Nakupyörä kun on, ajoviima alkaa ikävästi repimään 140 km/h mittarinopeuden. Melkoinen masiina, tunsin kun sarvet alkoivat kasvaa päähän sarviin nojatessa. Tämä pyörä suorastaan houkuttelee kääntämään kahvaa tarpeettoman paljon joka tilanteessa.
Plussaa myös uhmakas ulkonäkö edestäpäin katsellessa. Takapää vakiona karsea.
Ei tullut hinkua vaihtaa Rosvoa tähän.

GSX-R 1000 taas... Yllätyin positiivisesti. Moottori on sitkas luonteeltaan, ajelin kuutosvaihteella viittäkymppiä ja moottori lähti vetämään kakistelematta. Kaasun kääntö satasen vauhdissa aiheuttaa riemua kun nopeusmittari kiipeää ylöspäin huimaa kyytiä. Pienemmillä vaihteilla suorite on jo aivan älytön! Pienissä nopeuksissa hankala ajaa, mutta se kuulunee asiaan. Ajokortin gigserillä saa hyllylle hetkessä, koska sopiva matkanopeus näyttäisi olevan 140-160 km/h kun vauhti ei tunnu missään ja tarvittaessa (vaikkapa ohituksissa) pienellä ranneliikkeellä nopeutta saa lisättyä 50-100 km/h.
Ajettavuuskaan ei ole niin äkkinäinen kuin muilla ajelemillani japsikyykyillä koska veto tulee heti eikä vasta tietyn kierrosluvun jälkeen.
Jarrut ovat todella tunnokkaat ja alusta napakka. Muutamassa kohtaa tuttu tie tuntui yllättävän töyssyiseltä verrattuna Banditin leppoisaan kyytiin.

Tähän jäi hinku. Onneksi ei ollut myyjää tarjoilemassa välirahatarjousta. Ja koska tarvin edelleen pyörän jolla kulkee kaksi ihmistä mukavasti niin jääköön Gigseri haaveeksi..
Ehkä sitten joskus.

miinusta: alaselkä ei oikein tykännyt kyykkyasennosta, mutta ajettaessa asiaa voi korjata kun nojailee hetken tankkiin.

plussaa: Muihin kyykkyihin verraten ei tällä ajaessa mennytkään ranteet ja niska heti sököksi.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Hombre - Elokuu 21, 2009, 19:31
Missäs pääsit ajamaan kingiä?
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: -TS- - Elokuu 21, 2009, 21:47
Missäs pääsit ajamaan kingiä?

Frank Nymanilla oli koeajossa (ja on tämän viikonlopun)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: pusteri - Elokuu 23, 2009, 16:51

Kävin ajamassa tänään Yamaha FJR 1300 sekä BMW K 1300S : Bemari oli mahtava ajettava, ainoat miinukset olivat että moottorin oikea poski koeajon alussa häiritsi sekä sivutuen "löytäminen". Jammu oli enemmän "skootterihenkinen" kulkuväline... Lopputuloksena reissulta jäi käteen öljyt ja suodatin Banduun  ;)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Hombre - Elokuu 23, 2009, 17:30
Missäs pääsit ajamaan kingiä?

Frank Nymanilla oli koeajossa (ja on tämän viikonlopun)

Nyt tuli kingi koeajettua, eikä päässyt housut kastumaan  :P

Kiva mopo, mutta enakko odotukset oli ilmeisesti liian suuret, hyvin on vääntö piiloitettu,,,,
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Rockster - Elokuu 24, 2009, 10:56
Tänä kesänä ennen Banditin ostoa on tullut kokeiltua mm. seuraavia:

Triumph Speed Triple (-08, ajettu 20tkm):

Aivan mahtava kapistus. Kevyt ja he**etin ketterä. Voimaa löytyy runsaasti ja pyörä käyttäytyy hienosti. Keveys ja ketteryys tekevät sen, että koko ajan tekee mieli ajaa kovaa. Jarrut komppaavat muutenkin sporttista olemusta ja fiilistä hyvin. Jarrutus tekee mieli jättää viime tinkaan. Äänet ovat kolmipyttyisessä hyvin rouheat. Pyörä on myös julmetun nätti, poislukien rumat ajovalot, mutta sen muuten komia pyörä saa anteeksi. Hinta on julma ja kyytiläisen oltavat ovat niin olemattomat, että valinta ei kohdistunut Triumppaan. Jos ajo olisi vain yksin räpäilyä, olisin saattanut haksahtaa Speed Tripleen.

Triumph Street Triple (-09, uusi):

Kuin edellä, mutta voima jää puuttumaan ja samalla muna. Ei edes käynyt mielessä.

Kokemuksia uudemmista pyöristä on muuten lähinnä HD Sportsterista (-07) ja Yamaha FZ1n:stä (-08). Niistä pari sanaa vielä.

HD Sportster:

Nuhainen, äänekäs ja koliseva. Ei kulje, eikä pyörällä kykene ajamaan yli 50 kilsan siivuja. Periaatteessa hauska peli, mutta ajaminen ei ole nautinto.

Yamaha FZ-1n:

Kevyt, ketterä ja hauska. Tehoa riittää hevosvoimissa, mutta vääntöä uupuu pahasti. Konetta pitää kierrättää, että mopon menohalut heräävät. Koni lähtee valoista laiskasti, ellei kuski käännä kahvaa ihan huolella. Myllylle pitää antaa kierrosta reilut 7000, että voima välittyy asfalttiin. Toinen miinus mopossa on härskin hintainen kasko, joka nielaisee ajobudjetista mukavan siivun vuodessa. Pyörä itsessään on todellinen kaunotar, ehkä yksi hienoimmista nakuista markkinoilla.

Näistä syistä valinta kohdistui siis Banditiin ja olen ollut pyörään hyvin tyytyväinen. Mutkateillä ajaminen on yllättävän sujuvaa, vaikka mopo aika läski onkin :D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: betula - Syyskuu 1, 2009, 21:17
Tälläsia koeajo kokemuksia ja vähän pidempiäkin ois mulla.

Er6-n: vm.06
Näppärä pyörä pikku pyörittelyyn ei suurempia moitteita paitsi ohjaustanko joka vakiona liian kapea.
Moottori on hyvän luonteinen.

Vtr 1000f: vm.03
Tuli ajettua noin 500km, tykkäsin muuten mutta kädet kramppas jatkuvasti. Kyseisessä pyörässä oli jotku hiilikuitu sliparit ilman killeriä, ihan järjetön meteli mutta hyvä sellainen. Käänti kyllä äänellään päitä! Alakierroksilla kone vähän kakisteli muuten ok.

yzf 1000 thunderace: vm.02
Lyhyt koeajo, oli meillä duunissa vaihdokkina pari vuotta sitten n.20tkm ajettu.
Hyvä ajoasento, koneessa oli ruutia ihan riittävästi, oon moneen kertaan harmitellut kun ei tullut ostettua, hintakin oli sellainen että omansa olisi vieläkin saanut pois. Tyhmä minä :-[

Bt1100 Bulldog: vm.03
Tollanen on tullut omistettua yhden kesän. Ei ihan nimensä veroinen tehojen puolesta, mutta toimeen tuli. Ajoltaan pehmeä ja kallistusvarat rajalliset, takamus puutui herkästi, äänet ihan ok varsinkin slipareilla + ei ihan joka risteyksessä tullu vastaan. Kardaani oli hyvä ja jarrut kans.

Fz6s: vm.08
Lyhyt koeajo liikkeestä. Muuten olis saattanut tarttua mutta 600sen alavääntö ei houkutellut kakspäällä ajoon. Muuten hyvä perusrassi, kulkee kyllä kun antaa jengaa.

f800st: vm.08
Sama juttu, lyhyt koeajo liikkeestä. Pyörä oli hyvä ajaa, ajoasentokin passas, kuulemma kulkee pelkällä bensanhajulla ja kulkukin oli kohdallaan + hihnaveto. Itseä rassas vilkut ja ainakin tuossa yksilössä käsiin tuli niin veemäiset tärinät, että sormista hävisi tunto 5minuutin ajon jälkeen.

Gsx-r750: vm.07
Kaverin pyörä, vaihdettiin kerran ajelureissulla. Hyvän tuntunen vetää, kääntyy mutkiin kuin itsestään, pyörään uskalsi heti luottaa, kevyen tuntuinen käsitellä, sopiva kone ja hyvät jarrut. Miinuksena omalle kohdalleni turhan jyrkkä ajoasento, oma bandiiti tuntui ton jälkeen ihan homosohvalta.

Triumph Bonneville t100: vm.08
Ihan mielenkiinnosta kävin kokeilemassa ja eihän se hassumpi ole kun pitää mielessä että kyseessä on ns.retropyörä ja suhteuttaa ominaisuudet sen mukaan. Ajoasento miellyttävä, kone käy todella värinättömästi myös ajossa, äänet vakiona vähän laimeat, teho ei pääse yllättämään, kuitenkin hauska ajaa  ja ulkonäkökin ok. Samasta pyörästä väännetty truxton on kyllä makeempi mutta sitä en päässyt kokeilemaan. Ei ihan mahdoton ajatus pyöräksi joskus myöhemmin.

Triumph thunderbird 1600: vm09
Eka customi jolla oon ajanut ja kyllä tykkäsin. Vakioäänistä en tiedä koska koeajopyörässä oli supertrapit kiinni ja äänet oli todella kohdallaan. Todella vakaan tuntuinen ajaa olematta kuitenkaan kankea käännöksissä, pyörän painonkin huomasi lähinnä kävelyvauhdissa. Kone käytännössä värinätön vaikka kaksmukinen, vääntöä piisas vaikkakin kaksisylinteriselle ominaista potkimista ilmeni liikkeelle lähdöissä, ajoasento oli kuin itselleni tehty(pituus 175cm), vaikka ennen ajoa mietin että onko pyörä mitoitukseltaan liian iso minulle. Sen verran lämmitti että jos pinkka olis ollut kunnossa, niin pyörä ois vaihtunut.

Tälläsia on nyt ja aikaisemmin tullu kokeiltua. Bandiitti tuli valittua sen yleiskattavien ominaisuuksien sekä hinnan takia.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: numbie - Syyskuu 2, 2009, 09:28
Jyväskylässä Ducati koeajopäivät Jyväs-Marinessa pe 4.- la 5.9.09. Pitäisköhän käydä tuo Streerfighter koeajamassa?  8)
Lisätietoa http://www.jyvasmarine.fi/ajankohtaista/81 (http://www.jyvasmarine.fi/ajankohtaista/81)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Joikhu - Joulukuu 10, 2009, 11:44
Moro,

Lupailin esittäytymisen yhteydessä kirjoitella hieman kokemuksia F800S bemarista jolla mennyt kesä kehoa siirrettiin.

Tarina alkakoon ajasta ennen BMW:tä. Alla oli vm. 1991 CBR1000F. Kulkine oli tuotu joskus 2000 luvun alussa Saksasta ja ollut yhdellä omistajalla Suomessa. Kyseinen omistaja oli saanut viiden vuoden aikana ajettua pyörään n. 5000km ja kunto ei uutta hävennyt. Cebari oli kahdestaan ajeluun mitä mukavin laite ja tehoa riitti. Miinuksena aika kova polttoaineen kulutus ja nokkaketjun ääntelyt kylmänä. Kesä kesältä takapenkkiläinen viihtyi vähemmän ja vähemmän kyydissä ja jotenkin CBR alkoi tuntua liian möhköltä yksin ajeluun.

Jo syksyllä 2007 katselin BMW:n F800 malleja mutta päätin vielä satsata Hondaan. Kesä 2008 meni suurimmaksi osaksi työreissuissa ja ajelut jäi todella vähiin. Lisäksi Honda-vanhus päätti alkaa protestoimaan pitkiä seisonta-aikoja ja starttailu useamman viikon tallikomennuksen jälkeen oli joskus työn ja tuskan takana. Vastoinkäymisten kannustamana BMW palasi mieleen ja Marraskuussa 2008 Honda lähti Käyttöauton vaihtopyörä riviin ja alettiin odottelemaan uutta BMW F800S:ää saapuvaksi. Lisävarustelistalle tuli ruksattua ajotietokone, Akran vaimennin, Led-vilkut, Muovilärpäke takapenkin suojaksi yms... Hyvitys Hondasta oli lähellä nettimoton markkiarvoa mutta kyllähän BMW:n loppuhinta nousi aika korkeaksi suhteessa kilpailijoihin. Ajattelin että laadusta kannattaa maksaa  ::)...

Maaliskuu 2009 saapui ja samoin BMW. Huhtikuussa tiet sulivat lopullisesti ja ajokausi alkoi uudella BMW:llä. Netin foorumeilla Akran äänimaailmaa oli kehuttu mutta kun pyörä ensimmäistä kertaa tulille iskettiin edessä oli pieni pettymys. Laite kuulosti enemmän keinotekoisesti tukahduteltu crossimopolta kuin S-kategorian moottoripyörältä. Ilman dB killeriä äänimaailma oli osapuilleen siedettävä mutta desibelit nousi jo sellaisiin lukemiin että taajamissa pyörällä ei paljon iljennyt ajaa. Lisäksi jo ensimmäisten kilometrien aikana huomio kiinnittyi moottorin korkeataajuisiin tärinöihin - ne oli jotain aivan muuta kuin muissa ajamissani kaksipyttyisissä. Alle 5000rpm sisäänajokierroksilla tärinän kanssa pystyi elämään ja ajattelin että kunhan kone saa kierroksia ja kilometrejä alleen niin tärinät vähenee.

Koko sisäänajo aikaa varjosti etupäästä lähtenyt kolina jarrutuksissa ja montuissa ja se tuntui vaan matkan edetessä pahenevan. Kävin kolinasta valittelemassa jo muutaman sadan kilometrin jälkeen mutta huollosta sanottiin että katsotaan asia ensihuollossa - selvä homma... Lopulta koitti huollon aika ja syyksi kolinaan kerrottiin liian löysällä ollut ohjauslaakeri jota oli kiristetty. Ehdin ajaa huollon jälkeen noin 100km kun sama kolina palasi - ja entistä pahempana. No ei muuta kuin uudelleen pyörä huoltoon. Huoltomies oli ratkaissut asian kiristimällä lisää ohjauslaakeria - seuraamatta BMW:n työohjeita ja momentteja. Lopputulos oli että pyörä ei mennyt metriäkään suoraan. Palautin BMW:n toisen kerran liikkelle ja ilmoitin että nyt laitetaan keula kuntoon ja soittakaa kun on valmista. Meni noin 1,5 viikkoa ja sain pyörän takaisin. Etupää oli purettu totaalisesti ja sinne oli vaihdettu uudet laakerit, ohjurilevyt yms. Syy toistuvaan kolinaan löytyi levystä jota vasten ohjauslaakeri makaa - sitä ei oltu lyöty tehtaalla loppuun ja aina isommassa töyssyssä laakeri pääsi löystymään. BMW laatu?

Kelit alkoivat lämpenemään ja BMW oli päivittäisessä ajossa työpaikan ja kodin välillä. Vaikka kilometrejä alkoi kertymään niin tärinät ei hävinneet minnekään. Maantiellä 100km/h nopeudessa tangoissa ja jalkatapeissa kävi sellanen vibra että 35km työmatkan jälkeen alkoi kädet ja jalat jo puutumaan. Moottoritie nopeuksissa tärinä oli jotain aivan käsittämätöntä ja samalla tuli huomattua että 120km/h nopeuksissa pienikin sivutuuli / autojen aiheuttamat virtaukset veivät pyörää sivulta toiselle. CBR oli mennyt maantiellä kuin juna - BMW veteli kuin iskarivikainen Lada karhunurissa. Sen minkä isollatiellä hävisi kääntyi taas mutkapätkällä bemarin eduksi. Kapealla mutkatiellä bmw kääntyi mutkiin kuin unelma ja yksinajossa iskunvaimennus söi montut ja kuopat todella mallikkaasti. Samaan pakettiin kun lisättiin vielä tehokas ja tunnokas etujarru niin useamman kerran tuli mieleen että bemaria pitäisi päästä testaamaan radalla.

Kelien lämmettyä ja uuden pyörän myötä emännyskin alkoi innostumaan uudelleen mopoilusta. Jo ensimmäisillä iltalenkillä kahdestaan tuli huomattua että 800S:ää ei ole tehty ajettavaksi kyytiläisen kanssa. Pyörän omamassa on vain ~180kg ja tehoja 85hp = mahdoton yhtälö 140kilon lihamassan kuljettamiseen. Lisäksi emäntäkin valitteli jatkuvasti penkkiin välittyvistä tärinöistä vaikka sitkeästi kesän ajan kyydissä istuikin.

Alkukankeuksien jälkeen BMW toimi luotettavasti työmatka-ajossa. Ainoat kesän aikana kohdatut ongelmat oli mustaksi muuttuneet takajarrunesteet (syytä ei kerrottu ja jouduin vielä maksamaan nesteiden vaihdon syyshuollossa!) sekä hellesäällä kovemman ajon jälkeen ilmennyt satunnainen sammuilu moottorijarrutuksissa (syytä ei löytynyt huollossa).

Lopulta kesä alkoi kääntymään syksyksi ja edelleen talveksi. Kesän ajokokemukset mielessä päätimme että BMW ei loppujen lopuksi ole meidän pyörä ja aloimme katselemaan paremmin kahdestaan ajeluun sopivaa kulkinetta. Ja etsintä siis päättyy huomenna kun haemme neste-banditin Tampereelta. Ettei tästä viestistä syntyisi romaania niin tässäpä BMW F800S plussat ja miinukset 6500km kilometrin kokemuksella:

PLUSSAT:
+ Erittäin pieni kulutus (~4.5l / 100km) työmatka-ajossa
+ Kahvanlämmittimet vakiona kevään ja kesän kylmiin keleihin (kaksi eri tehoa)
+ ABS vakioina
+ Käytännössä huoltovapaa ja äänetön hihnaveto joka toimii erittäin hyvin
+ Todella hieno käsiteltävyys - taittuu mutkiin kuin ajatus ja varsin nautinnollinen ajettava mutkapätkillä
+ Tunnokas ja tehokas etujarru
+ Lisävarusteena saatava useamman satasen maksava ajotietokone ja vaihdenäyttö on todella hyvä


MIINUKSET
- Moottorin todella surkea äänimaailma, pakoäänet ei parane sliparillakaan
- itse kone kuulostaa betonimyllylle = koneen mekaaniset äänet tuntuu ja kuuluu jatkuvasti
- Moottorin käyttäytyminen, loppujen lopuksi aika suppea "käyttökierros" alue - melko "voimaton" paketti. Maantienopeuksissa ohituksiin piti pudottaa 6->4 jos halusi mennä rivakasti ohi.
- Moottorin korkeataajuiset tärinät tangoissa / jalkatapeissa oli jotain todella järkyttävää yli 4500rpm (= juurikin vetoalueella). Tekeevät matka-ajon käytännössä mahdottomaksi
- Melko epävakaa ajettava jo moottoritie nopeuksissa (ehkä kokokatteellinen ST on rauhallisempi?)
- Suhteellisen kalliit huollot (ainakin Vaasan käyttöautolla)
- Laatu ei vastannut BMW:n itsestään antamaa kuvaa (Muoviosien sovitus, johdotukset yms...)
- Todella muovinen habitus - kaikki mikä näkyy on natisevaa muovia
- Akkuun, paisuntasäiliöön yms. käsiksi pääseminen vaatii aina useamman kuin viiden ruuvin irrottamista
- Takajarrun voisi poistaa - täysin tunnoton
- Ajotietokoneen ja vaihdenäyttö lisähinta

Siinäpä niitä... Jatketaan vertailua kesälle kunhan persuus on muotoutunut Banditin penkkin

MJ

MJ
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot,vanhat sellaiset.
Kirjoitti: reka - Tammikuu 23, 2010, 20:39
Olen Veli-hh-:n kanssa samoilla linjoilla ko moposta.(Kawasaki 350,model 1972).  Minun tilanne oli vakava,tapahtui 2-päällä,oikealle kaartuva mutka. Etupyörä "lähti"alta,siinä ja siinä,ettei metsähallitus kutsunut!  Kokemusta moto-cross ja enduropyöristä,vaistomaisia liikkeitä,sain Kawan hallintaan. Muistan tapauksen,kuin eilisen päivän. Säväyttää vieläkin!  Vielä pikku lisäys,paljon pahempi oli isoveli
Kawasaki 750,3-pyttyinen,kaksitahtinen,tunnettiin nimellä "Leskentekijä"!
Otsikko: Honda VFR1200 kylmätyypit otettu...
Kirjoitti: Joikhu - Tammikuu 28, 2010, 20:12
Moro,

Tulipas käytyä Seinäjoella ihmettelemässä uutta VFR1200:sta. Kuvien perusteella ei oikein tiennyt mitä odottaa - muotoilua kun ei mitenkään perinteiseksi voi kuvata. Tasan kahdeksantoista reikäleipä peitto nykäistiin pyörän päältä pois ja pakko on tunnustaa että hienohan se oli. Kuvissa pyörän etupää näytti suhteettoman isolle verrattuna muuhun pyörään mutta livenä se ei häirinnyt yhtään.

Katteiden muotoilu on jotain sellaista mitä ei ole ennen moottoripyörissä tullut vastaan. Kate alkaa tankin sivuista ja jatkuu yhtenäisenä jäähdyttimen alareunaan asti. Missään ei näy kiinnitysruuveja tai muutakaan joka "särkisi" kokonaisuuden. Sama teema jatkuu perässä - kaikki muodot on tavallaan yksinkertaisia ja simppeleitä mutta samalla moderneja. Periaattessa kaikki mikä näkyy on muovia nykyajan trendien mukaisesti. Ainoa osa joka hieman häiritsi silmää oli vaimennin jolla on kyllä kokoa vähintäänkin riittävästi - mutta sekin taitaa olla sitä nykyaikaa.

Muutama kierros pyörän ympäri ja sitten selkään. Penkki tuntuu hyvälle ja on joko todella matalalla tai kapea. Nimittäin tälläisella 180 senttisellä molemmat jalkapohjat on maassa ja polvet vielä aavistuksen koukussa! Miellyttää varmasti lyhempääkin kuskia. Polvikulmaa oli vähän vaikea testata kun toista jalkaa piti pitää maassa. Tankki antaa todella hyvän tuen jalalle ja tankoa ei tarvitse kurotella. Pyörän painopiste on saatu vietyä alas sillä satulassa tunne on kuin kevyen kyykyn päällä - 250 kilon paino ei tunnu missään!

Lopulta vekotin iskettiin tulille. Voi että - meni päivä pilalle. Pyörää kierrätettiin maltillisesti (alle 5000rpm) ja äänet oli kuin olisi paineilmaa puskenut villasukan läpi - todella hengetöntä. Ehkä äänimaailma paranee kunhan vauhtia ja kierroksia on enemmän mutta ei pyörä taajamanopeuksissa varmasti päitä käännä ainakaan ääniensä puolesta

Sitten se viimeinen pointti eli hinta. Hienohan pyörä on mutta kun hintalapussa komeilee melkein 21t€ niin vaihtohimot kyllä haihtuu talvisen viiman mukana. Keväällä olisi luvassa koeajo - ihmetellään sitten lisää.
Otsikko: Vs: Honda VFR1200 kylmätyypit otettu...
Kirjoitti: track08 - Helmikuu 6, 2010, 21:05
Lahden moottoripyöränäyttelyssä tuli eilen sitten istahdettua VFR 1200 F:n selkään. Ensivaikutelma oli se, että kate tuntui antavan suojaa ihan hyvin. Muotoilu on uutta ja meni hetken aikaa miettiä oliko se lintu vai kala, mutta lopulta pyörää kierrellessä joku kantilta tuli sellainen olo, että kallis se ainakin on. En myöskään pidä tämänkään mallin keulasta, ei vaan silmä totu siihen, ainakaan vielä.
(http://koti.mbnet.fi/scooter/Bandit/2010-05-02_VFR1200F-keula.jpg) (http://scoop.diamondgalleries.com/public/news_images/4/72087_169758_2.jpg)
Tulee tosta keulasta mieleen X-Men-sarjakuvien/elokuvien Magneto. :)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Pulpito - Huhtikuu 2, 2010, 18:35
Naapurin mies osti talvella ktm 990 smt supermoton ja käväisi tänään näytillä.Kovin kevyeltä tuntui käsitellä (190kg kuivapaino) ainakin gsf:ään verrattaessa.
Istuinkorkeus 85cm vastasi liki banditin 80cm,koska löysempi jousitus antoi periksi.
Kaasu on mallia on/off eli taajama ruuhkassa menee kytkimen viirailuksi.Laatuosista kasattu pyörä monipuolisine säätöineen.
Tämä ktm malli on tarkoitettu katukäyttöön.Hinta 15500 euroa.
Kotikatuni on niin lyhyt,että yksi kotari/katu kyllä riittää.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: pusteri - Toukokuu 7, 2010, 20:00

Kawasakin uusi Z1000 tuli tänään testattua ja oudolta tuntui ajaa nakulla pitkästä aikaa.
Näppärä käsitellä ja hyvä etujarru jäi päällimmäisenä mieleen sekä mukava pysty ajoasento.
Vääntöä pienillä kierroksilla ei bandun tapaan löytynyt ja sivutuuli riepotteli pyörää helpommin
kuin bandua.Hyvän näköinen se on mutta ehkä liian "muovinen" katteettomaksi pyöräksi.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tsumia - Toukokuu 8, 2010, 20:46
Porin pyörässä ja mopossa oli tänään koeajettavana muutama Aprilia, iso Bandit, B-King ja tonninen gixxeri. Bandittia ei viitsinyt kokeilla, kun sillä saa ajaa muutenkin, mutta kingiä ja gixxeriä tuli kokeiltua.

Ensin gixxerillä lenkki ja pakko se on uskoa, että kyykyn ajoasento ei tunnu sopivan itselle ja pyöräkin tuntuu tosi pieneltä, vaikka itsekin olen enemmän höyhensarjasta. Mukavasti se tuokin meni ja alavääntökin oli yllättävän hyvä, vaikkakin hiukan Bandittia heikompi. Taajamassa ei kovin miellyttävä kokemus, mutta mutkatiellä taipuu kyllä kivasti mutkiin. Maantiellä satkun nopeudessa ihan käypä peli, kun ajoviima kevittää yläkroppaa sen verran, että paino käsiltä vähenee. Kaasuun vehje vastaa aika herkästi ja jossain mutkassa kaasua löysätessä tuli löydettyä hivenen epämiellyttävä on/off ominaisuus. Hyppäsi nimittäin moottorijarrulle aika yllättäen, mutta tottumis ja säätämiskysymys. Kokonaisuutena ei kovin isoja hurraahuutoja irronnut, vaikka laitteen keveys joka tilanteessa ja jalkojen ylettyminen maahan miellyttikin. Juuri keveyden ja jalkojen paremman ylettymisen takia parkkiin peruuttelu oli helpompaa kuin Banditin kanssa.

Seuraavaksi B-Kingin puikkoihin, joka satulasta katsottuna vaikuttaa todella massiiviselta. Painoakin on suunnilleen sama mitä Banditissa, mutta tuntuu silti kevyemmältä. Sitten vaan baanalle ja ensimmäisillä kymmenillä metreillä ohjaus tuntui vähän oudolta, mutta tielle päästyä tuli valaistuminen. Ajoasento sopii itselle just eikä melkein. Suht leveä ja suora tanko, johon kädet osuu juuri passelisti. Näkyvyys hyvä, kun ei tarvitse katsella yläviistoon. Paljon rennompi ajaa mitä gixxerillä ja hiukan rennompi mitä Banditilla. Vaikka tuo naku onkin, niin maantiellä viima tuntui odotettua paljon vähemmän. Jotenkin se lamppu/mittaristo varmaan saa ohjattua tuulta pois. Kaasuun vastaavus aika pehmeä ja oikeastaan samanlainen kuin Banditilla. Kaasua kun vääntää, niin kiihtyvyys tulee aika pehmeästi. Maantieltä pois pienelle mutkatielle ja hienosti se taittui sielläkin. Myyjä kehui, että kokoisekseen ja painoisekseen se menee kyllä kevyesti pikkupyörittelyssä ja pakko olla samaa mieltä. Tosi hieno ajaa mutkissakin. Normaalisti ajaessa eroa Bandittiin ei oikein huomaa (ainakaan minä), mutta hanaa antaessa eroa kyllä on ja niinhän pitäisikin. Jos nakupyörä hillitsee nopeuksia, niin..empäs tiedä. Vähän kun kiihdyttää, niin mittari huitoo 150 tuntumassa, ennenkuin alkaa viiman huomata. Ei tuo ihan niin raaka peli ollut mitä kuvittelin, kun alakierroskäytös oli niin sivistynyt, mutta hällä väliä. Oikeastaan tuo oli ikäänkuin tehokkaalla Banditilla olisi ajanut.

Muutama vuosi sitten eri pyöriä koeajellessa ei oikein mikään sytyttänyt ennenkuin koeajoin isoa Bandittia. Silloin koeajolta takaisin tullessa hymy oli herkässä ja nopeasti selvisi mikä pyörä menee ostoon. Nyt ei päästy ihan samaan fiilikseen, mutta kunhan rahoitus on kunnossa, niin seuraava pyörä on aika varmasti B-King! Kuume nousi, mutta eiköhän sitä Banditilla mennä vielä ainakin tämä kesä. Paitsi jos voitan lotossa.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Suiza 1200 - Toukokuu 8, 2010, 23:23
Olen Veli Tsumian kanssa vähän samoilla"linjoilla"! ;)  Minulla ei mopojen hyvyys/huonous kiehdo,vaan kokeilunhalu.   Tällä nykyisellä ajelen lyhyemmän aikaa ,kuin Bandulla.(Vain tämän kauden).    HAAVEISSA on BMW,"baybe"! Mutta ei,ei ette minusta eroon pääse,moni voi toki toivoa? :'(             Netti pelaa,voi olla,että joskus on Bandiit/sukulainen?   Olenkin jutellut jo,ettei seuraava olisi SSSUOMEN kilvissä? ;)  Elikkä teen maastamuuttoilmoituksen! ;D

Tosiaan moni asia ei selviä, kuin vain kokeilemalla.
Tuo BMW baybe malli ei minulle kertonut mitään, niin piti käyttää apuna ihan googlea (http://www.google.fi/images?um=1&hl=fi&client=firefox-a&hs=42q&rls=org.mozilla%3Afi%3Aofficial&tbs=isch%3A1&sa=1&q=bmw+baybe&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=). Nuo vissiin on yleisimpiä ulkomailla?
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: reka - Toukokuu 9, 2010, 10:17
Vielä pieni historian muistelu.     Vuonna 2008 ostin Suzuki Bandit 1250 SA:n kuten tiedätte.
  Ennen ostopäätöstä koeajoin muutamalla mopolla.  Ei niistä enempää.    Lähinnä Bandua oli Honda CBF 1000.   Hondalla "koeajoin" 680km=viikonvaihteen.  Bandulla olin jo ajanut.
Voin todeta,että valinta Bandun eduksi oli selvä! ;D  Mahtava moottori ja on edelleenkin,vääntöä löytyy,tehoa riittävästi Suomen liikenteeseen 2-päällä matkaa ajettaessa,ym.    Ratamiehille on Suzukilla omat mallit.
   Loppukommentti: olin tyytyväinen Banduun,sopi minun tarpeisiin. Jos nyt pakko sanoa miinusta,jarrut "voisi päivittää"!    Mutta vaihtelu virkistää,avartaa....pieni kaipuu jäi..siis todella pidin Bandusta,pienistä puutteista huolimatta! :D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: numbie - Toukokuu 10, 2010, 10:05
Olen Veli Tsumian kanssa vähän samoilla"linjoilla"! ;)  Minulla ei mopojen hyvyys/huonous kiehdo,vaan kokeilunhalu.   Tällä nykyisellä ajelen lyhyemmän aikaa ,kuin Bandulla.(Vain tämän kauden).    HAAVEISSA on BMW,"baybe"! Mutta ei,ei ette minusta eroon pääse,moni voi toki toivoa? :'(             Netti pelaa,voi olla,että joskus on Bandiit/sukulainen?   Olenkin jutellut jo,ettei seuraava olisi SSSUOMEN kilvissä? ;)  Elikkä teen maastamuuttoilmoituksen! ;D

Tosiaan moni asia ei selviä, kuin vain kokeilemalla.
Tuo BMW baybe malli ei minulle kertonut mitään, niin piti käyttää apuna ihan googlea (http://www.google.fi/images?um=1&hl=fi&client=firefox-a&hs=42q&rls=org.mozilla%3Afi%3Aofficial&tbs=isch%3A1&sa=1&q=bmw+baybe&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=). Nuo vissiin on yleisimpiä ulkomailla?

Suiza, tuo ois hieno! Mutta koitetaan pysyä otsikon alla eli "Koeajokokemuksia muut mopot"  ;)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: muumu - Toukokuu 10, 2010, 10:26
BMWn 1000RR ja uusi Busa testattu pikaisesti. Saksalaiset osaa tehdä kellontarkkaa mekaniikkaa joka jopa kulkee nykyään ja Busa taas kulkee edelleen hyvin. Kovin on kyykky ajoasento kuitenki yli 190cm pitkälle molemmissa. Mitäpä noista muuta voi sanoa kun koeajo suoritettiin tasaasella Pohojanmaalla suoralla moottoritiellä. Ei oikeen pääse mutkaominaisuudet esille... joutas tulla tuon moottoriradan jo tänne Ouluunkin.

Jarrut pitää kyllä päivittää Bandittiinkin on sen verran paljo paremmat pysäyttimet Bemarissa että ei tarvii Bandun jarruista puhua samana päivänä.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Peku - Toukokuu 10, 2010, 20:32
Nyt on tässä viime vuosina tullut testattua mun nuorison pyöriä.
Pari skootteria ja yksi derbi senda super moto mopo,,niistä ei nyt niin kauheasti kerrottavaa :D eteenpäin vievät
jopa MINUNKIN kokoista.

Sitten tytön pyörät: Yamaha XT 125 -06,,,ihan kiva mutta tehoa aivan liian vähän, oikeastaan jo vähän vaarallinen
                            kun ei meinaa aina edes satasta saada lasiin ja rekka hengittää niskaan.

                           Kawasaki 250 R -08,,,tämä pyörä oli todella positiivinen yllätys. Tehoiltaan ei mikään räjähtävä
                           mutta ajo ominaisuudet aivan mahtavat, pyörä menee just sinne mihin kuski käskee. Kevyt ja ketterä.
                           Tehot tosin riittää kyllä kortin lähtöön ;) Mutta moottorin luonne on saatu ihmeen nöyräksi ei tarvitse
                           kierrättää jos ei halua ja silti pärjää muiden matkassa ainakin mutkatiellä aivan hyvin.
                     
                          Honda CBR 600 F2 -90,,,Tämän ikäiseksi pyöräksi aivan loistava jatke tolle kawalle. Kone ei tässäkään ole mikään kauhea kierros
                          hirmu mutta kyytiä piisaa todella riittävästi. Ajoasento on ehkä pikkusen liian kyykky minun vatsalle ;) mutta muuten ei
                          kauheasti haukuttavaa ole. Kivasti taipuu kytäjän mutkissa jos vaan uskaltaa.

Sitten pojan pyörät: Yamaha DT 125 LC -00 täystehoisena ihan kiva lelu 16 vuotiaalle mutta ei minulle.

                            Yamaha YZF125 R Aivan liian korkea pyörä oikeestaan kaikille paitsi koripalloilijoille :o Mutta kun liikkeelle pääsee
                            tai taipuu ajoasentoon nii ihan kiva peli. Tehot riittää liikenteen mukana pysymiseen ihan hyvin ja ajo ominaisuudet
                            piikiksi  aivan loistavat,,edellyttäen että taipuu ja ylettää ohjaustankoon ;) 

   
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: muumu - Toukokuu 11, 2010, 21:15
Ducatin uusi 1200 Multistrada tuli ajettua Enduro versiona. Täytyypä sanoa että siinäpä vasta viihteellinen pyörä ajella ;D

Eikä puutu ekniikka pronoa. Löytyy luiston & sutimisen & keulinnan estoa ja sähkösäätöstä alustaa ja vaikka mitä ajoprofiilia endurosta touringin kautta urban profiiliin (vaikuttaa luiston estoon ja tehoihin). Xenonin loimottaa nokalla ja yllättäen peileistä näkee ajossa taaksepäin!!!

150hp koneesta ja kierrosaluettakin riittää.Hyvin keulii ja sportti ohjelmalla saa vetää jopa vähä keulaa ylös ennenku rajottaja iskee. Takanakilla ei pitoa eli hyvin slaidaa. Alusta on tehty siis lähinnä huvitteluun.

Kyllä alkasin juu mutta tuohon ei kyllä budjetti riitä  :-\ Hyvä jos omavastuuseen koeajolla joka oli huikeat 3500e!!! Taitaa olla about oman pyörän hinta  :'( Onneks jäi kippaamatta.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: T.Ojala - Toukokuu 12, 2010, 18:19
Tänään kävin testaamassa Triumph speed tripleä eli sitä isompaa...Tampereella oli tk-biketeamissa koe-ajopäivät.Olis siellä ollut rocketista
lähtien pelejä kokeiltavana mutta toi 1000e omavastuu ei innostanut kokeilemaan 350kg "customia".

Kapoiselta ja sirommalta tuntui kun päälle hyppäsi verrattuna banduun.Äänet oli kuitenkin pettymys kun tuota 3-sylinteristä on niin kovasti
kehuttu äänimaailman suhteen.Okei,vakioputkistohan siinä oli paikoillaan.

Tapit tuntui olevan 5cm korkeammalla ja 2cm taempana kuin bandussa ja polvet oli todella koukussa tällaisella 183cm pitkällä.Tämä oli
siis pelkkä tuntemus kun en niitä mittaillut ;D

Ajossa oli kyllä sitten lievä pettymys.Se brutaali alavääntö mitä bandussa on puuttui kokonaan.Kierroksia vaatii että liikkuu ja ei kierroksil-
lakaan tullut sellaista nyt mennään fiilistä.
Mutkiin toki taipui vähän ketterämmin ja oli kyllä mielenkiintoista kokeilla sellaista pyörää jossa on jarrut!Pysähtyminen oli sitten ihan eri
planeetalta kuin bandussa ja täytyykin alkaa miettimään mitä omille jarruille tekis.

Ajattelin tuonne mennessä että tohtiikohan sitä edes käydä kokeilemassa mitään uutta kun oma pyörä tuntuu sitten sen jälkeen kuitenkin ihan paskalta.

No,eipä tuntunut.Kiva oli bandulla käydä heittämässä lenkki Oriveden kautta kotio :).

Voihan se olla että mää en vaan ymmärrä...Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: pusteri - Toukokuu 13, 2010, 16:24
BMWn 1000RR ja uusi Busa testattu pikaisesti. Saksalaiset osaa tehdä kellontarkkaa mekaniikkaa joka jopa kulkee nykyään ja Busa taas kulkee edelleen hyvin. Kovin on kyykky ajoasento kuitenki yli 190cm pitkälle molemmissa. Mitäpä noista muuta voi sanoa kun koeajo suoritettiin tasaasella Pohojanmaalla suoralla moottoritiellä. Ei oikeen pääse mutkaominaisuudet esille... joutas tulla tuon moottoriradan jo tänne Ouluunkin.

Jarrut pitää kyllä päivittää Bandittiinkin on sen verran paljo paremmat pysäyttimet Bemarissa että ei tarvii Bandun jarruista puhua samana päivänä.

Mä kyllä haluaisin 1000ärrärrän testata, jäi kyllä k1300 ässästä niin hyvä"kuva" että sen täytyy olla hyvä!
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Hombre - Toukokuu 14, 2010, 19:10
Tänään tuli päryytettyä 990 SMT:llä (leikkisästi sanottuna supermolotin)

+ Ajoasento
+ Voimaa kun vinguttaa
+ Ketterä mutkateillä
+ vosi olla aloittelijalle hyvä ratapyörä

- Pleksi joka pyörittää turbulenssin kypärään
- Väännön puute (ehkä oli liian suuret odotukset)
- Hinta (keksin monta parempaa yli 15 ke mopoa)
- Äänet (kuullosti puimurilta)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: numbie - Toukokuu 16, 2010, 10:08
pe 14.5. oli Jyväskylässä Ducati-koeajopäivät. Päätin käväistä uudelleen kokeilemassa 1100 Monsteria. Laitetaan nyt sitten +/- meiningillä

+ V2 moottori (tuntuma ja vääntö, tai ainakin voimantunne sekä äänet)
+ etunoja ajoasento ok 185 cm pitkälle, oli ihan ok ajaa myös noin 120-140 km/h (vähemmän melua kuin S-mallin Banditissa, ei myöskään luonut painetta tuohon keskivartalon seudulle, mikä yleensä on nakulla ajaessa tullut)
+ ketterän ja samalla julmetun jämäkän tuntuinen ajaa

- hinta
- pitemmät päivämatkat (kova penkki, tavaroiden kuljetus)
- tärinä? (toisaalta myös plussa?)
- jäykkä kytkin, ei sovi kaupunkiajoon

Kyllä mä tuollaisen ostaisin, jos olisi rahaa.  :-\

Bandit tuntui tuon jälkeen endurolta.  :o

Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: nikar - Toukokuu 16, 2010, 18:10
Eilen tuli ajettua ensin maisemareitti JKL-Vilppula-Ruovesi-Muroleenkanava-Kuru-TRE.
Sitten nopeasti  R.M.Heinolle, kun siellä oli Suzukin koeajopäivät.
Ehdin kokeilla Busan ja GSX-R 1000:sen.

Ei oikein minun selälle taipunut, kun toissa päivänä oli tullut autettua kaveria kesämökillä 40m2 terassin tekemisessä.
Olihan se Busa ihan kivan tuntunen, mutta tuli nuo rajoitukset liian äkkiä vastaan :(
GSX-R 1000 tuntui väristävän käsille enemmän kuin busa tai oma pyörä, mutta tuntui muuten kyllä jotenkin paremmin käteen sopivalta, onhan siinä painoa huomattavasti vähemmän, olisko siinä syy ...?
Molemmissa ongelmana on kyllä itselle kaupungissa ajaminen, liikaa painoa yläropassa käsien varassa.... ei sytyttänyt kumpikaan kunnolla...... KUNNES ....

..... sitten löytyi sellainen pyörä, ettei kyllä ole ikinä aikaisemmin niin hyvällä ajellut, nimittäin
Bike Worldissä oli Hondan koeajot ja kokeilin VFR-1200:sta. Kyllä oli hyvän tuntuinen.
- ajoasento vähän alempi kuin banditissä, mutta huomattavasti korkeampi kuin kyykkypyörissä, sopi kyllä heti selälle ja käsiinkin
- tehoa riittävästi 127Kw (muistaakseni)
- kierroslukuäänet maltilliset, piti oikein tarkistaa kierroslukumittarista pitääkö paikkansa, 6000rpm:ssä tuntui vasta kevyesti murahtelevan, kun läppä aukeni putkessa, hyvät soundit
- jarrut herkät ja tehokkaat
- mutkissa menee nätisti
- 1. vaihteella lähtö vaati huomattavasti enemmän kaasua kuin bandussa (tai busassa tai GSX-R:ssä)

Jos ei olis noin julmetun kallis, niin vaihtaisin saman tien ... kyllä jäi kaivelemaan, täytyy yrittää saada koeajo myös Jyväskylässä :)

Sori vaan, kyllä nyt täytyy myöntää, että bandu on kohdannut voittajansa, tosin kun huvikseen kysyin välirahaa, niin olisi saanut laittaa kolme omaa bandua, jotta pyörä olisi lähtenyt matkaan ja ei se nyt kolmea kertaa parempi ole kuitenkaan, eli suutari pysyköön lestissään ja omassa sarjassaan...Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: sepe - Toukokuu 16, 2010, 22:27
On sitten koeajettu uusi V-MAX. Aiheuttaa välittömän riippuvuuden.
Ei voi selittää. Kokeiltava itse. Ei keuli. Ei riitä pito :D :D :D.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tsumia - Toukokuu 18, 2010, 17:36
FZ1-N tuli kokeiltua tänään ihan verrokiksi B-Kingille. On kyllä reippaasti kevyempi ja samalla myös näppärämpi pyöriteltävä tuo FZ1-N. Melkein kuin mopolla ajelisi. Mun mielestä tuo FZ on kyllä raaemman luonteinen kuin kingi, vaikka kingiä niin brutaalina pidetäänkin. Vastaa kaasuun ripeämmin ja pyytää koko ajan vääntämään kahvasta. Vääntö on kyllä ohuempi ja kolmen tonnin paikkeilla ääni muuttui hiukan. Varmaan joku läppä aukeaa silloin. Siinä neljän tonnin jälkeen tuo alkaa kyllä etenemään aika hyvin ja sen ainoan reippaamman kiihdytyksen aikaan tuli huomattua etupää yllättävän kevyeksi (vaikka maassahan se rengas silti oli). Ruuhkassahan tällä nimittäin piti pääasiassa ajella. Hivenen huteran oloinen laite jollain tapaa ???

Ihan kiva laite ajella ja voisi jopa harkita, mutta ei se mielikuvaa kingistä pystynyt himmentämään. Äänimaailma on kyllä aika murea ja muutenkin pyörällä tuntuu olevan halu edetä pyytämättäkin. Keveys jäi myös positiivisena seikkana mieleen. Tökkimään jäi vaihdenäytön puuttuminen tuon hintaisesta pyörästä, hintaisekseen rimpulan oloinen seisontatuki, jonka alas potkaisu vaatii tarkkaavaisuutta, ettei polje vaihteita samalla. Mutkissakaan tuo ei oikein tuntunut omalta. "Yllättäen" tuuli tuntui aika hyvin ja tämän pyörän kanssa tuli mieleen se, että ilmanvastus pitää vauhdit matalina. Omasta mielestä suht selvä ero ilmanvastuksessa tämän ja kingin välillä. Ehkä tuuliolot vaikutti tai sitten ei.

Pyörää pois viedessä (16:55) ei paikalla näkynyt ketään, pyörä parkkiin ja katselemaan muita pyöriä. Pari jamppaa tuli notkumaan, joista toinen ilmeisesti henkilökuntaa. Katselin vähän aikaa ja lähdin pois. Ei siis varsinaisesti tullut luovutettua pyörää takaisin kenellekään, eikä kukaan kysellyt palautetta, eikä oikein voinut kysellä tarjousta tai muutakaan. Liikehän siis meni kiinni klo 17, joten olisi nyt jotain luullut kiinnostavan palaute ja pyörän vastaanotto.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: pusteri - Toukokuu 21, 2010, 01:38

Koeajoin päivällä R1 sekä FZ1-N ja olen samaa mieltä tsumian kanssa.Näppärä laite ajaa mutta vastaavasti kovissa nopeuksissa ohjauksen herkkyys antaa "huteran" tuntuman.Sivutukea en saanut painettua alas TCX ajokengillä vaan jouduin nousemaan pois pyörän päältä ???
Moottoria ei pysty arvioimaan koska ajoin R1 ensin ja siinä oli jotenkin V-moottorilta kuulostava murina ja hevosia enemmänkin kuin äijällä kanttia käyttää niitä. Vaikka en ole V-moottorisella pyörällä vielä ajanut ...  :o      Mutta jarrut olivat vastaavasti mielestäni ärrässä tehojen kanssa balansissa.
Asiallisia vehkeitä molemmat 8)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Suiza 1200 - Toukokuu 21, 2010, 18:20
Kieltämättä tuo FZ1-N, kun on kohtuu lyhyt ja kevyt, niin se voi tuntua jopa huteralta. Toki ohjausiskarilla saa vakautta kovimmille nopeuksille, mutta ketteryys kuitenkin säilyy  ;D
Ainakin TCX COMPETIZIONE GTX monoilla sen sivutuen laitto onnistuu ihan pyörän selästä sillä kantapaan suojan alareunalla. Toki saahan sitä tappia halutessaan jatkettua, jos se meinaa olla hankala käyttää.

Tähän astisista pyöristäni tuolla on ollut paras vetää mutkaa, niin radalla, kuin tiellä, mutta alustakin on vaihtunut tehtaan jäljiltä.

(hintaisekseen rimpulan oloinen seisontatuki, jonka alas potkaisu vaatii tarkkaavaisuutta, ettei polje vaihteita samalla.)
Tuon sivutuen hintaa en tiedä, mutta en ole sitä käytössä vielä rimpulaksi todennut. Sivutuen alas laitto vaatiin kyllä tarkkaivaisuutta.
B-kingi oli ennen Yamahan ostoa mielessä, mutta siitä meni maku, kun sen painon sai selville.

Toki myös kuskin koolla on vaikutusta pyörän valintaan ja ainakin näin 170cm lyhyelle toi yammu on yhtä näppärä kuin mopolla ajais.

Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: pusteri - Toukokuu 21, 2010, 19:35
Toki ohjausiskarilla saa vakautta kovimmille nopeuksille, mutta ketteryys kuitenkin säilyy  ;D
Kieltämättä tuo FZ1-N, kun on kohtuu lyhyt ja kevyt, niin se voi tuntua jopa huteralta. Toki ohjausiskarilla saa vakautta kovimmille nopeuksille, mutta ketteryys kuitenkin säilyy  ;D
Ainakin TCX COMPETIZIONE GTX monoilla sen sivutuen laitto onnistuu ihan pyörän selästä sillä kantapaan suojan alareunalla. Toki saahan sitä tappia halutessaan jatkettua, jos se meinaa olla hankala käyttää.

Tähän astisista pyöristäni tuolla on ollut paras vetää mutkaa, niin radalla, kuin tiellä, mutta alustakin on vaihtunut tehtaan jäljiltä.

(hintaisekseen rimpulan oloinen seisontatuki, jonka alas potkaisu vaatii tarkkaavaisuutta, ettei polje vaihteita samalla.)
Tuon sivutuen hintaa en tiedä, mutta en ole sitä käytössä vielä rimpulaksi todennut. Sivutuen alas laitto vaatiin kyllä tarkkaivaisuutta.
B-kingi oli ennen Yamahan ostoa mielessä, mutta siitä meni maku, kun sen painon sai selville.

Toki myös kuskin koolla on vaikutusta pyörän valintaan ja ainakin näin 170cm lyhyelle toi yammu on yhtä näppärä kuin mopolla ajais.Heti ajon jälkeen mulla kävi mielessä sellainen "muistikuva" että olisin nähnyt joissain kuvissa sellaisen sun jammussa olleen ...
Onhan tuo FZ-1N aivan eri luokkaa ajettavuudelta kuin vanha bandu, voisipa sanoa että aivan eri maailma.  8)
Sama mono mullaki mutta gore-texinä mutta tais olla uudessa pyörässä nii jäykkä jousi vielä sivutuessa ;D

Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Suiza 1200 - Toukokuu 21, 2010, 20:17
Toki ohjausiskarilla saa vakautta kovimmille nopeuksille, mutta ketteryys kuitenkin säilyy  ;D
Kieltämättä tuo FZ1-N, kun on kohtuu lyhyt ja kevyt, niin se voi tuntua jopa huteralta. Toki ohjausiskarilla saa vakautta kovimmille nopeuksille, mutta ketteryys kuitenkin säilyy  ;D
Ainakin TCX COMPETIZIONE GTX monoilla sen sivutuen laitto onnistuu ihan pyörän selästä sillä kantapaan suojan alareunalla. Toki saahan sitä tappia halutessaan jatkettua, jos se meinaa olla hankala käyttää.

Tähän astisista pyöristäni tuolla on ollut paras vetää mutkaa, niin radalla, kuin tiellä, mutta alustakin on vaihtunut tehtaan jäljiltä.

(hintaisekseen rimpulan oloinen seisontatuki, jonka alas potkaisu vaatii tarkkaavaisuutta, ettei polje vaihteita samalla.)
Tuon sivutuen hintaa en tiedä, mutta en ole sitä käytössä vielä rimpulaksi todennut. Sivutuen alas laitto vaatiin kyllä tarkkaivaisuutta.
B-kingi oli ennen Yamahan ostoa mielessä, mutta siitä meni maku, kun sen painon sai selville.

Toki myös kuskin koolla on vaikutusta pyörän valintaan ja ainakin näin 170cm lyhyelle toi yammu on yhtä näppärä kuin mopolla ajais.Heti ajon jälkeen mulla kävi mielessä sellainen "muistikuva" että olisin nähnyt joissain kuvissa sellaisen sun jammussa olleen ...
Onhan tuo FZ-1N aivan eri luokkaa ajettavuudelta kuin vanha bandu, voisipa sanoa että aivan eri maailma.  8)
Sama mono mullaki mutta gore-texinä mutta tais olla uudessa pyörässä nii jäykkä jousi vielä sivutuessa ;DJoo se ohjausiskari tuossakin vehkeessä on ihan paikallaan. Ennen tuon nykyisen pelin ostoa kävin heittää Yamaha centerin koeajo vehkeellä reilun 150km lenkin. Ihmettelin suuresti, kun pyörä oli niin lyhkäisen tuntuinen ja ketterä, mutta voblaamaan sitä ei saanut. Tuli vedettyä pätkää (alapitkällä) jossa on kohtuullista korkeuseroa ja nypyissä tuli kaasulla leikittyä aika reilusti ja kumi ei oikein tiessä pysynyt. Voblia tai levottumuutta ei kuitenkaan saanut aiheutettua. Suureksi yllätyksekseni melkein koti kulmien routa pateista sitten sai ihan kunnon voblit ja hetken mielessä vilisi jo parin tonnin omavastuut. Sain kuin sainkin pyörän takaisin hallintaan ja oli varmaa, että tälläinen on seuraava peli ja ohjausiskari on sitten pakollinen varuste.

Gore monot on pakolliset tässä maassa ja sellaiset ne on itsellänikin.

Tuskin siinä sivutuen jousessa on suurempaa eroa on se sitten uusi tai vanha, mutta "normaalia" tarkempaa huomiota sen käyttö vaatiin.
Kuitenkin sen sivutuen tapin jatkaminen on tarvittaessa helpompaa, kuin vähentää pyörästä painoa 21kg.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tsumia - Toukokuu 21, 2010, 23:25
Tähän astisista pyöristäni tuolla on ollut paras vetää mutkaa, niin radalla, kuin tiellä, mutta alustakin on vaihtunut tehtaan jäljiltä.

(hintaisekseen rimpulan oloinen seisontatuki, jonka alas potkaisu vaatii tarkkaavaisuutta, ettei polje vaihteita samalla.)
Tuon sivutuen hintaa en tiedä, mutta en ole sitä käytössä vielä rimpulaksi todennut. Sivutuen alas laitto vaatiin kyllä tarkkaivaisuutta.
B-kingi oli ennen Yamahan ostoa mielessä, mutta siitä meni maku, kun sen painon sai selville.

Mietein kanssa siinä ajellessa, että ohjausiskari voisi parantaa tilannetta. Mulle jäi sellainen mielikuva, että yammua sai vääntää mutkaan enemmän kuin bandittia, mutta varmaan erilaisella ajotyylillä voisi mennä mukavastikin.

Sivutuki antoi mulle jotenkin kevytrakenteisen vaikutelman. Kyllä se varmasti on riittävän kestäväksi tehtaalla silti laskettu.

Mäkin tahtoisin kyllä kevyemmän pyörän, kun bandittia on näin rimpulan kaverin joissain tilanteissa hankala käsitellä ;D Siinä mielessä kingi ei parantaisi tilannetta siltä osin. Se vaan vaikutti muilta osin passelilta ja jostain pitää kuitenkin tehdä kompromisseja.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Tscc - Toukokuu 22, 2010, 00:40
Honda Cbr 954-02 n.50000km ajettu. Pihasta lähdettyä kääntösäde tosi suuri perusbanduun verrattuna. Hitaassa vauhdissa vaikeampi ajaa kuin omalla. Ohjaus tuntui raskaalle ja pyörä kankealle. Jalkatapit oli sopivan korkealla. Ajoasento ei sovi pikkuvauhtiin ja kaupunkipyörittelyyn. Sitten tien päälle ja tauluun 80km/h, vauhti ei tunnu ollenkaan ja tulee fiilis, että todellinen nopeus on enintään 50. Honda on ajamistani pyöristä vakain mikä on koskaan ollut alla. Keli on navakka etuviistosta tuleva tuuli ja se vaikuta pyörään mitään, peli etenee vuorenvakaasti mittarilukemaan 140. Tuplakupla heittää ilmavirran juuri sopivasti yli kypärän, itse olen n.180cm. Ruisku vastaa todella terävästi, odotin automaista viivettä, mutta kone vetää yllättävän riuskasti kutonen pesässä. Eipä uskois, että alla on 200 kuutiota vähemmän. Isommilla kierroksilla tuntuu tehoa olevan enemmän kuin omassa. Etujarru on aivan eri luokkaa, jarrut purevat voimallisesti pienelläkin puristuksella. Koneen soundi on metallisen kireä, tyhjäkäynnillä ääni kuulostaa siltä niinkuin jotain olis hajoamassa. Rengastuksena Metzeler z6 ja hormi oli vaihdettu. Tämän tyyppisellä pelillä on kyllä kiva käydä kokeilemassa, mutta Suomi-rajoitukset ei anna hyödyntää noita ominaisuuksia. Vähän vaikea sanoa oliko myllyssä enemmän ruutia, koska täyskatetulla on etulyöntiasema omaan nakupeliin verrattuna. Alavääntö n.4-5 tuhanteen on banditissa parempi. Tavalliset käyttöominaisuudet banditissa on ainakin itselle mieluisat. Honda oli myös hyvä, käyttötarkoitus vain hieman toisenlainen.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Hombre - Toukokuu 22, 2010, 07:23
Mulle jäi sellainen mielikuva, että yammua sai vääntää mutkaan enemmän kuin bandittia, mutta varmaan erilaisella ajotyylillä voisi mennä mukavastikin.


En allekirjoita tuota, näin molemmat mopot omistaneena.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Suiza 1200 - Toukokuu 22, 2010, 09:52
Mulle jäi sellainen mielikuva, että yammua sai vääntää mutkaan enemmän kuin bandittia, mutta varmaan erilaisella ajotyylillä voisi mennä mukavastikin.


En allekirjoita tuota, näin molemmat mopot omistaneena.

En ole 1250 bandua ajanut, mutta ainakin 1200 i/ö malliin verrattuna ei tuota yammua tarvitse kyllä mutkaan ainakaan vääntää.
Hyvin erilaisia tuntemuksia tuntuu eri pyörät herättävän eri ihmisissä, mutta jokaisella on oma makunsa ja hyvä niin.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: numbie - Toukokuu 22, 2010, 11:25
Eilen oli KuvaMP:llä koeajopäivät (Suzuki&Kawasaki liekö ollut BMW:kin?)

Itse päätin kokeilla Kawasakin  Z1000, kun on tuo nakuvillitys päällä (johtuneeko keleistä? ;))

En oikein vakuuttunut tuosta Kawasakista. Mukava ja kevyt pyörä ajaa, mutta jotenkin ulkonäkö ja luonne olivat ristiriidassa. Oli aika sellainen perushyväpyörä. Ts. Kawa jätti aika kylmäksi, mikä tuonluonteiselle pyörälle on miinus

+ kevyt käsitellä ja kevyt muutenkin
+ ihan ok vääntö alhaalta lähtien (mukavasti meni taajamanopeuksia ilman hirveitä vaihtamistarpeita)
+ ulkonäkö
+ rouheat äänet

- persoonaton, puuttui se jokin
- penkki huono, ei matka-ajoon
- 120 km/h vauhdissa kierroksia n. 5000 -> ei hyvä matka-ajoon

Olen joskus Yamahan FZ1-S mallilla ajanut ja minusta siinä on hirmuisesti hauskempi kone. Myös vanhempi Z1000 oli hauskempi, siinä oli niin selvä tehopiikki ja kiihdytyksissä sai tosissaan nojata eteenpäin, että ei tullut ns. syliin.

koeajo 2. Suzuki Gladius

Suzuki-miehellä oli kyllä rivissä GSXR1000 ja Hayabusa, mutta en uskaltanut lähteä kokeilemaan. Lähinnä siksi, että jos tykkäisinkin liikaa 1000 kyykystä tai Hayabusasta, niin menisi Bandit vaihtoon  ;) ;)

Gladius oli oikeasti hauska laite. 650 V2 veti mukisematta, kunhan kierroksia oli noin 4000 ->. Aikuisten oikeasti myös Suomessakaan ei tarvitsisi mitään tuon isompaa ja tehokkaampaa pyörää, mutta... Jos miettii omia ajoja (töihin, iltalenkit, päivälenkit, pari-kolme pitempää reissua kesässä), niin tuollakin pärjäisi. Jos Suzukilla olisi tuollainen 1000-kuutioinen Gladius, niin siinä olisi vakavasti otettava kilpailija Banditille  ;)

+ kevyt ja ketterä
+ voimaa tasaisesti noin 4000->
+ vaihdenäyttö  :o

- ehkä liian pieni mun alle (185/88)
- lujemmassa vauhdissa voimaton (6.vaihde ja yli 100 km/h)

numbie

ps. mitä tulee tuohon Yamaha FZ-1 keskusteluun, niin ainakin sillä S-mallilla ajelin silloisessa Pieksämäellä Partaharjun maastoissa noin 20-40 km/h lujempaa mutkatietä kuin silloisella kankealla sepelimyllyllä Kawasaki 750 GPZ. Kyllä se paino ratkaisee, tuollainen Banditia kevyempi kääntyy pelkällä puolikkaalla p***kannikalla mutkiin hanakasti  ;) ;)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: bandu 12 - Toukokuu 22, 2010, 12:27
Suzuki-miehellä oli kyllä rivissä GSXR1000 ja Hayabusa, mutta en uskaltanut lähteä kokeilemaan. Lähinnä siksi, että jos tykkäisinkin liikaa 1000 kyykystä tai Hayabusasta, niin menisi Bandit vaihtoon  ;) ;)
  Oli myös GSX1250FA jota itse kävin ajamassa. Siinä oli tosiaan huomattavasti tanakampi
vääntö alakierroksilla kuin tuossa omassa. Muiltakin osin laite tuntui vakuuttavalta. En uskaltanut
käydä kysymässä vaihtotarjousta tässä vaiheessa mutta kiinnostuksen se kyllä herätti. Vahvasti. 8)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: pusteri - Toukokuu 22, 2010, 13:20

Mulle jäi sellainen mielikuva, että yammua sai vääntää mutkaan enemmän kuin bandittia, mutta varmaan erilaisella ajotyylillä voisi mennä mukavastikin.


En allekirjoita tuota, näin molemmat mopot omistaneena.

En myös minäkään, vain bandiittejä omistaneena 8)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Suiza 1200 - Toukokuu 22, 2010, 22:40

Mulle jäi sellainen mielikuva, että yammua sai vääntää mutkaan enemmän kuin bandittia, mutta varmaan erilaisella ajotyylillä voisi mennä mukavastikin.


En allekirjoita tuota, näin molemmat mopot omistaneena.

En myös minäkään, vain bandiittejä omistaneena 8)


Sun pitäs saada ensin jotain vertailu pohjaa yammusta, niin sitten olisi edes jotain tuntumaa aiheeseen ;)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: pusteri - Toukokuu 23, 2010, 14:50

BMW S 1000 RR ajettu eilen ja aivan mahtava laite.Tonniseksi todella pienen tuntuinen kooltaan vai oliko se ajoasento liiankin sikiömäinen kun en koeajolenkin jälkeen meinannut saada vanhaa selkää suoraksi.Bemarilla ajon innoittamana lähdin Jurvan Botniarigille katsomaan 1. SM Road Racing osakilpailua jossa ehdin nähdä kolme lähtöä.Supersport,jokamies ja superbike jotain, niissä oli kirjaimiakin perässä...
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: pusteri - Toukokuu 23, 2010, 15:24

Mulle jäi sellainen mielikuva, että yammua sai vääntää mutkaan enemmän kuin bandittia, mutta varmaan erilaisella ajotyylillä voisi mennä mukavastikin.


En allekirjoita tuota, näin molemmat mopot omistaneena.

En myös minäkään, vain bandiittejä omistaneena 8)


Sun pitäs saada ensin jotain vertailu pohjaa yammusta, niin sitten olisi edes jotain tuntumaa aiheeseen ;)

Mulla on tuntumaa enemmän vain banduista ja juuri siltä pohjalta Yamaha FZ1:stä pidänkin parempana kunnon mutkatielle... 
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Antsa - Toukokuu 23, 2010, 16:36
Tulipa tuossa kokeiltua kolleegani 1000R Hondaa, jota oli vielä piristetty Pover Comanderilla.
Kyyti oli huimaa. Tuohon verrattuna oma pyörä kuuluu kastiin mopo, jos pirteyttä, kiihtyvyyttä sekä lujaa ajettavuutta haluaa.

Asento sitten olikin aivan hirveä tälläiselle "atleetti vartaloiselle" Bandinistille.  Kantapäät pers vaossa sekä polvet suussa ja tietty suu auki kuten joulupöydän sialla.  ;D HUH. Ei meikäläisen pyörä.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: vihtori - Toukokuu 26, 2010, 23:58
Olen aina kokeillut uusia pyöriä, jotenkin se myös kuuluu tähän harrastukseen ja näin tulin myös banun omistajaksi vuosi sitten, mutta on hauskaa kun joku uskaltaa ostaa pyörän ajamatta! Viikko sitten tapasin Lahnuksen Shellillä herran ja rouvan juuropeenilla ja olivat Porvoosta ajelleet katseleen missä Heino on koska sieltä oli tarkoitus hakea uusi 8Bemu jolla ajettaisiin ameriikan Pan. Kysyin, kuinka olivat päätyneet ko. mopottimeen? Lukemalla testejä ja niitä vertailemalla?Haloo! Kyllä niitä pitää uskaltaa itse koittaa, eihän sitä muuten tiedä. Viimekesänä moni kysyi että miksi snadi banu eikä isorosvo ja vastaus on tänäkin vuonna sama, pidän siitä.
Minulta on kanssa monesti kysytty,miksi pikkuinen,kun olisi nyt saatavana tuo GSX1250FA,kokeilin pyörää sattumalta,kun siihen tuli tilaisuus,mutta olen vaihtanut touring pleksin ja ostanut givin V36 sivu ja V46 takalaukun,niin pyörä on todellakin mukava ajaa vaikka 2 päällä ja meinaan euroopassa sillä kiertää noin 6500km,sitten voisin harkita vaihtoa isoompaan ,jos nuo väännöt ei toimi tuossa pienessä GSX650F:ssä,kun mitään eroa en juurikaan siinä koe ajo tilaisuudessa huomannut,mikä olisi sävähdyttänyt minut vanhasta pienestä tuohon suurenpaan,mutta aika saa taas näyttää.
Minustakin harrastukseen kuuluu kokeilla erimerkkejä ja eri kokoisia pyöriä,mutta aina kun olen sen kokeiluni tehnyt,olen tullut samaan tulokseen,jotta kyllä tuo oma on sitten minulle se sopivin,kun kovaahan ei saa ajaa, niin tuolla kerkiän aivan hienosti ja en ole edes koittanut huippuja edes tuolla, mutta toivon ainoastaan väännön riitävän europan turneeni läpiviemiseen.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Jouni - Toukokuu 27, 2010, 20:44
Ensimmäisen (nykyisen) pyörän ostin ilman että edes koe-istuin sitä.
Katselin silloin liikkeiden tarjontaa ja päädyin pikku-bandiittiin, sovin kaupat puhelimessa ja maksoin etumaksun.
Muutaman päivän päästä myyjä soitti ja pahoitteli että bandiitti oli myyty, mutta saisin tilalle gsx 650F melkein samaan hintaan (en tuota erotusta enää muista).
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: numbie - Toukokuu 27, 2010, 21:26
Hei!

aiheen aloittajan muistuttelen, että koitetaan pysyä otsikon alla: Koeajokokemuksia muut mopot

Bandittia voi ylistää esim. otsikon Miksi valitsit Banditin tai hylkäsit sen -alla

Pysyy tämä foorumi luettavampana, kun pysytään aiheessa.  ;D ;D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: arde - Toukokuu 28, 2010, 19:46
Mun nykyinen Triumph RS,muriseva 3 pyttynen,hienosti kiihtyy,vetää jo alhaalta.Pyörässä yhdistyy 4 pyttysen pehmeys ja 2 pyttysen vääntö,vähän ylä painoinen,niinkuin Banditkin,mutta kiva sitä on ajaa...keulii helposti,jos haluaa,mainio myös matka-ajossa.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Fibanacci - Toukokuu 29, 2010, 17:38
Pääsin testaamaan entisen Bandinistin, nykyisen busanistin uutta busaa muutaman kymmenen kilometriä. Peli oli kirjaimellisesti parisataa km ajettu joten ihan ei raaskinut sitä riivata täysillä. Ajoasento on kyllä tällaiselle ei neuvolassa punnittavalle kaverille suht kestämätön, ainakin alkuun. Ehkä siihen jotenkin tottuisi siitä ilosta, että koneessa voimaa kyllä piisaa. Jarrut oli eri planeetalta Bandiittiin verrattuna vaikka busan jarruja ei testeissä erityisesti kehuta. Alusta tuntui vakiosäädöissä yllättävän pintapehmeältä ja mukavalta. Voin uskoa jonkun testin kommentin, että 200km/h jälkeen alkaa homma paremmin toimimaan. Koneen, jarrut ja alusta kyllä ottaisin mutta ajoasentoa en. En tiedä millainen se b-king sitten olisi vaikka se onkin vakiokuosissa ruma kuin perhana.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Bandito - Kesäkuu 15, 2010, 18:37
Eilen ajelin vajaa sata kilometriä Honda Blackbird 1100 XX:llä. Aluksi tuntui vaikealta tottua ajoasentoon. Kädet pitkällä edessä ja jalat aika korkealla. Pienissä vauhdeissa hieman rasittava asento. Ehkä vaatisi totuttelua. No siitä kun moottoritielle pääsi, niin ajoasento ei tuntunutkaan enään pahalle. Ilmavirta kevensi sopivasti painetta käsiin. Kate toimi erinomaisesti. Melukaan ei häirinnyt vaikka unohdin laittaa korvatulpat korviini. Moottorista löytyy paljon tehoa, mutta alavääntö ei mitenkään hämmästyttänyt. Isolla tiellä pyörä kulki vakaasti. Taajamaan en pyörää valitsisi vaikka mutkiin pyörä kääntyikin herkästi. Jotenkin painavamman oloinen pyörä, kuin Bandit. Kaasukahvan palautusjousi oli kireä. Kahvaa sai puristaa aika lailla.

Kun vaihdoin takaisin omaan pyörääni, olin iloisesti hämmästynyt siitä miten kevyt Bandit oli käsitellä Hondaan verrattuna. Kiihtyikin ihan vastaavasti, ainakin alle moottoritienopeuksissa. Ja istua sai suhteellisen pystyssä.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Jusa - Kesäkuu 15, 2010, 19:06
Tuli tuossa testattua triumphin speedmaster 900.
Yllättävän mukava peli ajella ja vetojakin oli aika mukavasti vaikka ei kai noissa hyvin paljon tehoa kuitenkaan ole.
Aluksi meinasi jalat tipahdella maahan kun en älynnyt, että ne jalkatapit on edessä.  ;D
Tiukassa parkkipaikka pyörityksessä meinaa lähteä tanko ääriasennossa viemään ellei jäpitä vastaan, monella customilla on kyllä sama juttu.

Kaikenkaikkiaan mukava kruisailu pyörä lepposeen ajoon ja koneen luonne miellyttävä!
Soveltuu pitkille ihmisille varmasti hyvin, koska itse olen 170cm pätkä ja ei varmaan minua pienempi ylettäisi järkevästi tankoon ja polkimille.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: m81 - Kesäkuu 17, 2010, 10:52
Z750 -06 koeajettu ja ainut asia mikä oli huonompaa kuin banditissa oli laatikko mikä oli melko kankea. Tosin banditin n-mallisella en koskaan ole ajanut mutta kypärämelu hävisi kyllä täysin kun tuolla nakulla ajoi. Onhan tuossa tietysti paukkujakin eri tavalla kuin pikkubandussa mutta kyllä alustasta lähtien kaikki tuntui itselle sopivammalta.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: muumu - Kesäkuu 17, 2010, 11:06
Onhan tuossa tietysti paukkujakin eri tavalla kuin pikkubandussa mutta kyllä alustasta lähtien kaikki tuntui itselle sopivammalta.
200-300e panostuksella (jos ite tekee) saa Bandittiin likimain täydellisen alustan. Muutosta tulee niin että varmasti huomaa enkä ainkaan itse keksi mitään edullista muutosta joka muuttaa pyörän luonnetta niin paljon kun alustan päivitys.

Laakerointi kuntoon ensimmäisenä (pyöränlaakerit, ohjauslaakeri, linkuston laakerit, haarukan laakerit). Etupäähän uudet jouset sopivalla jäykkyydellä ja samalla stefat, likuholkit ja öljyt uusiksi. Shimmata ei tarvi mutta jos lähistöllä on asiantuntija niin isommassa ainakin kaipaisi lisää paluuvaimennusta itse. Taakse sopivasta elimenluovuttajasta iskaria (gixxeri) ja se säätöihin ja vot se on siinä. Ei sisällä rakettitieteellisiä toimenpiteitä. Ei maksa maltaita.  ;D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Jusa - Kesäkuu 19, 2010, 14:00
Onko kukaan koskaan ajanut  v-rodilla? Mielenkiintoista olisi kyllä kokeilla sellaista.
Onhan se ihan hieno pyörä, myöntäkee pois!  ;D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: walde - Heinäkuu 2, 2010, 17:45
Tulipa kauniin kelin saattelemana käytyä ajamassa muutamaa pyörää...
Ensin alle Kawasaki ZZR 1200 ja lenkille.
No ensin lähdin isompaa tietä ja totesin laitteen kohtalaisen päteväksi kyykyksi, ei tuntunut käsissä juuri laisinkaan. Sitten mutkapätkälle ja jo alko kädet puutumaan. Noin tunnin lenkin heitin sekalaista tietä ja sitten totesin, ettei pyörä totisesti ole tarkoitettu minulle. Nätti ulkonäkö ja kevyt kulku oli kyllä taattua, mutta ajoasento ja satula ei miellyttänyt.

Sitten takakaisin liikkeeseen ja vuosimallin 2010 Honda VFR 1200 alle  ;D ;D ;D
Märät unet on taattua kamaa.... ajoasento aika lähellä Bandittia (ehkä vähän kyykympi).
Pyörän vaihto ei ole ajankohtainen vielä, mutta seuraava pyörä alkaa haarukoitua.
VFR:llä en ihan yhtä runsasta lenkkiä pystynyt heittämään, mutta kaiken tyyppistä tietä tuli koitettua silläkin enkä löytänyt juurikaan moitittavaa. Vasta kun pyörän takaisin liikkeen pihaan pysäköin niin huomasin, että laitoshan oli kardaanivetoinen. Muihin ajamiini kardaanivetoisiin tuntuma kaasulta takarenkaalle oli tässä ihan uskomaton.

Huomioitavaa tässä on se, että 1250 bandittia en pääse täällä ajamaan kun paikallinen liike ei Suzukia myy.
Eli siis merkin vaihtaminen ei vielä ole kiveen hakattua :D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: pusteri - Heinäkuu 15, 2010, 18:14
Onko kukaan koskaan ajanut  v-rodilla? Mielenkiintoista olisi kyllä kokeilla sellaista.
Onhan se ihan hieno pyörä, myöntäkee pois!  ;D

On ajanut, noin tunti sitten tuli ajettua HARLEY-DAVIDSON VRSCD NIGHT ROD 1200 -04 ja hyvän näköinen pyörä mutta se ajoasento  . . .
Jalat ja kädet edellä mennään  ;D
Kaverin H-D Dyna Super Glide Custom -10 tuli myös tyypitettyä Itä-Suomen kierroksella pari päivää sitten.
Tässä mallissa jalkatapeilla melkein normaali sijainti  :)
Yhteistä näissä pyörissä herkkyys asvalttipaikkauksiin joka yllätti minut sekä vaatimaton jousitus/iskunvaimennus ja jälkimmäisen heikot jarrut.
Makeita fillareita molemmat jos eivät vaan maksaisi niin paljon...
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: numbie - Heinäkuu 15, 2010, 20:27
Uusimmassa Bikessä oli noiden keskikokoisten nakujen koeajo (ai niin, eihän siellä ollut yhtään Ducatia?). Jotenkin vaikuttaa, että Yamahan uusi FZ-8 ei ehkä olekaan niin onnistunut. Tuota Triumphin Street Tripleä kyllä pitäisi päästä vielä joskus kokeilemaan.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: herkko - Heinäkuu 20, 2010, 00:11
Kävin eilen koeajamassa Honda cbf1000:sta. Vaikutti ihan kivalta laitteelta. Kuivapaino on 245 kg mutta oli yllättävän kevyt käsitellä
Etujousitus oli pehmeämpi kuin omassa Bandussa, Hondassa ei ollut mitään säätöä etupäässä mutta normiajossa riittävä vaimennus
Korkea touring pleksi aiheutti voimakkaan kypärämelun, kun laski päätä alas niin melu vaimeni. luulen että normi pleksi on parempi
Moottori vastasi hyvin kaasuun mutta ei ollut liian äkkipikainen
Kaks päällä ajettaessa tilavampi kuin oma Bandiitti :D

Pitäisi käydä vesibandu ajamassa jotta voisi verrata keskenään
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Antsa - Heinäkuu 21, 2010, 16:17
1300 Busa alla pari päivää. Ajoasento isomahaiselle ei sopiva, tais siis painon alaspäin pudottajalle. Myös polvet aikalailla koukussa. Valoista lähtö hankalaa. Teho, liikkuvuus sekä ajomukavuus/käsiteltävyys hyvä, kun vauhtia on hieman lisää ::)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: GT - Heinäkuu 21, 2010, 23:27
1300 Busa alla pari päivää. Ajoasento isomahaiselle ei sopiva, tais siis painon alaspäin pudottajalle. Myös polvet aikalailla koukussa. Valoista lähtö hankalaa. Teho, liikkuvuus sekä ajomukavuus/käsiteltävyys hyvä, kun vauhtia on hieman lisää ::)

Taisit kokeilla gen1-mallia?  Ajattelin tuosta valoista lähtemisestä, siinä kun kaasu tahtoo olla vähän on-off-tyyppinen.
Mutta gen2:ssa ei niitä ongelmía ole ja muutenkin on paljon ketterämpi kuin vanha malli.

Busan hankintahan on ihan kansanterveydellinen teko kun täytyy hankkiutua eroon siitä isosta mahasta :)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Kolmone - Heinäkuu 28, 2010, 12:58
Eilen ajelin tyylillä, jota olen aina vältellyt. Mutkatien varressa asuva kaveri lainasi Suzuki Intruder 800:stä (vm. 2000). Pyörään oli vaihdettu roikkuvampi tanko ja jalkatapit oli siirretty eteenpäin. Ajovarusteina oli turvallisesti shortsit ja T-paita. Aluksi hieman pelotti, mutta 10 km:n jälkeen pääsin sinuiksi pyörän kanssa, vaikken uskaltanutkaan kallistaa kaikkia customin rajallisia kallistusvaroja. Moottorissa oli tehoa ja etenkin vääntöä aivan riittävästi customin ajo-ominaisuuksiin nähden ja nopeudet pysyivät tosiaankin maltillisina. Toki Vance&Hines-putket pitivät mukavasti kovaa ääntä sekä kiihdytyksissä että moottorijarrutuksissa, joten se loi tunnelmaa. Koeajo oli piristävää vaihtelua, mutten siltikään ryhdy custom-kuskiksi. Toisaalta jos ajokortteja hallinnoiva viranomainen haluaa jostain syystä pitää liian pitkän aikaa ajokorttiani muualla kuin minun lompakossa, niin customi voisi kiinnostaakin ;)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: doc A - Heinäkuu 29, 2010, 17:05
Kokeilin tänään uutta Yamaha FZ1:stä. 150 heppainen kone oli kyllä raisu näihin banduihin verrattuna, riippumatta onko iso tai pieni. 80 vauhdissa sopiva vaihde olisi ollut kakkonen tai kolmonen. Kaarreajo-ominaisuudet olivat myös hyvät mutta etupään jäykkyys oli kyllä suoraan sanoen pettymys. Pyörä vispasi aika lailla nopeissa tangon käännöksissä. Myyjä ehdottikin että jos ostaa, kattaisi asentaa ohjausvakautin. Kone taisi olla minun makuun ehkä se pyörän vankin ominaisuus - jos siis pitää tyrmäävistä tehoista. Kortti tällä pelillä saattaisi kyllä olla helposti koetuksella.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Jusa - Heinäkuu 29, 2010, 19:33
Onko kukaan koskaan ajanut  v-rodilla? Mielenkiintoista olisi kyllä kokeilla sellaista.
Onhan se ihan hieno pyörä, myöntäkee pois!  ;D

On ajanut, noin tunti sitten tuli ajettua HARLEY-DAVIDSON VRSCD NIGHT ROD 1200 -04 ja hyvän näköinen pyörä mutta se ajoasento  . . .
Jalat ja kädet edellä mennään  ;D
Kaverin H-D Dyna Super Glide Custom -10 tuli myös tyypitettyä Itä-Suomen kierroksella pari päivää sitten.
Tässä mallissa jalkatapeilla melkein normaali sijainti  :)
Yhteistä näissä pyörissä herkkyys asvalttipaikkauksiin joka yllätti minut sekä vaatimaton jousitus/iskunvaimennus ja jälkimmäisen heikot jarrut.
Makeita fillareita molemmat jos eivät vaan maksaisi niin paljon...

Niin, ei kai noissa se maksimaalinen suorituskyky ja ajo-ominaisuudet ole se " the thing"  ;D
Hintaa noilla kyllä on...

Kokeilin tänään uutta Yamaha FZ1:stä. 150 heppainen kone oli kyllä raisu näihin banduihin verrattuna, riippumatta onko iso tai pieni. 80 vauhdissa sopiva vaihde olisi ollut kakkonen tai kolmonen. Kaarreajo-ominaisuudet olivat myös hyvät mutta etupään jäykkyys oli kyllä suoraan sanoen pettymys. Pyörä vispasi aika lailla nopeissa tangon käännöksissä. Myyjä ehdottikin että jos ostaa, kattaisi asentaa ohjausvakautin. Kone taisi olla minun makuun ehkä se pyörän vankin ominaisuus - jos siis pitää tyrmäävistä tehoista. Kortti tällä pelillä saattaisi kyllä olla helposti koetuksella.

Niin, sillä ne vissiin laittelee kaikki pc, putket, pienemmät läpät ruiskuun jne. Tai ainakin melkein kaikki jotka on omistaneet ko. pyörän ovat sen alavääntöjä vakiona valittanu.

Suiza se tietäisi kertoa varmaan asiasta enempi...
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Kolmone - Elokuu 1, 2010, 19:19
Tulipa testattua "vanhakoppaista" Hayabusaa lyhyen 15 km:n lenkin verran. Voin todeta, että ylistävät puheet Busan koneen luonteesta pitävät paikkaansa. Tehoa on tosiaankin paljon ja se tulee käyttöön tasaisesti kierrosten kasvaessa. Ajoasento on tiivis ja minulle (175 cm) itse asiassa hyvä. Tosin jo pidemmän aikaa ajoittain kipeä vasen ranteeni ilmoitti olemassaolostaan jo noinkin lyhyen lenkin jälkeen. Tosin se olisi korjattavissa tankoa korottamalla. Lisäksi koeajetussa yksilössä oli tuplakuplapleksi eli alkuperäinen pleksi antaisi enemmän vastetta yläkehoon ja helpottaisi tilannetta käsien kannalta.

Busa tuntuu painoonsa nähden yllättävänkin kevyeltä käsitellä matalan painopisteen ansiosta. Katteet suojaavat kuljettajaa hyvin ja se yhdistettynä hyviin ajo-ominaisuuksiin sekä tehokkaaseen moottoriin voi yllättää kuljettajan ajamaan tahattomasti liian kovaa. Eilisiltana kuultua: "Hayabusalla ei voi kiihdytellä, se vain muuttaa nopeuttaa kaasun asentoa kääntämällä".

Me likes.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Unlit - Elokuu 1, 2010, 19:48
[...]
Eilisiltana kuultua: "Hayabusalla ei voi kiihdytellä, se vain muuttaa nopeuttaa kaasun asentoa kääntämällä".
OT, mutta menkööt: Eräältä HD-kaveriltani kuultua: "Tuo on kuule kätevä laite. Ei tartte ajaa kahtasataa että pelottaa, pelottaa jo heti 80 jälkeen. Jos haluaa ajaa kovempaa, vaihdetaan vaihdetta. Kaasua kääntämällä vaan tärinä ja ääni lisääntyy!"
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Handegunnar - Elokuu 10, 2010, 22:35
Tulipa käytyä tänään koeajamassa kaksi pyöräuutuutta: Triumph Sprint GT 1050 ja Yamaha Supertenere 1200.

Triumph oli varsin miellyttävä matkasport. Ketterä ja kevyen tuntuinen. Moottori vääntää tasaisesti koko kierrosalueella. Tosin alle 3000 kierroksen ajosta se ei oikein tuntunut tykkäävän. Ei se tosin niin vääntävä ole kuin jotkut ovat puhuneet ja lehdet antaneet ymmärtää. Mutta kyllä sillä pärjäisi, onhan siinä 6-vaihdetta. Moottori on mukavan tärinätön ja ajoasento miellyttävän etukeno. Tykkäsin myös katteista, ne antavat riittävästi suojaa, mutta kypärä jää vapaaseen ilmavirtaan. Aivan niin kuin sportissa kuuluukin olla. Ääni oli tyhjäkäynnillä mukava, mutta kierroksilla enemmänkin sähkömoottoria muistuttava. Ulkonäkö on kyllä hieno, parempi kuin yksikään japanilainen. Ennemmin minä Sprint GT:n ostaisin kuin Hayabusan, vaikka Busassa onkin paljon enemmän tehoa ja vääntöä. Sprint GT:n ajoasento on parempi ja muutenkin käteen käyvämpi. Myös tehdasasenteiset laukut ovat paljon lähempänä pyörän keskilinjaa, kuin missään pyörässä tarvikelaukut/telineet. Laukut olivat ajossa paikoillaan, eivätkä tuntuneet mitenkään haittaavan. Vääntöä on tosiaankin omassa Banditissa selkeästi enemmän ja sitä on myös alempana.

Supertenere oli taas aivan toisen tyyppinen pyörä. Ajoasenossa on tilaa, istuinkorkeus on aika korkea ja tapit alhaalla. Tosin asento on sellainen yliryhdikäs  pönötys, joka saattaa pidemmällä matkalla alkaa ottamaan alaselkään. Jousitus oli erittäin mukava, eipä juuri kuopat tuntuneet. Kapea plexi on jossain kaukana pystyssä ja aiheutaa helvetillisen metelin kypärään maantievauhdissa. Moottorin käyntiääni on aika jännä, eikä kone täristä. Mutta ei tämäkään kone niin vääntävä ja tehokas ole, kuin Bike lehden testi antoi ymmärtää.  Vai kuinka laiskoja ne möhköenduroiden koneet oikein ovat? Pisteet taas väännöstä omalle Banditille. Supertenere on isokokoinen ja painavakin, mutta ei se ajossa tunnu mitenkään. Toisaalta tuli mieleen, että olisiko soralla liian iso. Siitä jatkona, että mihin tuollainen pyörä sitten oikein on tarkoitettu, koska paljon parempia maantiepyöriäkin on vaikka kuinka. Päinvastoin kuin Triumph Sprint GT Yamaha Supertenere on aivan sikaruma. Myös Yamahan polttoaineruiskutus toimi jotenkin kulmikkaasti, ei sentään sitä olisi tarvinut kopioida BMW:stä :P

Summa summarum. Oma Bandit tuntui koeajojen jälkeen edelleen hyvältä, enkä missään nimessä olisi valmis uhraamaan sellaista rahasummaa, jota vaihto jompaan kumpaan em. pyöristä tarvittaisiin.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Unlit - Elokuu 16, 2010, 22:47
Tuli heitettyä lenkki Päijänteen ympäri lainapyörällä. Alla oli Yamaha TDM 900 (tämä yksilö (http://www.motopalsta.com/kauppiaat/Tmi+Erkka+Korpiaho+Racing/86/0/107086/0)). Vaihtoehtona oli myös GSX 1400 (http://www.motopalsta.com/kauppiaat/Tmi+Erkka+Korpiaho+Racing/86/0/105771/0), mutta tällä kertaa oli tarve kuljettaa melko paljon tavaraa, joten TDM it is.

Noniin, kone käyntiin; ihan kivaa papatusta rivi2:nen pitää. Edellinen omistaja oli vähän poraillut änkkäreitä, joten ääni oli ennemminkin patpattava kuin muhkea. Sitten satulaan ja ihmettelemään ajoasentoa. Selkä suorana ja stonga ylhäällä ja aika läheellä, eli sellainen kunnon papparais-ajoasento. Ajossa tuo asento oli muuten ihan jees, mutta alaselkä rupesi puutumaan jossain vaiheessa. Toinen ongelma ajoasennon suhteen oli melko jyrkästi nouseva penkin etureuna. Eli alaselän lisäksi puutuminen iski myös kasseihin  :-\ Noh, pysyvää traumaa ei jäänyt...
Mitään ihmeempiä värinöitä Jammu ei pitänyt, vaan ainoa tuntemus oli rivi2:sen tärinä, joka erosi selkeästi Bandun korkeampitaajuisesta värinästä.

Moottorin täyttä potentiaalia en päässyt kokeilemaan, kun nopeudenrajoitin istui tarakalla, mutta ihan tarpeeksi sitä jerkkua oli tollaiseen rauhalliseen mutkamatkailuun. Vääntöä oli pikkubanduun verrattuna kivasti, mutta alle 3000 kierroksen ei silti tehnyt mieli kierroksia päästää. Alle 3 krpm:n meinaan kone alkoi vedättäessä tärittää jo melkoisesti, joten suurimman osan matkasta tulikin käytettyä 5. vaihdetta. Kutosella satasen vauhdissa kierroksia oli 3500 ja vitosella samoissa kierroksissa oltiin n. 85 vauhdeissa.

Alusta jätti hieman toivomisen varaa. Takapää toimi mielestäni todella hyvin ja se nieli täysin eleettömästi kuopat, heitot ja kivet. Etupää sen sijaan tuntui oudon heppoiselta ja pintakovalta, vaikka paikallaan testaillessa keulakin tuntui hyvin löysältä (olikohan se liiankin löysä). Lisäksi keulan tuntuma oli hyvin heppoinen, ja tämä tuntuma korostui entisestään soralla, jossa keula tahtoi seilata sinne sun tänne.

Ehdottoman positiivinen seikka oli Jammun kulutuslukemat. Kun mittarissa oli 300 km, näytti digitaalinen bensamittari tankin olevan vielä puolillaan menovettä! Koko reissun (630 km) kulutus oli kutakuinkin tasan 4 l/100 km. Koko ajan siis kaksi päällä ja kolme laukkua täynnä tavaraa.

Kaiken kaikkiaan hauska peli tollaiseen rauhalliseen kruisailuun, mutta ajoasento ei itselle ollut se täydellisin ja kun keulan tuntuma oli mitä oli, niin ei siitä sentään seuraavaksi pyöräksi ole. Bandu pitää pintansa  :)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Handegunnar - Elokuu 17, 2010, 09:53
Noniin, kone käyntiin; ihan kivaa papatusta rivi2:nen pitää.
....
Mitään ihmeempiä värinöitä Jammu ei pitänyt, vaan ainoa tuntemus oli rivi2:sen tärinä, joka erosi selkeästi Bandun korkeampitaajuisesta värinästä.

Olen jostain kuullut, että TDM:ssä olisi 270 asteen twini, niin kuin uudessa Superteneressä. Eli periaatteessa puolikas R1 tyyppisestä Big Bang koneesta.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: numbie - Elokuu 25, 2010, 14:38
Suzuki VS 1400 Intruder vm. 1996

Sain tuollaisen ketjujen ja rattaiden vaihdon ajaksi Moto Manniselta kulkuneuvoksi. Ko. Intikkaan oli laitettu myös jonkinlainen pleksi ja jalkatappien siirtosarja (aika eteen). Ohjaustanko oli aika kapea ja taaksepäin tuleva ja ajoasento customille tyypillinen.

Lyhyesti: en tykännyt. En yhtään. Ns. kuuluisa V2 alavääntö oli lähinnä tärinää ja pauketta. (no eihän tuossa olekaan kuin se noin 110 nm vakiona). Lisäksi koneelle piti antaa tietty määrä kierroksia, että kulki ja sittenkään ei kovin kovaa. Pleksi oli just niin sopiva, että heitti yli 60 km/h vauhdissa sellaisen kypärämetelin, ettei Banditilla ole ollut koskaan. Pitkähkö selkäsuoja otti kiinni penkin reunaan ja pyrki nousemaan ylöspäin. Myös tuo kapea ja taaksepäin tuleva ohjaustanko oli huono. Leveämpi ja suorempi olisi ollut parempi. Ajoasento sinänsä ollut paha, mutta 120 km/h mittarivauhdissa nuo eteen laitetut jalkatapit aiheuttivat lähinnä tunteen, että sukat pyörivät jalassa bootsin sisässä.

Vaikuttaa siis siltä, että nuo custom-pyörät ei ole mun juttu, ainakaan tuollainen ns. chopper-tyylinen (eli 19" eturengas ja pitempi keula). Kyllä tuo silti sellaisen suoran tai loivamutkaisen tien matkapyöränä menisi (kun tuolla pleksilla viskaisi vesilintua) ja ehkä kaupungissa. Toisaalta sitten kyllä mieluummin laittaisi jo oikean Harrikan, kun se kuitenkin on katu-uskottavampi.  8)

Oma Bandit tuntui tuon jälkeen tosi ketterältä ja hyvältä. Hieman tuli myös kyykkymäinen tunne vaikka mulla on tuossa omassa pyörässä vaihdettu ohjaustanko ja penkki -> ajoasento pystympi kuin vakiossa.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Handegunnar - Elokuu 25, 2010, 14:49
Ihan samanlaiset kokemukset minullakin on Intikasta, kuin veli numbiella. Kaasua kun vääntää, niin lähinnä vain ääni muuttuu. Olen minä Harleytäkin kokeillut, ihan samanlainen pa**a :(
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: bandu 12 - Elokuu 25, 2010, 17:15
Ihan samanlaiset kokemukset minullakin on Intikasta, kuin veli numbiella. Kaasua kun vääntää, niin lähinnä vain ääni muuttuu. Olen minä Harleytäkin kokeillut, ihan samanlainen pa**a :(
   Omasta puolestani lisään listaan vielä Yamaha 750 Viragon ja saman firman Midnight Specialin. Nämä tosin yli 10 vuoden takaa. En tiedä mistä
on lähtöisin käsitys customien julmasta väännöstä. Nämä kyllä olivat ns vajaakuutioisia, kai nykyiset parilitraiset kulkee paremmin.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: numbie - Elokuu 26, 2010, 10:12
Ihan samanlaiset kokemukset minullakin on Intikasta, kuin veli numbiella. Kaasua kun vääntää, niin lähinnä vain ääni muuttuu. Olen minä Harleytäkin kokeillut, ihan samanlainen pa**a :(
   Omasta puolestani lisään listaan vielä Yamaha 750 Viragon ja saman firman Midnight Specialin. Nämä tosin yli 10 vuoden takaa. En tiedä mistä
on lähtöisin käsitys customien julmasta väännöstä. Nämä kyllä olivat ns vajaakuutioisia, kai nykyiset parilitraiset kulkee paremmin.

Joskus olen Yamahan uutta 650 DragStaria ajanut ja se oli ihan mukava pyörä. Tuo Intikan tekniikka lienee parasta 1980-luvuin tekniikkaa. Tuo 650 DragStar oli ihan kelvon oloinen kaupunkipyörä, maantiellä siitä toki loppui potku tuossa 100 km/h tienoilla. Lisäksi tuon DragStarin malli lienee enemmän ns. cruiser (eli ajoasento oli leppoisampi päällä istuva, leveä tanko ja 15" pyörät  edessä ja takana). Kyllä joku uudempi Suzukin M1800 Intruder, Kawasakin VN 2000 yms. pitää vielä joskus testata. Luulenpa, että alkaisi vääntö riittämään... :D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: bandu 12 - Elokuu 27, 2010, 20:03
  Tänään tulikin sitten ajettua BMW S1000RR. Siinäpä olikin mielenkiintoinen laite kaikinpuolin. Ajoasento oli luonnollisesti melko tiivis
mutta kyllä sen kanssa pystyi elämään. Moottori vastasi rain -asennossa rauhallisesti kaasuun, niinpä vaihdoin sen melko pian sport
-moodille. Nyt tuntui sporttipyörälle tyypillinen herkkyyskin löytyvän. Race -asentoa en tullut kokeilleeksi.
 Ranteisiin tulee painetta hitaasti ajaessa mutta maantiellä kaikki muuttuu. Se vaikutti jopa mukavalta ajaa. Korpilahdelta
Tammijärvelle mutkatiellä se oli peräti maukas, senkun pisteli shifterillä isompaa pykälää ja antoi palaa. Shifteri olikin ihan
lyömätön juttu tuontyyppisessä pyörässä. Uskomattoman nopeasti se suoriutuu vaihdoista.
 Huolestuttavan hyvät fiilikset jäi tuosta koeajosta. Ei muuten mutta kun katsoo hintalappua. 22000€ on vaan aika paljon rahaa.
Edellisenä kesänä ajoin GSX-R 1000lla. Vastaava tunnelma jäi siitäkin, eli nykyiset kyykyt on hienoja ajaa. Olisi nelisen tonnia
Bemaria halvempi..
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Ricoliina - Elokuu 27, 2010, 22:30
Vaihdatutin tänään renkaat ja sillä välin kävin kuluttaan aikaa ajelemalla koeajopyörällä. Sain kokeiluun Suzuki SV650:en ja täytyy sanoo et oli kyllä kamala kokemus. Kyykkypyörä ny tietty tuo oman kamaluutensa, mutta se moottori oli kuin traktorissa. Ei tollaista ääntä jaksais kuunnella eikä tärinää. Hintaakin oli 7900, se oli aivan uusi.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: ravennium - Syyskuu 11, 2010, 16:54
Olen koko kesän "mankunut" koeajoon vanhemman työkaverin uutta Z1000:a. Eilen sitten sain sen ja kävin nykimässä tunnin lenkin.
Olin aika myyty jo kun työpaikan pihasta lähdin. Mopo on huomattavasti Banditia lyhyempi. Uskomattoman ketterä siis. Kaupungissa vehje oli aivan omiaan. Eka kerta kun noin nakulla (oma Bandit siis S mallia, vielä) päästelin motarilla. sinne 120-130kmh mittarilukemiin kohtalainen ajettava (sen kovempaa en tietysti ajanut.... :D).
All in all, olen pitänyt Z1000 ulkonäöstä sen julkaisusta asti. Ajettavuuskin oli kohdillaan. Potentiaalinen ostos joskus tulevaisuudessa :)
Seuraavaksi kiinnostaisi koeajaa 1400 GSX.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: bandit1157 - Maaliskuu 4, 2011, 22:03
1100 GSXR vm-90 nakuna ja krossi tangolla,tiuhemmalla välityksellä.Siinäpä peli.Toissapäivänä testattu.Sula tie,mutta silti liukasta oli.  :D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: harmaahukka - Maaliskuu 5, 2011, 22:39
Gixxu 1000, jotain vm. -98 viime lokakuussa 0.7 ahdoilla. Muikea fiilis kun kolmosella keula nousi kuin höyhen turbon auetessa :D :P

-hh-
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: rütli - Maaliskuu 31, 2011, 17:44
Helkama Raisua jos pääsis vielä joskus ajelemaan! Siitä on aikaa kun viimeksi olen sellaisen selkään päässyt. Oli varmaan joskus 90-luvun puolella maalaisserkkujen luona.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: harmaahukka - Maaliskuu 31, 2011, 18:09
Mulla on aikaa vajaa 2 vuotta. Aika peli. Takajarru toimi osittain ja moottori karjui kuin raivoava leopardi. Mitää muuta ei sitten ehjää kohtaa ollutkaan koko laitteessa. Kulki öbaut 45-55. Hieno ajoneuvo!

-hh-
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: bandit1157 - Huhtikuu 8, 2011, 21:04
Yamaha R1 -03 nakuna krossitangolla.Voi jummijammi,ei tuollaista kulkua tarvi normi liikenteessä.Pysyttelen pappamopossa.(GSF1200)
U-käännöstä tehdessä meinasin kaatua,kun etupyörä kääntyy niin vähän.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Keisein - Huhtikuu 14, 2011, 18:51
Tänään tuli koettua miltä Super Teneren kyyti maistuu rosvokuskille.

+ ajoasento sopi minulle (180 cm), matala painopiste-helppo käsitellä, jarrujärjestelmä, luistonesto, kardaani.

- Tärinä ja kolina, väännön puute alakierroksilla, hinta.Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: harmaahukka - Huhtikuu 21, 2011, 16:23
Jammun FZ8:n kävin ajamassa pikaisesti. Ei oikein innostanut. Sellainen bandumainen yleispyörä, jolla kuitenkin hankala tehdä matkaa. Kävisi ehkäti työmatkapyöräksi. Hajuton ja mauton, mutta toimiva ja lempeäluontoinen. Antaa tasaisesti tehoja ulos, 7000 kohdalla pikkuisen vahvempi alue jonkin aikaa. Takajousitus vaikutti äkkiseltään aika onnettomalta. Kohtuu hyvät jarrut, ABS miinusta, muttta toimii. Hallintalaitteet taattua japanilaista perinteistä eli ihan ok. Mittaristo pelkistetyn arkinen. Peilit suht hyvät näin kapeaharteiselle, parin sentin jatkopalat voisi laittaa. Ajoasento ryhdikäs kuin mikä, saisi olla karvan kyykympikin, mutta sittenhän laitteen luonne jo alkaisi muuttua. Näin pikaisesti ajettuna: ei minkäänlaista vaihtohalua siinnyt.

-hh-

Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: teem085 - Huhtikuu 30, 2011, 10:37
Helkama Raisua jos pääsis vielä joskus ajelemaan! Siitä on aikaa kun viimeksi olen sellaisen selkään päässyt. Oli varmaan joskus 90-luvun puolella maalaisserkkujen luona.

Mulla oli mopona tommonen,joten kyllä olis mukavaa päästä taas kokeilemaan Motori Minarellin hurjaa kulkupuolta 8) Oli muuten melko harvinainen mopeti vm:2000.Ei ihan joka päivä tullu vastaan...

Kaverin Yamaha 1300 XJR:llä on tullut pari kertaa ajettua. Erittäin mukava vekotin ajaa,tuossa pyörässä on sitä ison pyörän tuntua. Olisin muuten ostanut samanlaisen itselleni jos nuo pyörät eivät olisi niin kalliita...
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Kolmone - Huhtikuu 30, 2011, 22:38
Olinpa tuossa kiertelemassa Kreikan saaria. Paroksen saarella oli kolmena paivana menopelina Kymcon skootteri (Agility 125 4-t). Agility oli skootteriksi yllattavan hyva ajaa (isot pyorat). Tehoa olisi saanut olla hieman enemman (9 hv), mutta periaatteessa kulkua oli ihan riittamiin saaren tieston kuntoon ja rajoituksiin nahden (max. 50 km/h jotka ovat Kreikassa lahinna ohjeellisia). Kulutus oli tosi pienta (n. 3 l/100 km). Ajopeli taytti tarpeensa (siirtymiset paikasta A->B), mutta moottoripyorailyfiilikseen olisi tarvinnut jonkin tehokkaamman laitteen.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: numbie - Toukokuu 2, 2011, 22:08
Jyväskylässä Jyväs-Marinessa on perjantaina 6.5. ja lauantaina 7.5. Yamaha ja Ducati -koeajot. Varasin Yamahan FZ8-N ja Monsterin 796 koeajot. Diavelkin oli liikkeessä ja ois koeajossa, mutta en uskalla kokeilla. Tähän lompakon tilanteeseen ei noin kallis tauti (=pyöräkuume) sovi...
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: numbie - Toukokuu 6, 2011, 13:15
Yamaha FZ8-N

Tulipa sitten koeajettua tämä Yamahan pienempi FZ-naku.

+ ketterä ja kevyt (ainakin Banditiin verrattuna
+ veti suht tasaisesti
+ hyvät jarrut ja tukeva alusta
+ erinomainen hupailupyörä mutkateille ja kaupunkiin

- ei sitä kuuluisaa vääntöä, kierroksia kun antoi, niin sitten kuljettiin kyllä, mutta ei mitenkään hurjasti
- ehkä siellä keskikierroksilla on joku vääntökuoppa, koska ei niin iloisesti napannut kierroksia kuin joskus testaamani FZ1-S
- ei mikään matkapyörä
- vaihteita pitää polkea, jos meinaa että kulkee (esim. ohituksissa)

Siis: mukava pyörä, mutta ei hirveästi sytyttänyt.

Ducati Monster 796

+ Ducati
+ äänet ja meininki ajaessa
+ kevyt ja ketterä
+ hyvät jarrut ja tukeva ajossa

- pitkät ja huonot välitykset -> tuntui laiskalta (näin esittelijäkin sanoi)
- huono mittaristo (ei siitä nopeudesta saanut mitään selvää)
- Ducati (tärinä ja pauke)

Tämä ei nyt oikein napannut. Viime kerralla ajamani 1100 Monster oli aivan eri peli: ilmeisesti tiheämmillä välityksillä, niin lähti ihan eri tavalla.

Summa summarum: mikään ei korvaa kuutiotuumia eli kyllä oli kivaa lähteä omalla Banditilla ajelemaan, vaikka se tuntui 100 m metriä pitkältä lötköltä lakritsilta ensiksi. Nämä välimallin pyörät ovat ehkä nimensä mukaisia eli välimalleja. Ja onhan toki ainakin Yamahan FZ1:ssä reilusti enemmän niitä hevosvoimiakin... ;D ;D

numbie

ps. Banditista saa aina nakun, jos tuo kate alkaa tökkimään... ;)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: bandu 12 - Toukokuu 7, 2011, 08:45
   Itsekin ajoin eilen FZ8N:n. Pyörä vaikutti tosiaan ketterältä ja mukavalta ajaa. Ala- ja keskialueen vääntö oli
odotetusti vaisua, mutta kuitenkin tasaista. Katettu versio saattaisi toimia myös matkailukäytössä, koska
oli maantienopeuksissa vakaa ja lähes tärinätön.
  Ajoin myös Ducati 848 EVO:n. Se olikin mielenkiintoinen tuttavuus, joskin arkikäyttöön aivan liian äärimmäinen.
Ajoasento puudutti hartijat ja ranteet jo muutaman kilsan matkalla. Moottoritiellä ei ollut niinkään hätää. Puhtia
ja luonnetta tuon moottorista kyllä löytyi, ja ajettavuus oli loistava. Jarrut olivat erinomaiset. Tuli vaan mieleen
verrata aiemmin ajamiini GSX-R1000 ja S1000RR:n ja havaita, kuinka Italiassa on onnistuttu karsimaan pyörästä
vähäinenkin mukavuus ;D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Roof - Toukokuu 9, 2011, 21:35
Onko kukaan käynyt tyypittämässä tälle kesälle palannutta Hondan cb1300 SA abs? Bikeworldissa käydessäni pisti rivistöstä silmään, samoin myös 18 teur hintalappu :o  No enpä ole bandittia vaihtamassa, mutta yhdennäköisyyttä löytyy.

http://www.bikeworld.fi/moottoripyorat/honda/2011/street-naked/cb1300sa-abs
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Jomppis - Toukokuu 11, 2011, 20:12
yhdennäköisyyttä löytyy.

Enpä ole käynyt tyyppäämässä moista, mutta kuvan nähtyäni heräsi kysymys:

Miksi aina kivan näköiseen pyörään pitää väkisin ympätä tuollainen susiruma varttikate?!  :-[ :-\ >:( Joko naku tai sitten täyskatettu, mutta en koskaan voisi kuvitella omistavani varttikatettua pyörää. Onneksi banduunkin on saatavilla kokokatteita, jos joskus pitää kuttaperkan suojiin siirtyä lymyilemään.  :P
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tigger - Toukokuu 11, 2011, 22:24
Enpä ole käynyt tyyppäämässä moista, mutta kuvan nähtyäni heräsi kysymys:

Miksi aina kivan näköiseen pyörään pitää väkisin ympätä tuollainen susiruma varttikate?!  :-[ :-\ >:( Joko naku tai sitten täyskatettu, mutta en koskaan voisi kuvitella omistavani varttikatettua pyörää. Onneksi banduunkin on saatavilla kokokatteita, jos joskus pitää kuttaperkan suojiin siirtyä lymyilemään.  :P

Mun mielestä se on todella hyvännäköinen vekotin, kämpällä oli eilen tollanen cebari ja kyllä mun silmiin se oli niin kaunis, että piti käydä oikein lähempää katsastamassa....oli se mageen näköinen kyllä, voisi jopa käydä ajamassa... :P Kyllä kait siinä ruutia saattaa ihan mukavasti olla..
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: JF65 - Toukokuu 11, 2011, 22:47
Tänään Moto Bikessa koeajopäivä, elikkäs:
 Suzuki M 1800 R
+äänet
+vääntö :)
+kevyt ajaa

-ajoasento, rispectit niille ketkä pidempää matkaa nuilla ajaa.

 Kawasaki 1400 GTR
+voimaa oli :)
+tukeva JA! GeTteRä ajaa

-äänet (ihan kuin huono pölynimuri)

nämä noin äkkiä mietittynä.

Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Suiza 1200 - Toukokuu 11, 2011, 22:48
Kyllä kait siinä ruutia saattaa ihan mukavasti olla..

Kaverilla oli tuollainen Honda 1300 cb -07 ja siitä mitattiin Beowulf sliparilla 113hv/117nm.
Hänen edellisestä 1200 -04 bandusta mitattiin samassa penkissä Yoshimuran sliparilla & suutinsarjalla 110hv/105nm.
Siinä cb:ssä on kuitenkin enemmän kuutioita ja hieman enemmän vääntöä, mutta tehoissa ei ole ihmeemmin eroa 1200 banduun verrattuna.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: numbie - Toukokuu 12, 2011, 09:01
yhdennäköisyyttä löytyy.
Miksi aina kivan näköiseen pyörään pitää väkisin ympätä tuollainen susiruma varttikate?!  :-[ :-\ >:( Joko naku tai sitten täyskatettu, mutta en koskaan voisi kuvitella omistavani varttikatettua pyörää. Onneksi banduunkin on saatavilla kokokatteita, jos joskus pitää kuttaperkan suojiin siirtyä lymyilemään.  :P

Tycke och smak är olika.  ;) Minusta taas varttikate on paras katevaihtoehto: suojaa kuskia, mutta jättää moottorin näkyviin. Kokokate kuuluu kyykkypyörään ja matkalehmään.  ;D ;D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: numbie - Toukokuu 12, 2011, 09:04
Onko kukaan käynyt tyypittämässä tälle kesälle palannutta Hondan cb1300 SA abs? Bikeworldissa käydessäni pisti rivistöstä silmään, samoin myös 18 teur hintalappu :o  No enpä ole bandittia vaihtamassa, mutta yhdennäköisyyttä löytyy.

eräällä toisella foorumilla mainittiin tuon pyörän yhdeksi hyväksi ominaisuudeksi myös penkin alla oleva tilava tavaratila. Sinne kuulemma mahtuu 12 kpl 0,33 l oluttölkkiä  ;D ;D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: numbie - Toukokuu 13, 2011, 14:19
oikea merkki eli Suzukin koeajot KuvanMP:llä Jyväskylässä tänään

750 GSR

Olipas hyvä ja kiva pyörä! Paljon parempi kuin Yamahan FZ-8N. Voimaa tuntui tulevan tasaisesti ja keskialueelta lähtien. Pyörässä oli lähtiessä 2 km mittarissa, niin ei ihan urku auki tullut kurvailtua...
+ keskialueen vääntö (vrt FZ8N)
+ kevyt ja ketterä käännellä
+ loistava yleispyörä mutkateille ja kaupunkiin
+ vaihdenäyttö

- ei varsinainen matkapyörä (tai reitinvalintaan on kiinnitettävä erityishuomiota eli ei tylsiä motareita)
- äänet vakiona aika laimeat (korva lienee jo tottunut tuohon omaan Laserin DuoTechin murinaan...)

GSX 1250 FA (abs-versio)

Pitihän se kokeilla, että millainen kone on tuo isompi vesirosmon kone.

+ vääntävä kone
+ tuntui tutulta turvalliselta
+ ABS toimi äkkijarrutuksessa, mutta hitaammissa jarrutuksissa vaatinee tottumista

- eipä se kokokate kauheasti enempää suojaa kuin tuo vanhemman S-mallin (01-05) varttikate
- ajoasento oli vähän outo itselle (mulla leveämpi tanko omassani)
- sama vika kuin omassa vanhassa koneessa: tuntui tuon GSR:n jälkeen aika isolta ja kankealta lehmältä (johtunee painosta ja alustasta)
- turha huudattaa eli veto loppuu tuolla 7-8 000 kierroksessa (tämä menee sinne fun factorin puolelle  ;D )
- äänet tosi laimeat...

Kaikenkaikkiaan mukava tuttavuus oli tuo GSX, mutta vaihtohinkua ei tullut. Tuntui myös jotenkin pienemmältä kuin omani tuo pyörä, en tiedä johtuiko se tuosta ohjaustangosta vai penkkien eroista. Tuo voima ei myöskään minusta tuntunut niin vakuuttavalta kuin omassa pyörässä. Ehkä hieman alemmilta kierroksilta kyllä lähti vetämään, mutta samanlaista riemua ei tuntunut kuin omalla pyörällä, kun vääntää hanat auki.  ;D ;D

numbie

ps. se M1800 pitää päästä joskus koeajamaan...  8)

ps2. tuo Suzukin koeajopäiviä järjestävä tyyppi on tosi mukava, joskus nuo maahantuojan koeajotyypit on sellaisia p....nnieleen yrmeitä.  ;)Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: bandu 12 - Toukokuu 13, 2011, 19:27

  Tänään tuli ajettua GSR 750 ja GSX-R 600.

Seiskapätkä oli tosi kiva ja viihdyttävä pyörä, josta en löytänyt varsinaisesti huomautettavaa. Ketterä, mutta kuitenkin
vakaa maantiellä. Moottori veti iloisesti keskikierroksilta alkaen ja oli lähes värinätön. Kaikenkaikkiaan pidin tuosta enemmän
kuin Yamaha FZ8N:stä, joka tuntui jotenkin tukkoiselta ja puhdittomalta.
GSX-R 600 oli myös mielenkiintoinen kokemus. Alle 7000 kierroksen ei tapahtunut oikeastaan yhtään mitään.
10000 jälkeen tapahtui sitten senkin edestä. Erityiseti pisti korvaan imuääni, joka oli todella mahtava ;D Ajettavuus
oli odotetusti tarkka ja ajoasento ahdas. Mukavuutta silti selvästi enemmän, kuin viikon takaisessa Ducati 848 EVO:ssa.
  Tuo GSR voisi olla vaihtoehto. Jospa siitä ilmestyisi 1000 kuutioinen versio 8) 
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: bandu 12 - Toukokuu 17, 2011, 20:25
  Tänään oli sitten vihreät vuorossa eli: Kawasaki ZX10R ja Z1000SX.

 Kymppi on sporttipyörien kärkeä eikä siitä näinollen löydy huomautettavaa. Moottori oli jotenkin raaemman tuntuinen, kuin
aiemmin ajamani Suzuki ja Bemari. Voimaa julmasti, eikä näissä olosuhtissa päässyt hyödyntämään kuin osan siitä. Ajettavuus
loistava ja ajoasento tiivis mutta silti melko mukava.
 SX olikin sitten jo selvästi käyttökelpoisempi ihan normikäyttöön. Ajoasento oli rento ja tilava. Pyörä kääntyi todella ketterästi
ja oli suuntavakaa suoralla. Moottorissa oli todella hyvin puhtia jo alakierroksilta alkaen. Kaikinpuolin kiintoisa laite tulevaisuutta
ajatellen ja voisi myös olla yksi vaihtoehto.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: -TS- - Toukokuu 21, 2011, 16:54
Tänään tuli koeajettua pari eri pyörää: BMW K1300S ja Kawasaki Z1000SX.

BMW:hen kotiuduin heti, kyyti on vakaata, vaivatonta ja miellyttävää. Kuutosvaihteella voi ajella ihan helposti kuudestakympistä ylöspäin. Miinusta hukassa olevasta vapaavaihteesta. Onnistuin stumppaamaan pyörän liikkeen pihaan. Elektronisesti säädettävä jousitus on mielenkiintoinen tuttavuus myös.
Hintahan tällä on hirveä (20000e ++) joten ei saavutettavissa ikinä :(

Kawasaki Z1000SX oli kyllä pettymys. Pleksiä voi säätää, mutta asento kuin asento -> puhaltaa kypärään ja melu karmea. Kone huutaa maantienopeuksissa aivan liikaa ja kokoajan tuli etsittyä sitä isompaa vaihdetta. Kytkintuntuma oli epämiellyttävä ja vaihteensiirto aivan tunnoton.
Ehdottomasti plussaa ketteryydestä, ja moottorin tietynlaisesta raivokkuudesta. Jos ajaisin kaahottamalla, tämä olisi jees.
Lopputuloksena olin silti sitä mieltä että ei ole minun pyörä tämä malli.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Kolmone - Toukokuu 23, 2011, 21:14
Kajaanin penkityspäivillä pääsin koeajamaan mielenkiintoisen uutuuden GSR 750:n. Ketterä ja mukava laite, mutta jäin kaipaamaan alavääntöä. Jos GSR:ää saisi 1000:lla koneella se olisi erittäin mielenkiintoinen tuttavuus (ns. pikku B-kingi) - voisin ostaa, mutta 750 jää kauppaan.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: doc A - Toukokuu 31, 2011, 21:10
Kävin tänään kokeilemassa GSR 750, naku-uutuuden. Lyhytrunkoinen pyörä, kuitenkin yllättävän vakaa verrattuna esim Yamahan Z1:nen. lman ohjausiskariakin kulki hallitusti. Pikkuyksityiskohtana sattui silmään jäähdytyksen paisuntasäiliö mielenkiintoisessa paikassa, koneen alla seisontajalan vieressä. Jarrut tuntui myös hiukan heikkotehoisilta mutta saattoi olla uutuuttaan.


Pidin koneesta. 105 heppainen mylly. Mukava pitkä tehoalue ja ilmeisesti huipputeho ja -vääntö löytyy vasta aika ylhäällä kierrosalueella. Saattaisi olla lähellä kaupat mutta rungon koko itselle hiukan pieni eikä naku ei sovi minulle työmatka-ajoihin syksykeleissä.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Kolmone - Kesäkuu 19, 2011, 19:05
Tänään (ostettu ja) koeajettu K2:n kilogixxeri.
- Kyykky ja tiivis ajoasento, mutta tiukan 1-osaisen nahkapuvun kanssa sopii kuin hanska käteen
- Vakaat ajo-ominaisuudet ja menee eleettömän hienosti mutkissa
- Moottori vetää tasaisesti jo 3000:sta, mutta 7000:n jälkeen kuin raivo härkä. Täytyy modifioida A.Mertarannan lausetta: "Herranjestas mitä sieltä tulee? Sieltä tulee vooooimaaa!"
- Myös hiljainen kaupunkiajo sujuu vääntävän koneen ansiosta mallikkaasti
- 150 km meni helposti yhdellä istumisella, joten eiköhän tuollakin voi vetää 600 km:n päivätaipaleita, jos välillä venyttelee;-)

Enempää en ylistä Gixxeriä tällä foorumilla ja teen sen vastaisuudessa sille varatulla nettifoorumille 8)

Tässä vielä kuva em. laitoksesta:
(http://dl.dropbox.com/u/19562662/gixxer/gixxer_kuvake_pieni.JPG)

P.S. Bandit olisi edelleen myynnissä nettimotossa id:llä 1137467.

edit: kuva lisätty
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Hombre - Kesäkuu 29, 2011, 16:46
Tulipa tuossa joku aika sitten kokeiltua Kawasaki Versys nimistä ompelukonetta.

Istuin mukavuus oli samanlainen kuin anopin olohuoneen sohvalla kalakukkoa suussa. Eli suomennetuna mukava.

Ajo-ominaisuuksiltaan mukava, kun vain olisivat muistaneet lisätä moottorin.

Summa summarum, hyvä aloittelijan pyörä.   
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: BTmies87 - Syyskuu 19, 2011, 22:41
Yamaha fzs1000 tuli tänään kokeiltua, vakio oli ja kyllähän se ihan hyvältä pyörältä vaikuttaa. Banduun verrattuna tuntui yhtä kevyeltä hallita kuin polkupyörä jo siinä vaiheessa kun käänsin sivuseisontatuen ylös. Bandua hiljaisempi( jo tyyppikilvessä luki 88dba kun bandun tyyppikilvessä lukee 94dba.)
Hyvin kiihtyi ja ehkä pikkusen nopeampi kuin bandu. Mutta häviää täysin väännössä bandulle vaikkei se vääntö mitenkään huono ole kun pääsi eteen päin nykimättä jo vajaa 3000rpm kierroksilla. Banduhan taas vetää ihan hyvin jo noin 2000rpm kierroksilta. Myös bandua selvästi piikikkäämpi oli, sai kierrättää vähän enemmän kuin bandua ennen kuin pyörä todella potkaisi vauhtiin.
Moitittavaa fasusta kyllä löytyi jonkin verran: tuli välivapaita muutaman kerran, bandulla taas ei ole muistaakseni ikinä tullut välivapaita. Sitten omistajasta johtuvia juttuja kuten löysä kaasuvaijeri koska meinasi ensimmäisenä kone stumpata kun oli kaasuvaijeri niin löysällä että sai kääntää vähän enemmän kaasukahvaa jotta moottori reagoi. Sitten vasen katkaisijoiden paneeli oli löysällä, oikean puoleinen kaasukahvan luota se katkaisijapaneelin rengas(kenties o-rengas tyyppinen tiiviste?) oli irrallaan siinä katkaisinpaneelin ja kaasukahvan välillä.
Ennenkin olen kokeillut fasukkaa(ennen bandun ostoa), tosin se oli viritetty jonkin verran ja yksi katteista oli rikki. Paremmin siitä oli pidetty huolta kuin mitä tuo tänään kokeilemani fasu.

taianpa pistää tämän tähän aiheeseen vaikka ot:n puolelle meneekin, en vain keksi parempaa aihetta:
Kokeilipa hannu manninen(motomanninen) minun bandun tööttiä. Repesin hieman koska hänen reaktionsa oli sen veroinen: "ai saamari" hän kommentoi ja oli ihan sen näköinen kuin ei olisi koskaan niin kova-äänistä tööttiä kuullut mistään pyörästä, taisi jopa säikähtää mun bandun tööttiä päätellen siitä että kun hän painoi tööttinappia niin nopeasti otti käden pois heti kun töötti raikasi  ;D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: BTmies87 - Lokakuu 24, 2011, 18:25
Kävin tänään koeajamassa kahta pyörää:
1.Honda cbr 1100xx blackbird 2001. Oli pikkuisen piristetty ainakin devil "tehoputkella" ja seokset säädetty, äänikin sen mukainen ja kovaäänisempi kuin minun bandu mutta silti erittäin mukavaa kuunneltavaa oli. Moottori vastasi todella terävästi kaasuun ja tarkkana piti olla kaasun kanssa. Ihan mukavalta pyörältä tuntui ajossa ja hyvin oli tehoa ja vääntöä, ketteräkin kuten kyykyltä sopikin odottaa. Ei hävinnyt lainkaan väännössä bandulle, aikalailla samanlainen vääntö kun noin 2000rpm:stä veti puhtaasti eteenpäin. mukavasti kulki ja kiihtyi, ei tullut testattua huippunopeutta mutta kovin suurta ranneliikettä ei tarvinnut kun nopeus nousi jo 80kmh vauhdista rivakasti melkein 2xxkmh vauhtiin. Joten kortin säilyminen tällä pyörällä on täysin tuurista kiinni. Erittäin miellyttävä mielikuva jäi vaikka ajoasento ei paras mahdollinen minulle.

2.Yamaha fjr1300 2007. Täysin vakiopyörä. Yllättävän ketterä oli ja kevyt hallita, painoa pitäisi olla enemmän kuin bandussa mutta matalan painopisteen ansiosta en mitään painoeroa huomannut. Kovin tietokonemainen(paljon mittareita) pyörä oli, paljon elektroniikkaa ja melkein luksusta kun oli vielä sähköisesti säädettävä etupleksi. Tämä pyörä tuntui ajoasentonsa kohdalla parhaiten minulle sopivalta vaihtoehdolta bandulle. Vääntöäkin oli ja reippaasti, jopa bandua enemmän taisi olla. Tehoa saisi olla pikkuisen enemmän ja lisäksi vähän viivettä tuntui kaasuun vastaamisessa, tosin melkovarmasti korjautuisi niillä perus pikkuvireillä. Tehoa oli huomattavasti vähemmän kuin blackbirdissä, mikä ei tullut mitenkään yllätyksenä. Muuten erinomaisen tuntuinen pyörä, mutta aivan liikaa elektroniikkaa ja siksi ei juurikaan herättänyt luottamusta. Ei juurikaan minun bandua nopeampi ollut kiihtymään.

Molempien pyörien jälkeen tuntui oma bandu hirveän kankealta hallita.
Kolmatta pyörää, busaa ikävä kyllä en päässyt tänään koeajamaan. ehkä sitten lauantaina tai seuraavana maanantaina kokeilemaan.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: BTmies87 - Lokakuu 29, 2011, 15:26
Suzuki hayabusa tuli koeajettua, vuosimallin ehdin unohtamaan mutta taisi olla 08 koska mittaristo ei ole sama kuin gen1:sessä. Viriputki oli muistaakseni yoshimura ja ilmanputsari vapari k&n. 200hv konetehoa. Paukkua oli mukavasti ja ketterä pyörä ajossa, mutta vääntö ja kaasuun vastaavuus tuntui huonommalta kuin blackbirdissä vaikka busan pitikin olla säädetty kaikilta kolmelta alueelta viriputkelle. Moottori tärisi/värisi vähän turhan paljon erityisesti pienemmillä kierroksilla(alle 3000rpm). Mielestäni blackbirdiä ja omaa bandua huonompi pyörä jos ei oteta lukuun kiihtyvyyttä ja huippunopeutta erityisesti suuremmilla kierroksilla.

En voi muuta kuin purra hammasta ja todeta näiden kolmen koeajetun pyörän jälkeen että p*rk*l* kun tekisi mieli hankkia blackbird seuraavaksi pyöräksi mutta rahatilanne ja mun rintakehä eivät sitä salli, taitaa minulla pitkään ollut lievä masennus kasvaa entisestä suuremmaksi.  >:(
Fjr1300 olisi koeajetuista pyöristä edelleen paras vaihtoehto ajoasennon ja väännön takia, mutta ei se vaan siltikään toistaiseksi herätä vaihdon halua.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Hombre - Joulukuu 31, 2011, 16:49
Pääsikö kukaan kokeilemaan Diavel paholaista?

Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: numbie - Tammikuu 1, 2012, 08:25
Pääsikö kukaan kokeilemaan Diavel paholaista?

Olisi ollut tarjolla, mutta päätin jättää väliin, kunnes taskussa on 25 888,65 e ylimääräistä rahaa... ;)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Handegunnar - Tammikuu 1, 2012, 18:24
Viime kesänä koeajoin Aprilia Tuono V4:n. Ei ollut aikaa kirjoittaa kokemuksia heti tuoreeltaan ja moni asia lienee unohtunut, toisaalta pidemmän ajan päästä muistaa vain tärkeimmät. Kevyt se oli käsitellä, huomattavasti Banditia kevyempi ja ketterämpi. Koneen vetoalue oli 4000 kierroksen yläpuolella, sitten kyllä vetikin rajusti. Alle em. kierrosten meno oli hengetöntä, mutta olihan pyörässä kuitenkin 6 vaihdetta joilla saa kyllä koneen pysymään vetoalueella. Ajoasento oli minusta liian pysty, kaupungissa ihan hyvä, mutta ei tiellä.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: jsi - Tammikuu 4, 2012, 00:49
Pääsikö kukaan kokeilemaan Diavel paholaista?Pari kertaa tuli Diavelia kauden aikana kokeiltua ja oli kyllä hieno laite. Yllättävän ketterä ja tehoa sopivasti. Istuinkorkeus matala ja ajoasento ihan ok, mutta ei oikein vielä sopinut kun on hivenen huono kahdestaan matkailuun. Ja multistradaan sai öhlins-alustan ja sivulaukut, joten sellaisella mennään  ;D
Bandittiin verrattuna nuo ovat jonkin verran ketterämpiä ja keveämpiä.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Suiza 1200 - Tammikuu 4, 2012, 17:31
Mielestäni on hieman huono lähteä vertaamaan bandua ja noita Ducateja, kun uusia banduja saa 2 kpl samalla hinnalla mitä yksi uusi Ducati maksaa.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: jsi - Tammikuu 4, 2012, 19:51
Mielestäni on hieman huono lähteä vertaamaan bandua ja noita Ducateja, kun uusia banduja saa 2 kpl samalla hinnalla mitä yksi uusi Ducati maksaa.


No näinhän se on, eri hintaluokassahan nuo on. Kuitenkin rohkenin kertoa oman muistikuvan noista koeajoista.
Pari kertaa tuli Diavelia kauden aikana kokeiltua ja oli kyllä hieno laite. Yllättävän ketterä ja tehoa sopivasti. Istuinkorkeus matala ja ajoasento ihan ok, mutta ei oikein vielä sopinut kun on hivenen huono kahdestaan matkailuun. Ja multistradaan sai öhlins-alustan ja sivulaukut, joten sellaisella mennään  ;D
Bandittiin verrattuna nuo ovat jonkin verran ketterämpiä ja keveämpiä.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: sepe - Tammikuu 4, 2012, 21:59
Minäkin kävin kesällä ajamassa Diavelin. Laitettiin moottorinohjaus vielä sporttiasentoon. Helposti hallittavaa voimaa ketterässä paketissa, mutta... Ajoin täsmälleen saman lenkin Banditilla heti perään. Ajatus oli, että jos jättäisin liikkeeseen vanhan kunnon Banditin ja sen lisäksi sen tarvittavan n. 20000 euroa, tuntuisi kyllä siltä, että minua on huijattu. Mieluummin V-Max !
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: bandit1157 - Toukokuu 4, 2012, 20:00
NYT tiedän miltä turbopyörä tuntuu.Kävin juuri ajamassa GSXR 1100:lla. Paineet n. 0,7bar ja vakio takahaarukka tekee pyörästä aika villin värkin.Vaparina nippa-nappa keuli ykkösellä,mutta nyt vielä nelosella etunen irtoaa tiestä.Uskomaton muutos.(Välitys vakiota pidempi)
Koko turbotusprojekti pakosarjan ja painekotelon tekoineen vei noin viikon.Ihmeellistä tässä on sekin,että kaasareihin ei tehty mitään säätöjä ja systeemi toimii tosi hyvin.Ei rötää missään vaiheessa.En tosin uskaltanut avata kaasua kovin nopeasti,enkä kertaakaan täysin auki.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Suiza 1200 - Toukokuu 4, 2012, 22:22
NYT tiedän miltä turbopyörä tuntuu.

Tuosta ei ole enää paluuta  ;)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: artzu - Toukokuu 4, 2012, 23:23
Juu, ei varmasti paluuta kenelläkään joka on kerran menettänyt sen turboneitsyytensä.  ;D

Ainoo huonopuoli turboilussa että sen jälkeen jokainen vaparipyörä tuntuu löysältä kuminauhalta jota testaat, kun oikeasti on päässyt voiman makuun ja kun sitä isonkäden työntöä ei vapareissa tuu niin sitä ei sit tuu ja jää tyhjä olo ajon päätteeksi...  :'(
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: bandit1157 - Toukokuu 5, 2012, 10:00
Vaiikka vaparissa olis 200 heppaa,ei se koskaan tunnu tuollaiselta.Voimaa on keskikierroksilla jo niin raakasti.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Suiza 1200 - Toukokuu 5, 2012, 22:32
Vaikka olis ihan samat tehot vaparissa ja ahdetussa, niin silti se teho on molemmissa hyvin erilaista. Vaparissa se teho nousee kohtuu tasaisesti kierroksien mukaan. Taas ahdetussa, kun turbo on herännyt, niin sitä tehoa anostellaan vain sillä kaasukahvan liikkellä.
Saati sitten, kun sitä tehoa on ahdetussa muutamia satoja hevosvoimia enemmän mitä vaparissa ;D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: bandit1157 - Toukokuu 9, 2012, 20:20
Korjaan kertomaani sen verran,että oikeasti paine oli yläkierroksilla kilossa.Sattuneesta syystä ekalla ajokerralla ei tullut katsottua mittaria enää siinä vaiheessa. :) Nyt hukkaporttia on vähän paranneltu.Paine nousee vähän hitaammin noin puoleen kiloon ja se riittää tässä vaiheessa.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: mugeltaja - Kesäkuu 8, 2012, 17:33
Paria fighteria ja suzukin tonnigikseriä tullut kokeiltu lähiaikoina. Noh gsx-r 1000 vm.2008 kyykky mikä kyykky suljettua rataa vaatisi. Kawan z750 tuntui puhdittomalta, kun tottunut Banditin voimaan alhaalta. Kierroksia enemmän niin rupes Kawa liikkumaan. CB1000r:llä ei kortti pysyisi kauaa taskussa. Niin mukavasti kulkee jo pienillä kiekoilla ja pakko revitellä. Fighterit nimensä mukaisesti rähinäpyöriä. Keula nousee herkästi korkean painopisteen vuoksi ja ketteriä käsitellä. Oma Bandu tuntui hiukka lahnamaiselta fightereiden jälkeen. Mutta Bandiitti on huomattavasti rauhallisempi ja ainakin keulat tuntuu pysyvän hanskassa paremmin.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: sepe - Kesäkuu 15, 2012, 16:31
Tulipa tuossa joku aika sitten kokeiltua Kawasaki Versys nimistä ompelukonetta.

Istuin mukavuus oli samanlainen kuin anopin olohuoneen sohvalla kalakukkoa suussa. Eli suomennetuna mukava.

Ajo-ominaisuuksiltaan mukava, kun vain olisivat muistaneet lisätä moottorin.

Summa summarum, hyvä aloittelijan pyörä.   
No nyt siinä on moottori. Tonninen on ihmeen ketterä käsiteltävä. Motorradin vertailussakin, johon oli haalittu nippu samankaltaisia, olivat samaa mieltä. Itse asiassa en muista ajaneeni yhtä helposti käsiteltävää pyörää. Mutta on se ruma  ;)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Handegunnar - Kesäkuu 15, 2012, 21:31
Mutta on se ruma  ;)

Versysin ja muiden tonnisten mörköpyörien ulkonäöstä olen täysin samaa mieltä, aivan ällöttävän rumia ???. Varmaan tuollaiset sorateillekin sopivat pyörät ovat Suomessa järkevin vaihtoehto. Täällä kun niitä sorateitä metsäautotiet mukaanlukien riittää. Vaan kun ei semmoisella pysty ajamaan, kun kun visiiri olisi koko ajan oksennuksessa  :(
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Hombre - Kesäkuu 15, 2012, 22:14
Tulipa kokeiltua puoli vakavissaan mahti kotka,
eli KTM 990 SMR

Hauskapeli isolla h:lla,

räppäillyyn kuin tehty, etu fillari nousee pyydettäessä,

mutta  puutui jo 15 min lenkillä  >:(

tuo ei vielä pudottanut fiilistä, mutta väliraha tarjous teki sen.

Jatkan olemassa olevalla mopolla, ugh!
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Fibanacci - Kesäkuu 25, 2012, 21:34
Juhannuksena tuli heitettyä vähän lenkkiä HD electra glide classicilla. Positiivista oli, että yllättävän ketterä, erityisesti hitaammissa vauhdeissa. Painopiste selvästi matalalla. Vaihteet pelasi myös erittäin hyvin. Varmaan paras laatikko millä oon ajanut. Suorituskyvystä ei kannata puhua. Sellainen ei kiihdy kertakaikkiaan mihinkään eikä koneessa todellakaan ole mitään vääntöä. Sama homma homma kaikilla harrikoilla. Oon ajanut neljällä tai viidellä. Matalilla kierroksilla kun kaasua vääntää niin papatus vaan lisääntyy mutta mitään ei tapahdu. Ehkä joku viritetty big bore vois olla eri asia mutta vakiot on toivottoman laiskoja. Mutkatiellä astinlaudan tukiraudat otti asfalttiin sellaisella kallistuksella minkä banditilla ajelee yhdellä kädellä kun toisella kaivelee nenää. Egoistille tuollainen HD kyllä sopii. Mihin vaan pistää parkkiin niin heti on pällistelijöitä vieressä.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: harmaahukka - Kesäkuu 26, 2012, 19:53
Juhannuksena tuli heitettyä vähän lenkkiä HD electra glide classicilla.---

Hyvin tiivistetty HD:n sielunmaisema. Ja hyväpä taas kerrata miksei Harria tule koskaan taloon, vaikka iän puolesta voisi jo vaihtaa kustomien suuntaan. Mutta kukin ajakoon sellaisella kuin tykkää :D Ööö... Ja lompsasta löytyy :P

-hh-
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: walde - Heinäkuu 2, 2012, 18:07
Tulipa tänään käytyä heittämässä 70km lenkki mustarastaalla. Noh, kiva peli ja nätisti vei kun kaksistaan oltiin liikenteessä.
Ainoa ongelma minkä ko. pyörästä keksin tuon 70km:n aikana oli se, että alle 80km/h vauhdissa meinasi vähän kädet puutua. Maantienopeuksissa sitten tuo ilmavirta alkoi vaikuttaa niin, että paino siirtyi pois käsien päältä ja ajaminen alkoi olla todella rentoa.
Tuon jälkeen taas muisti miksi Bandit oli helppo valita. Banditissa kun tuo ajoasento on kuskilla kaikissa nopeuksissa aika rento (ainakin itsellä).
Saapas näkee mitä kenkä tekee, että vaihtuuko tuollaiseen mustarastaaseen vai jatkuuko tulevan pyörän metsästys kenties jonkun muun merkin/mallin suuntaan.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: harmaahukka - Heinäkuu 2, 2012, 18:59
Tuplaäksä on vallan hieno pyörä. Paitsi ettei kamalia jarruja saa muutettua normaaleiksi ilman melkoista ähellystä ja rakentelua.

-hh-
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Bandit227 - Heinäkuu 6, 2012, 18:29
Honda VFR 1200FD

Moottoripyörä jota oli mukava ajella  ;)

Omaan pyörään oli mukavempi nousta  8)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: T.Ojala - Heinäkuu 8, 2012, 21:05
Tuplaäksä on vallan hieno pyörä. Paitsi ettei kamalia jarruja saa muutettua normaaleiksi ilman melkoista ähellystä ja rakentelua.

-hh-
Onhan se ihan kiva peli.Bandun myin toukokuussa pois ja pari viikkoa on tuplaäksällä(-01 45tkm) tullut ajeltua.Aika kyykkyhän se on banduun verrattuna ja ranteet meinaa puutua.Hieman hajuton/mauton/väritönhän se on eli moottoripyörien skoda octavia ;D.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Hale63 - Heinäkuu 9, 2012, 00:25
Onhan se ihan kiva peli.Bandun myin toukokuussa pois ja pari viikkoa on tuplaäksällä(-01 45tkm) tullut ajeltua.Aika kyykkyhän se on banduun verrattuna ja ranteet meinaa puutua.Hieman hajuton/mauton/väritönhän se on eli moottoripyörien skoda octavia ;D.
Tuo tupla X oli mullakin periaatteessa toisena vaihtoehtona, mutta busa jäi käsiin ;)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: BTmies87 - Heinäkuu 9, 2012, 19:10
Juhannuksena tuli heitettyä vähän lenkkiä HD electra glide classicilla.
Mitäs vuosimallin harrikkaa koeajoit?
Kirjoituksestasi päätellen koeajamasi harrikka oli täysin vakio. Twincam96 ja twincam103(vakiona 2012 malleissa ja paljon parempi alavääntö) eivät täysin vakiona ole lainkaan parhaimmillaan, tiedän mitä puhun koska isällä on 2010 HD road king twincam96 moottorilla. Vakiopakoputki, ilmanputsari ovat aika tukkoisat. Lisäksi vakio polttoaineensäädöt ovat täysin pielessä(moottori käy sairaan laihalla seoksella) päästönormeista johtuen jonka vuoksi moottori käy todella kuumana. Vakiona teho oli 64hv takarenkaalta. Stage1 viritykset(vapaammin hengittävät putket, vapaa virtaussuodatin, super tuner säätöyksikkö) niin johan heräsi harrikka henkiin, teho takarenkaalta 79hv ja vääntö 134nm. Moottori kuumenee paljon vähemmän. Vääntää paljon alempaa kuin tehtaalta tuotu harrikka.

Käyppä joskus koeajamassa stage1 harrikkaa jossa on twincam96 tai twincam103. Saatat varmaan yllättyä kun vertaat koeajamaasi yksilöön.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Fibanacci - Heinäkuu 10, 2012, 13:44
Mitäs vuosimallin harrikkaa koeajoit?
Kirjoituksestasi päätellen koeajamasi harrikka oli täysin vakio.
Se oli 2006 vuosimallia eli 88 koneella mutta kuitenkin ruiskupeli. Uudenveroinen peli se oli eikä paljon ajettu. Varmaan noi uudemmat ja isommat koneet vääntää paremmin. Tuossa ei näytä olevan kuin 116nm/3500rpm ja painoa on kuitenkin 350kg eli ei ihme jos ei paljon liikahda. Omassa bandussa tais olla 4000rpm kieppeillä 100nm takarenkaalla eli ei isoa eroa alaväännöissä. Bandussa ei vaan tehon tuottaminen lopu 5000 rpm.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: BTmies87 - Heinäkuu 10, 2012, 18:27
En yhtään ihmettele fibanacci. :P Tuo koeajamasi harrikka alkaa olla jo täysin "kivikauden" pyörä. 2007 twincam96 ja kuutosvaihde(yli pitkä matkavaihde) käyttöön, samalla kaikkiin tuli sähköinen cruise vakioksi. Lisäksi 2010 harrikat muuttuivat käytännössä eri pyöriksi kuin mitä vanhemmat harrikat. 2010 muutokset ovat ainakin uudempi runko,leveämpi takarengas, brembon ABS jarrut, kaasuvaijeri vaihtui sähköjohdoksi, ajonesto/varashälytin RFID ominaisuudella.

Harrikoissa piilee sellainen juju, että ulkonäkö pysyy samankaltaisena kuin ennen. Mutta tekniikka kehittyy välillä. Harrikan valmistajat toistaiseksi keskittyvät moottoreissaan huipputehon sijasta alavääntöön, Sinne 5000rpm asti on ihan turha kierrättää, rajoitin tulee peliin siinä 5500-5700rpm näissä uudemmissakin. Suurinosa harrikan omistajista ei juuri koskaan revittele lähellekkään 5000rpm.
Toki tuohon vanhaan twincam88:iinkin stage1 virit tuo pientä parannusta mutta hyöty korostuu uudemmissa twincameissa.

Mutta juu OT loppuu minun osalta tähän.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Fibanacci - Heinäkuu 10, 2012, 19:26
Rfid oli muuten jo tuossakin mallissa. En väitä vastaan, ettei uusissa olisi enemmän ominaisuuksia. Iso osa myytävistä ja tiellä liikkuvista on tosin aika vanhaa tekniikkaa ja niiden hinnalla saa aika paljon enemmän ominaisuuksia joltain muilta merkeiltä. Olis kyllä mielenkiintoinen kokeilla näitä uusia. Joskus 2008 ajoin suht uudella paksulla pojalla mutta nyky vinkkelistä sehän on vanhaa tekniikkaa.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: harmaahukka - Heinäkuu 11, 2012, 14:43
Tuossa nyt on niin paljon genrekysymys, ettei minusta ole oikein edes keskustelun aiheeksi. H-D ei noudata juuri mitään moottoripyörägeometrian ja ajon optimointia, vaan perustuu cruising-ideaan. Banditia olen aina pitänyt sellaisena cruiserin ja sportin välimuotona, jolla voi molempia pikkuisen harjoittaa, muttei ole loistava oikein missään. Sopii siis köyhille ::) ;D

-hh-
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Mik@ - Heinäkuu 14, 2012, 15:08
Tonninen on ihmeen ketterä käsiteltävä. Itse asiassa en muista ajaneeni yhtä helposti käsiteltävää pyörää. Mutta on se ruma  ;)

Tuli minullakin koeajettua tuo uusi Versyksen tonninen. Tuntui mukavalta peliltä, moottori pirteän oloinen. Mutta omaan makuun liian ketterä ohjaukseltaan, vähän turhan "kevyt" käännellä. Tuntui isommalta kuin onkaan.

Samalla kertaa koeajoin myöskin Hondan uuden crosstourerin. Ei aihettanut samanlaisia fiiliksiä kuin tuo Versys. Jotenkin matkamallin oloinen. Kaksi negatiivistä asiaa jäi päällinmäisenä mieleen eli digitaalinen kierroslukumittari ja iso tuulensuoja. Oli tuossa koeajomallissa asennettu yläasentoon ja sattui samaan aikaan vesikuurot joten suoja vesipisaroita täynnä ja kun kaupungissa ajettaessa piti katsella myöskin siihen lähietäisyydelle niin eihän sen läpi mitään näe. Tuplapisarat haittasi eli suojassa ja kypärän visiirissä.

Ulkonäöstä voi olla montaa mieltä mutta joku noiden ulkonäöstä tekee niistä kuitenkin persoonallisen oloisia.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Roof - Heinäkuu 15, 2012, 12:51
Tuli myös koeajettua noita "katumaastureita" super tenere ja triumphin tiger. Toivottavasti menee vaihtokuume ohi tässä loman aikana. Varsinkin tuossa tigerissa mielestäni loistava moottori ja rivakka menemään 134 hv ja vääntöä riitti. Ajoasento sopivan leppoisa ja mukava päästellä menemään mutkateitä.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: pusteri - Elokuu 11, 2012, 00:55
Tarkoitus mennä alla olevaan tapahtumaan:
9th. Koskenkorwa MC- Saturday on the RaceWay BOTNIARING  klo: 10.00- 17.00
Kaikille avoin Saturday on the RaceWay- ratapäivä järjestetään jälleen Koskenkorwa MC:n toimesta Botniaringin moottoriradalla lauantaina 11.8.2012. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki moottoripyöristä sekä rata- ajosta kiinnostuneet ja paikalla on myös tapahtuman päätukijan, Moto- Seinäjoen koeajopyöriä testattavaksi.Paikalla on lisäksi rengasmyynti asennuspalveluineen, tehodynamometri, vaatemyyntiä sekä moottoripyörätarvikkeiden sekä varaosien myyntiä.
http://www.koskenkorwamc.com/
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: pusteri - Elokuu 11, 2012, 20:44
Tulipa sitten käytyä Botniaringillä vaikka sateessa jouduin ajamaan alkumatkan ja aikani odoteltua ruuhkan loppumista ja nopeimpien poistumista radalta uskalsin mennä myös ajamaan.
Tuli testattua TRIUMPH TIGER EXPLORER 1200 jonka moottori,jousitus ja ajoasento tekivät ajamisesta miellyttävän kokemuksen.
Jos jotain miinusta niin se oli kaasukahvan pieni on/off tuntuma joka varmasti olisi säätämällä poistettavissa(tehty bandiitille) ja jos pyörällä ajaisi enemmän siihen totuisi tai sen jopa omistaisi niin ei varmasti haittaisi  ;)
Allround pyörät alkaneet kummasti kiinnosta mutta kun katsoo hintalappua niin Bandit tuntuu taas ihan ylihyvältä vaihtoehdolta...

(kuvia tapahtumasta:  https://plus.google.com/photos/100696211764903253993/albums/5775552525988603665   )
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Kolmone - Elokuu 26, 2012, 19:31
FJR 1300: iso, raskas ja kömpelö (verrattuna Gixxeriin;-), mutta yllättävän hyvä ja ketterä isoksi matkapyöräksi. Erityisesti ilahdutti hyvät katteet ja hiljainen äänimaailma.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: JuhaT - Syyskuu 16, 2012, 20:13
Mieliteko isompaan matkapyörään on päässyt hiipimään mieleen.
Kävin kokeilemassa Hondan Pannaria, se ei oikein sopinut omaan käteen. Etupää oli jotenkin levoton enkä saanut mitään luottamusta Pannariin.
Seuraavaksi ajoin FJR:n, se on sporttinen ja tuntui ajoltaan hyvältä ja laadukkaalta. Jotenkin se on paksu rungoltaan ja ajoasennosta muodostuu jalkojen osalta jotenkin aukinainen, ei oikein pääse pyörän sisään. Ei herättänyt omistamisen halua.
Mutta Kawan GTR sopi todella mielyttävästi käteen. Siinä tuntui olevan kaikki FJR:n hyvät puolet + kapeampi runkoisena ajoasennosta tuli luonteva, hieman pystympi ja mukavampi kuin FJR. Satula on mukavampi kuin Yamahassa.
Kawaa on moitittu raskaaksi hitaassa ajossa, mutten huomannut mitään muista poikkeavaa.
Saa nähdä miten käy ostopäätöksen kanssa, mutta omistamisen halu kyllä heräsi.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tonttuj - Syyskuu 16, 2012, 20:32
Seuraavaksi ajoin FJR:n, se on sporttinen ja tuntui ajoltaan hyvältä ja laadukkaalta. Jotenkin se on paksu rungoltaan ja ajoasennosta muodostuu jalkojen osalta jotenkin aukinainen, ei oikein pääse pyörän sisään. Ei herättänyt omistamisen halua.
Mutta Kawan GTR sopi todella mielyttävästi käteen. Siinä tuntui olevan kaikki FJR:n hyvät puolet + kapeampi runkoisena ajoasennosta tuli luonteva, hieman pystympi ja mukavampi kuin FJR. Satula on mukavampi kuin Yamahassa.
Viittitkö vihjaista ihan muuten vaan, missä koeajoit Yammun ja missä Kawan?
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: kerma - Syyskuu 16, 2012, 21:01
Honda VFR 1200FD
Moottoripyörä jota oli mukava ajella  ;)
Omaan pyörään oli mukavempi nousta  8)

Mikäs VFRssä oli huonoa? Kiinnostaa nimittäin toi F-versio, ei FD.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: JuhaT - Syyskuu 18, 2012, 18:47
Viittitkö vihjaista ihan muuten vaan, missä koeajoit Yammun ja missä Kawan?

Yamaha Center Vantaa, tilasivat koeajopyörän kahden päivän varoitusajalla paikalle.
Vantaa Biketeam oli koeajopaikka Kawalle
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: numbie - Toukokuu 31, 2013, 06:02
Tulipa tuossa pari viikkoa sitten käytyä koeajamassa tuollainen Suzukin RF900R vm. -96. Ajoasento oli (modatun) Banditin jälkeen aika kyykky & kyyry. Pyörään oli vaihdettu miehekkään murinan takaava Remuksen putki (bolt-on?) ja suuttimia. Hyvin kulki ja vuoden ajamattomuuden jälkeen _ei tarvinnut_ edes ajaa hana auki...  ::)

Jämäkän oloinen peli ja oli omistajalla ollut 3 vuotta/3500 km, joten päästin omistajan eroon autotallin täytteestä ja ostin pois.  ;D

Melkein 200 km on ehtinyt ajaa, kun nuo työt häiritsevät harrastamista...
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Kolmone - Toukokuu 31, 2013, 06:39
onnea uudelle suzukille! RF oli aikoinaan markkinoiden nopein kiihtymään sataseen ja eikös se sovellu jotenkin myös rata-ajeluun?
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: numbie - Kesäkuu 1, 2013, 07:48
onnea uudelle suzukille! RF oli aikoinaan markkinoiden nopein kiihtymään sataseen ja eikös se sovellu jotenkin myös rata-ajeluun?

Käsittääkseni ennätys on edelleen rikkomatta.  :o

Ja juu, on ehkä Banditia ketterämpi kiihkeätahtiseen rata-ajeluun.  ;D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: kerma - Kesäkuu 8, 2013, 22:37
Kävin tänään koeajamassa Bemarin F 800 GT:n.
Ihan kiva, mutta en tykkännyt vieläkään kaksimukisen käyttäytymisestä.
Nyt jäi pintaan semmonen olo kuin ois ajanut levottomalla traktorilla.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Juha v - Kesäkuu 8, 2013, 23:56
Kawasaki ZG 1300 Voyager vm-86   :-[
Onhan se vanha kuusisylinterinen konepyörä melkoinen äijäpyörä, kuivapaino 417kg.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Dyny - Kesäkuu 9, 2013, 14:10
Kawasaki ZG 1300 Voyager vm-86   :-[
Onhan se vanha kuusisylinterinen konepyörä melkoinen äijäpyörä, kuivapaino 417kg.


Jotkut kutsuu tuota pyörää "norsukawa": ksi  :)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Tscc - Kesäkuu 12, 2013, 21:45
Käsittääkseni ennätys on edelleen rikkomatta.  :o

Ja juu, on ehkä Banditia ketterämpi kiihkeätahtiseen rata-ajeluun.  ;D

Uusi V-Max on kunkku tuossa 0-100km/h vedossa. Mutta kovan pelin teki Suzuki jo lähes 20v sitten.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tap_sa - Toukokuu 9, 2014, 22:05
Suzuki AN 400 Burgman skootteri. n. 12km motarilla ja n. 16km taajamassa.
Huomenna uudestaan pitemmällä lenkillä ja vaimo-kulta mukaan.
Saapas näkee, mitä kenkä tekee. Ainakin polvikulma oli Banduun verrattuna luonnollisempi.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Roof - Toukokuu 10, 2014, 17:41
^ jos ois euroja, niin hommaisin talliin tuon burgmanin, nuo isot skootterit ovat oiva pelejä kaupunki ajossa.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tap_sa - Toukokuu 11, 2014, 20:31
Joo, eilen kävin heittään Tre-Häijää-Karkku-Hämeenkyrö-Tre lenkin, 116km.
Huomenna Bandu vaihtuu Burgmanniin. Saankohan mä nukutuks, olo on kuin pikkupoikana joulupukkia odotellessa.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tharenth - Kesäkuu 11, 2014, 19:53
VFR800 VTEC käyty kokeilemassa Heinolla Espoossa. Pyörää oli jonkin verran modattu, mm. uudet jarru- ja kytkinkahvat, clip-onit ja Leo Vincen putket. Muuten oli varsin asiallisessa kunnossa, ei suurempaa huomautettavaa. Akku oli tyhjä mutta apuvirralla lähti laakista käyntiin. Renkaat ok. Laukkuja ei ollut mistä pieni miinus.

Ja sitten kokemuksia. Kyllä se V4 on hieno laitos. Tehosavustimella varsinkin oli todella miehekkäät äänet jotka jaksoivat hymyilyttää. Moottorin luonnekin oli ok, vaikkakin alta 3000 kiekan mitään ei oikein tapahtunut (vrt. Bandut joka lähtee vetämään hyvin jo tuolta). Ylhäältä veti kyllä erinomaisesti. Vaihdevivun liike oli suht pitkä eikä yhtä jämäkkää tuntumaa kuin rosvossa. Ajoasento oli varsin kyykky, ainakin omaan makuuni. Jyrkkä polvikulma, hyvin kova satula sekä etukeno ajoasento eivät liiemmin innostaneet. Painoa jonkinverran oli ranteilla jota pystyi kyllä keventämään selän lihaksilla tarvittaessa. Hyvin näppärä oli käsitellä ja meni hienosti mutkiin sekä yllättävän vakaa maantiellä. Suht pienikokoinen laitehan tuo on, kahdella saattaa tehdä jo tiukkaa pidemmät retket tavaroiden kanssa. Yksin toimii erinomaisesti.

Tästä kuitenkin puuttui se semmoinen rauhallinen ja kiireetön meininkin josta tykkään ja jota bandusta löytyy. En ole sporttinen kuski ja tod näk en osaa arvostaa ajoasentoa yhtä paljon kuin joku muu. Teknisesti VFR on loistava peli mutta ei ole minulle  8)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: walde - Heinäkuu 7, 2014, 13:23
Viikko sitten tuli pyörittyä parisataa kilometriä FJR:n 2010 mallilla.
Komeeta kyytiä tuo laitos antoi, erityisesti tämmöselle lähes 190cm kuskille oli erittäin iloinen yllätys tuo säädettävä pleksi.
Itsellä nyt pyöränä 600 bandu, joten eihän tuota mitenkään voi verrata tähän koeajettuun 1300 kuutioiseen pyörään koneen puolesta.
Banditissa olen jatkuvasti saanut kuulla ulinaa peräpäästä polvikulmasta. Vastaavaa ulinaa ei FJR:ssä ollut. Toinen merkittävä seikka oli se, että FJR:n kyytiin matkustajakin pääsi kohtuu kivuttomasti vaikka sivulaukut oli paikallaan. Banditissa käytännössä matkustaja joutuu ottamaan vauhtia kuskin jalkatapilta, koska matkustajan tappi jää liian paljon laukun alle.
No nuo huomiot oli lähinnä "vyöruusun" huomioita.

Itselle ajokokemuksena leppoisa iso pyörä, joka tuntuu taittuvan mutkapätkillä ja kaupungissakin kohtuullisen kivasti. Ajossa ei juuri huomannut oliko takana matkustajaa vai ei.
Noista koeajokilometreistä noin 70 tuli ajettua yksin ja 130 kaksin. Tämän pyörän kanssa pitäisi varmaan ennemmin verrata bandusta 1200 tai 1250 konemallia ja ehkä vielä täysin katettua versiota, mutta nyt kun itsellä on tarkoitus vaihtaa isoon matkapyörään niin ostoslistalle on pompannut FJR 1300A vm 2014. Hinta on kohtuullinen siihen nähden millaisen työjuhdan maineen FJR on itselleen kerännyt.
Aikanaan mustarastasta tuli käytyä myös testaamassa ja huomattavin ero tässä oli tuo, että FJR:n ajoasento oli jo lähtökohtaisesti mukava ja paino ei ollut käsillä. Mustarastaalla painon tunne käsiltä hävisi vasta kun nopeutta oli noin 150km/h ja tuo on suomen teillä vähän liian kova matkanopeus (teiden huonosta kunnosta johtuen). Tuon suurempaa analyysiä mustarstaan ja FJR:n välille en lähde tekemään, koska mustarastaan ajamisesta on jo niin kauan.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Mägine - Elokuu 11, 2014, 08:54
Autokoulun Kawasaki ER-5 tuli testattua ajotuntien yhteydessä ja ihan ok peruspyörä. Omaankin Bandiittiin verrattuna moponen ja melko kapea.
Takana rumpujarrut, edessä vain yksi levy ja kaksi iskaria takajousituksena  ???
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: track08 - Lokakuu 6, 2014, 09:17
Kävin viime perjantaina koeajamassa Honda VFR 1200 FD:n. En muista milloin olisin yhtä kovasti pettynyt.

Automaattivaihteisto oli lyhyesti sanottuna huono. D-asento käytti konetta niin alhaisilla kierroksilla, että läsnä oli vain V4-moottorin tärinä eikä tehoa nimeksikään. S-asennossa ajo tuntui luontevammalta, mutta pitkässä juoksussa se näkyisi varmaankin kulutuksessa. Etukäteen tiedustelin automaattivaihteiston "huomaamattomuutta" vaihdoissa huolenaiheenani se, että jos vaihto tapahtuu mutkassa. Huolenaiheeni oli aiheellinen ja melkoisen sätkyn sainkin kun en osannut arvata vaihteenvaihdon ajankohtaa. Moottorijarrutus oli myös yksi murheenkryyni, kun vaihde vaihtui pienemmälle. Kiihdytyksessä löytyi vielä sellainen ongelma, että jos vaihteenvaihto tapahtui ns. tehopiikin aikana, oli taas uusi tilanne reagoitavaksi. Kokeilin ajamista vaihteita itse vaihdellen M-moodissa ja se oli melkein ajon ennakoitavuuden takia järkevintä. Usein alaspäin vaihtaessa vasen peukalo hakeutui kuitenkin "sammuttamaan vilkkua" alasvaihtamisen sijaan.

Ensimmäisen generaation kaksoiskytkinvaihteisto ei siis näkemykseni mukaan sovi moottoripyörään. Fiilis on vähän kuin huonolla automattivaihteistolla ajaisi, jolloin sitä vain toivoo että olisi ihan perinteinen manuaalivaihteisto käytössä. Myös isoon Bandittiin tottuneena suhteellisen laihalta tuntunut vääntö alakierroksilla yhdistettynä V4-koneen värinään ei mitään hurraahuutoja saanut aikaan. Tarkistin myyjältä vielä jälkikäteen että paljonko vääntöä löytyy kyseisestä koneesta, sillä niin vaisulta se tuntui. Jäi vähän sellainen fiilis että pitäisi koeajaa sama pyörä manuaalivaihteistolla, niin tietäisi että kuinka paljon loppujen lopuksi oli kiinni tuosta surkeasta automaattivaihteistosta.

Hyvää: näkyvyys peileistä taaksepäin.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: RedBandit - Huhtikuu 24, 2015, 21:12
KTM 1290 SD pikaisesti koeajettu. Mainittakoon täysin uudet kumet/uusi pyörä, street kartta ja TC päällä. Ei hirveesti säväyttänyt, mutta piti persdynoa käydä vähän kalibroimassa. Peto loisti possaolollaan.

En tiedä miten paljon race kartta yms. olisi vaikuttanut, mutta sadekuuro pääsi yllättämään, enkä alkanut säätelemään asetuksia ja 2000,- omavastuu rajoitti kokeiluhaluja.

Kyllä siinä kuminauhamaista kulkua piisas ja kevyt pyörähän se on mutta... Pitäisi kyllä päiväksi saada koeajoon, mutta jos rahaa olisi yllinkyllin, niin tällä kokemuksella jäisi ostamatta. Oman rosvon osakkeet nousi huomattavasti!
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tharenth - Toukokuu 19, 2015, 22:11
Viikonloppuna tuli kokeilta useampaakin mopoa kun kerran oli sekä Heinolla että Biketeamilla koeajoviikot. Ja kuten ajetuista laitteista voi päätellä, niin vähän olen adventure-luokan mopoa seuraavaksi katselemassa rosmon jälkeen. Uuteen pyörään ei kuitenkaan riitä lompakko mutta kävinpä silti hakemassa vähän kokemuksia. Tässä fiiliksiä:

Moto Guzzi V7 II Stone
+ pieni, kevyt, näppärä
+ Guzzin V2 tuo oman mukavan lisän menoon ja sopi oikein passelisti pyörään, toimi myös moitteettomasti ja veti nätisti vaikkakin sääret lämpenevät huolella
+ oikein sopiva kaupunkiin ja pikkuteille
- ei sovellu pitkän matkan ajoon, tuuli vie ja kate puuttuu
- ei kovin monikäyttöinen
Yhteenvetona: Mukava pieni päristin jolla on kiva vetää pikkuteitä ja kaupungissa. Voisin ostaa kauppakassiksi jos/kun saan Veikkaukselta avustuksen. 8.5/10 p.

Moto Guzzi Stelvio
+ kivan näköinen, mukavan poikkeava
+ koneessa riittää vääntöä isoillekin teille
+ pysty, ryhdikäs ajoasento
- tuntui kiikkerältä, painopiste turhan ylhäällä
- kone nyki hieman tasakaasulla kuljettaessa
- kaasukahva tunnoton
- kone ei tuntunut sopivan kovin hyvin tällaiseen pyörätyyppiin
Yhteenvetona: Ei ollut kovin kiva kokemus, liian kiikkerä ja yläpainoinen, joka tosin helpottui kun pääsi liikkeelle. Kaasukahvaan en saanut hyvää tuntumaan koko ajon aikana, liian kevyt eikä tuntunut luontevalta. Jäi vähän tuntuma että puoliväkisin on V2 tungettu adventure-luokkaan. Voisi silti toimia ihan hyvänä ajopelinä jos yllämainittuihin "ominaisuuksiin" tottuu. 7/10 p.

Aprilia Caponord
+ loistava alusta, toimi asfaltilla oikein hyvin
+ erinomaisen vakaa maantiellä, ml. korkean nopeuden mutkat
+ suht helppo pyöritellä parkkiksella
+ kate suojasi hyvin
- katumaasturi, ei tuntunut puhtaalta adventure-luokan vehkeeltä
- hallintanappien sijoittelu ja käyttö jättivät paikoin toivomisen varaa
Yhteenvetona: Selkeästi asfaltille suunniteltu katumaasturi, mm. istuinkorkeus oli matalampi kuin "puhtaissa" adveissa. Tästä syystä ei syntynyt kovin suurta halua lähteä soralle kokeilemaan. Mukava oli kuitenkin pyöritellä ja käyttää, ei jäänyt paljoa pahaa sanottavaa. Ohjaamon ergonomiaa voisi vielä parantaa, nyt varsinkin nappien sijoittelu ei ollut käytännöllinen. V2 ehkä ravistaa enemmän kuin toivoisin mutta sama ongelma koskee kaikkia. 8.5/10 p.

Triumph Tiger 1200 Explorer
+ liikkeellä helppo käsitellä, parkissakin yllättävän
+ rivikolmonen oli todella värinätön ja vääntöä oli oikein yllinkyllin, omaan korvaan oikein mieleinen käyntiääni, tulee mieleen puolikas kutonen
+ todella hyvä ergonomia, kaikki tuntui heti alusta luontevalta
+ oikein vakaa maantiellä
- ihan ehkä turhan iso että olisi täysi luotto soralle lähteä
Yhteenvetona: Puhdas adventure-pyörä, kuten ulkonäöstäkin voi päätellä. Parkissa aavistuksen iso ja kömpelö mutta vauhdissa oikein mukava käyttää. Kaikki toimi ja tuntui heti alusta luontevalta ja helpolta käyttä. Tällä voisi lähteä niille maailmanympärikierroksille. Loppujenlopuksi ehkä hieman turhan iso omaan hanskaan, ks. seuraava pyörä. 9/10 p.

Triumph Tiger 800 XC
+ erinomaisen miellyttävä ja helppo käsitellä hitaassa ajossa ja samalla tarpeeksi vakaa nopeilla siirtymillä
+ sopivan kokoinen sekä pikkutielle että motarille ja maastoon
+ keveys ja helppo käsiteltävyys loivat todella hauskan ajokokemuksen, heti tuli fiilis lähteä soralle kokeilemaan ja pidempääkin reissua tekemään
+ se rivikolmonen, väänsi hyvin, värinätön, hyvät äänet, tarpeeksi huipputehoa
+ todella hyvä ergonomia ja luonteva käyttää, kuten iso-tiikerikin
- katetta ja tuulisuojaa voisi olla aavistus enemmän
Yhteenvetona: Toimituksen valinta, paras yhdistelmä näppäryyttä, fiilistä ja hauskuutta! Helppo ja mukava käsitellä kaikissa tilanteissa, riittävästi tehoa ja makeat äänet. Ostaisin heti jos olisi pätäkkää tarpeeksi ja lähtisin Lappia kiertelemään. Suosittelen lämpimästi, ei ihme että voittaa vertailuja. 9.8/10 p.

Summasummarum: Triumph pitää joskus ostaa, kunhan noiden uusien tiikereiden hinnat tulevat alas. Sillä välin suuntaan seuraavaksi vanhaa Caponordia ajamaan, se kun sopii budjettiin paremmin. Siitä sitten lisää myöhemmin.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Ottopoika - Toukokuu 20, 2015, 20:41
Kiinnostaisi tietää noiden kokemustesi ja oman pyöräsi jälkeen, oletko kokeillut Suzukin V Stormia?
Laitatko rapsan siitäkin, kiitos.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Kökkö - Toukokuu 20, 2015, 23:31
Kiinnostaisi tietää noiden kokemustesi ja oman pyöräsi jälkeen, oletko kokeillut Suzukin V Stormia?
Laitatko rapsan siitäkin, kiitos.
Stromia. Ei mikään myrsky.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Handegunnar - Toukokuu 21, 2015, 23:17
Kiinnostaisi tietää noiden kokemustesi ja oman pyöräsi jälkeen, oletko kokeillut Suzukin V Stormia?

Myös Kawasaki KLV 1000 voisi olla mielenkiintoinen pyörä.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Kökkö - Toukokuu 22, 2015, 12:15
Myös Kawasaki KLV 1000 voisi olla mielenkiintoinen pyörä.
Voi olla kun on täysin sama pyörä kuin Strom,ainoastaan eri värinen.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Juha v - Toukokuu 22, 2015, 17:28
Kävin koittamassa uutuus Stormia viime kesänä, voi pettymysten pettymys. Paperilla moottorin arvot liki isoa Bandiittia, mutta käytännössä valovuoden jäljessä, V2 vaan rytkytti eikä mennyt mihinkään. Kate myös epäonnistunut, törkeä kypärämelu alkoi taajamanopeuksista lähtien.
Poistuin koeajopaikalta todella harmistuneena, mieleni taustalla oli aikomus vaihtaa monipuolisempaan mopoon, ajatus hautautui syvälle ikiroutaan kokemuksen jälkeen.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Kökkö - Toukokuu 22, 2015, 19:11
Kävin koittamassa uutuus Stormia viime kesänä, voi pettymysten pettymys. Paperilla moottorin arvot liki isoa Bandiittia, mutta käytännössä valovuoden jäljessä, V2 vaan rytkytti eikä mennyt mihinkään. Kate myös epäonnistunut, törkeä kypärämelu alkoi taajamanopeuksista lähtien.
Poistuin koeajopaikalta todella harmistuneena, mieleni taustalla oli aikomus vaihtaa monipuolisempaan mopoon, ajatus hautautui syvälle ikiroutaan kokemuksen jälkeen.
Koeajoitkohan Stormia vai Stromia?
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Juha v - Toukokuu 22, 2015, 21:59
Koeajoitkohan Stormia vai Stromia?
Koeajoin SUZUKI DL1000A V-Strom 2014
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tharenth - Toukokuu 22, 2015, 22:10
Kiinnostaisi tietää noiden kokemustesi ja oman pyöräsi jälkeen, oletko kokeillut Suzukin V Stormia?
Laitatko rapsan siitäkin, kiitos.

Kävin kokeilemassa isoa strommia vuosi sitten viime kesänä Lahdessa, olisikohan ollut '05 vuosimallia. Ehkäpä siitäkin jotain muistan, kokeillaan:

+ yllättävän ketterä ja kevyt käsittellä kunhan liikkuu, parkkiksella pyörittely oli hieman tuskaista mutta kyllä sen kanssa pärjää
+ moottori väänsi ja pelasi hyvin vaikkakin tuntui hieman viimeistelemättömältä (täristi melkoisesti ja käyntiääni oli jotenkin kolkko)
+ tilava ja ryhdikäs ajoasento, sopii mainiosti pitkälle matkalle
- tunnelma kajuutassa oli hyvin muovinen ja viimeistely jätti toivomisen varaa (ainakin kyseisessä yksilössä)
- kaamea turbulenssi kypärään moottoritiellä, ei pystynyt paria kilometriä pidempään ajamaan kun potta tärisi ja heilui koko ajan, korjaantunee pleksin korkeudensäädöllä
- ei ehkä niin maastokelpoinen kuin jotkin muut adventure-kojeet
Yhteenvetona: Hyvä ja toimiva peruspyörä joka toimii kevyessä adventure-käytössä ja pitkillä matkoilla. Nimenomaan peruspyörä, eli ei kannata hirveitä fiiliksiä hakea vaan toimivaa kulkupeliä. Vähän kuin Bandit, siis. Ketteryydessä häviää pikku-tiikerille ja muille pienemmille mutta muuten käsiteltävyys ihan ok tasoa tässä kokoluokassa. Soraa voisin kuvitella tällaisella ajavani silloin tällöin mutta kyllä enemmän asfaltille tuo on tehty. Edelleenkin iso strommi on listallani mahdolliseksi seuraavaksi pyöräksi, pitää varmaan käydä uudelleen ajamassa nyt kun on enemmän pyöriä ajettu. Mutta perusvarma vaihtoehto, siis, suht hyvät fiilikset jäi, 8/10 p.

Laitetaan vielä tähän jatkeeksi tänään kokeillun Moto Guzzi Breva 1100:n kokemukset:
+ hieno moottori, vääntää hyvin ja makeat äänet, sopii erinomaisesti pyörään ja sen luonteeseen
+ yllättävän ketterä käsitellä ja hallita vaikka ensin näyttääkin isolta, voittaa bandun selkeästi
+ leppoisa ajoasento
- pleksi sellaisenaan ei suojaa yhtä hyvin kuin rosmon kate muuten hyvä ja vakaa motarilla
- tunnoton kaasukahva, kuten Stelviossakin, lisäksi liikerata suhteettoman pitkä eli saa vääntää vaikka kuinka paljon jotta saa tehoja
- pleksi aiheutti ikävää pyörteilyä päälaella, korjaantunee säätämällä
- toinen etujarrulevy oli tässä yksilössä kiero
Yhteenvetona: Tykkäsin paljon, kone sopii hyvin pyörään ja toimivat hyvin yhteen. Mitä nyt kaasukahva oli jälleen hieman tunnoton ja kevyt.  Äänistä pidin myös kovasti ja viriviriputkella varmaan vielä enemmän. Voimalinja vetää pelin tasoihin Trumpan kolmimukisen kanssa joka sekin oli hieno teos. Iso breva sopii erinomaisesti pelkkään kruisailuun tai lyhyeen matka-ajoon. Kovin pitkälle matkalle en oikein lähtisi ainakaan vakiopleksillä. Muuten koko pyörä oli vallan mainio mutta monikäyttöisyyden puute (vrt advet) ja korkea hintalappu (9900e) hieman jarruttavat. Jos en tarvitsisi/haluaisi maastokelpoisuutta niin tämä olisi oikein korkealla listallani. 9.2/10 p.

Jos vaikka huomenna sitä Capoa kävisi vihdoin kokeilemassa. Tänään ei kukaan liikkeessä tahtonut palvella... Ehkä sen uuden Strommin voisi myös koeistaa jos on tekemisen puutetta.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tharenth - Toukokuu 26, 2015, 20:46
Ei oikein Capokaan napannut. Vaikea sanoa mikä siinä tökki mutta ei kovin hyvää fiilistä jäänyt. Ainakin etukate on kovin kovin leveä mikä lisää massiivisuuden tunnetta. Toki sitten suojasikin viimalta hyvin.

Sivulauseessa voin mainita myös kokeilemani Yamahat MT-09 ja XJR1300. Ensimmäinen oli todella hermostunut ajettava ja ajoasento agressiivinen --> ei ollenkaan hyvä leppoisan rosmon jälkeen. En ostaisi ikinä. XJR puolestaan oli paljon parempi. Muuten kaikinpuolin hyvä laite mutta kone oli hieman eloton. Kiersi ja väänsi kivasti ja oli tärinätön mutta kliinisen oloinen rosmon kaasarikoneen jälkeen. Sopisi hyvin kauppakassiksi ja cafe raaseriksi mutta ei niinkään pitkälle matkalle.

Tällä hetkellä vahvin ehdokas on jälleen iso V-Strom. Siitä jäi paremmat fiilikset kuin Caposta. Uutena haastajana Yamaha TDM mutta niissä ei tapaa olla laukkuja jotka on must.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Kökkö - Toukokuu 26, 2015, 21:39
Ei oikein Capokaan napannut. Vaikea sanoa mikä siinä tökki mutta ei kovin hyvää fiilistä jäänyt. Ainakin etukate on kovin kovin leveä mikä lisää massiivisuuden tunnetta. Toki sitten suojasikin viimalta hyvin.

Sivulauseessa voin mainita myös kokeilemani Yamahat MT-09 ja XJR1300. Ensimmäinen oli todella hermostunut ajettava ja ajoasento agressiivinen --> ei ollenkaan hyvä leppoisan rosmon jälkeen. En ostaisi ikinä. XJR puolestaan oli paljon parempi. Muuten kaikinpuolin hyvä laite mutta kone oli hieman eloton. Kiersi ja väänsi kivasti ja oli tärinätön mutta kliinisen oloinen rosmon kaasarikoneen jälkeen. Sopisi hyvin kauppakassiksi ja cafe raaseriksi mutta ei niinkään pitkälle matkalle.

Tällä hetkellä vahvin ehdokas on jälleen iso V-Strom. Siitä jäi paremmat fiilikset kuin Caposta. Uutena haastajana Yamaha TDM mutta niissä ei tapaa olla laukkuja jotka on must.
Olitko jo Kawan Versyksen koeajanut?
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tharenth - Toukokuu 26, 2015, 22:24
Olitko jo Kawan Versyksen koeajanut?

En ole, ehkä senkin voisi käydä kokeilemassa. Olikos siitä muita versioita kuin tuo 2007 vuoden 650? Nuo uudet tonniset menevät budjetista yli ja tuo pienempi on vähän siinä ja siinä riittääkö.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Kökkö - Toukokuu 28, 2015, 15:45
En ole, ehkä senkin voisi käydä kokeilemassa. Olikos siitä muita versioita kuin tuo 2007 vuoden 650? Nuo uudet tonniset menevät budjetista yli ja tuo pienempi on vähän siinä ja siinä riittääkö.
No ei riitä 650 cc kyllä.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tsumia - Toukokuu 29, 2015, 00:28
Tarkoitus oli käydä koeajamassa vain Suzukin GSX-S1000A, mutta se oli juuri ajossa, joten tarjottiin ensin kokeiltavaksi Kawasaki Z1000. Kevyitä pelejä molemmat ja minäkin yletyin ihan kivasti maahan ja pystyin siirtelemään jotenkin järkevästi. Kummastakin löytyy menohaluja ihan mukavasti. Ovat vielä vähän ärsyttävästi sellaisia, että pyytävät vaan lisää. En edes katsellut mitä tuollainen Kawasaki maksaa, mutta heti aluksi alkoi harmittamaan vaihdenäytön puute (jos se oli siellä, niin ei kovin selvästi). Sitten ihmettelin kaksiosaista kierroslukumittaria. Eli suunnilleen 0-4k on pystysuunnassa ja sitten 4k ylöspäin on vaakasuunnassa eri "näytössä". Etujarru oli ärsyttävän herkkä. Tämän kanssa ymmärsin miten hidasajossa ei voi käyttää etujarrua, vaan on pakko olla takajarrulla. En kokenut omaksi ja vein nopeasti pois.

S1000 kanssa ajoasento tuntui istuvan heti paremmin ja niin myös hallintalaitteet. En pitänyt mittaristosta kovin valtavasti, mutta parempi kuin Kawasakissa ja sieltä löytyi kaikki tarvittava. Jarrutkin oli enemmän omaan mieleen. Vaihteet loksahteli paremmin. Jäi mielikuva, että jousitus olisi imenyt kaikki töyssyt tosi pehmeästi. Ilmavirta ohjautui aika mukavasti pois, kun ei tuntunut ottavan kiinni rinnuksiin juuri lainkaan. Jos tekisin kauppaa, ottaisin melkeinpä tämän nakuversion, koska kypärämelu arvatenkin pienempi kuin katetussa ja ainakaan tällä ajolla ilmanvastusta ei huomanut. Paha kyllä, kun nopeus nousee ihan huomaamatta pienessäkin kiihdytyksessä, eikä sitä huomaa muusta kuin mittarista. Ja tarkennan vielä, että en edes yrittänyt polkea mitenkään.

Edit: http://www.nettimoto.com/artikkeli/suzuki_gsx_s1000_voima_olkoon_kanssanne
Samaa mieltä Rajalan kanssa, että kaasuvaste turhankin herkkä. Banditti on paljon leppoisampi ajettava ja 50 kiloa isompi paino tuo vielä lisää säyseyttä. Makuasia sitten kuka tykkää tuosta leppoisuudesta ja kuka aggressiivisuudesta.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tharenth - Toukokuu 30, 2015, 23:16
Kävin kokeilemassa isoa strommia vuosi sitten viime kesänä Lahdessa, olisikohan ollut '05 vuosimallia. Ehkäpä siitäkin jotain muistan, kokeillaan:

+ yllättävän ketterä ja kevyt käsittellä kunhan liikkuu, parkkiksella pyörittely oli hieman tuskaista mutta kyllä sen kanssa pärjää
+ moottori väänsi ja pelasi hyvin vaikkakin tuntui hieman viimeistelemättömältä (täristi melkoisesti ja käyntiääni oli jotenkin kolkko)
+ tilava ja ryhdikäs ajoasento, sopii mainiosti pitkälle matkalle
- tunnelma kajuutassa oli hyvin muovinen ja viimeistely jätti toivomisen varaa (ainakin kyseisessä yksilössä)
- kaamea turbulenssi kypärään moottoritiellä, ei pystynyt paria kilometriä pidempään ajamaan kun potta tärisi ja heilui koko ajan, korjaantunee pleksin korkeudensäädöllä
- ei ehkä niin maastokelpoinen kuin jotkin muut adventure-kojeet
Yhteenvetona: Hyvä ja toimiva peruspyörä joka toimii kevyessä adventure-käytössä ja pitkillä matkoilla. Nimenomaan peruspyörä, eli ei kannata hirveitä fiiliksiä hakea vaan toimivaa kulkupeliä. Vähän kuin Bandit, siis. Ketteryydessä häviää pikku-tiikerille ja muille pienemmille mutta muuten käsiteltävyys ihan ok tasoa tässä kokoluokassa. Soraa voisin kuvitella tällaisella ajavani silloin tällöin mutta kyllä enemmän asfaltille tuo on tehty. Edelleenkin iso strommi on listallani mahdolliseksi seuraavaksi pyöräksi, pitää varmaan käydä uudelleen ajamassa nyt kun on enemmän pyöriä ajettu. Mutta perusvarma vaihtoehto, siis, suht hyvät fiilikset jäi, 8/10 p.

Kävin kokeilemassa ison strommin (vm 02) uudestaan ja nyt pitää heti hieman korjata sanomisiaan. Aika ei tällä kertaa ole kullannut muistoja, vaan tuo olikin paljon parempi kuin muistin. Tässä kommentteja jotka mätsäävät edellisen arvioni kohtiin:
+ edelleen yllättävän ketterä ja kevyt käsitellä, tykkäsin kääntyä kurveihin enemmän kuin bandulla. Jalat ylsivät riittävästi maahan eikä parkkiksellakaan tullut ongelmia
+ moottori oli parempi kuin muistin, tai sitten nyt on saanut enemmän vertailupohjaa kun on muita käynyt kokeilemassa. Todella mukava ja vääntävä ja yksi kivoimmista v-twineistä mitä olen kokeillut. Käyntiäänetkin oikein mukiinmenevät vakioputkellakin. Oikein värinätön, varsinkin yli neljäntonnin kun kierrättää
+ ajoasento oli hyvin muistissa, ei valitettavaa siitä ja kaikki hallintalaitteet olivat heti tutut. Polvikulma jäi mukavan rennoksi vrt. bandit
+/- kajuutta hieman muovinen mutta samaa tasoa kuin capo ja bandu
- edelleen hieman pyörteilyä kypärässä mutta ei niin paha kuin viimeksi. Pleksin säädöllä/vaihdolla/modauksella korjaantunee. Myyjä sanoi että peilienkin muoto vaikuttaa ja ne pitää kuitenkin vaihtaa koska ne neliömäiset ovat varsin kamalat
- ei niin maastokelpoinen kuin esim. capo mutta riittää mainiosti käyttööni, hyväkuntoisia sorateitä voi päästellä huoletta

Oikein kiva fiilis jäi tällä kertaa. Käytettävyys ja hallittavuus olivat kaikinpuolin hyvää tasoa, ehkä paremmin kuin rosmossa ja ehdottomasti paremmin kuin capossa. Ei häviä paljoa pikku-tiikerille (kestopäällysteellä). V2 ei nyt niin puhtaasti vedä kuin bandun iso i/ö-pannu mutta tasaista vauhtia kun menee niin asiaan ei kiinnitä huomiota. Kiihdytyksissä ei niin kiva mutta eipä tämä mikään sporttilaite olekaan. Äänistä tykkäsin, varsinkin moottorijarruttaessa pitää hauskaa melua. Tällaisen v-twinin kanssa voisin kuvitella eläväni, toisin kuin joidenkin muiden vastaavien kohdalla. Asfaltillehan stromming on tehty mutta menee siis hieman soraakin, kuten varmaan omat ajoni tulevat olemaan. Vakaa meno maantiellä sekä tarpeeksi ketterä parkkisella riittävät täyttävät tarpeeni oikein mallikkaasti. Monella tapaa yhtä hyvä kuin iso tiikeri mutta murto-osalla hinnasta. Tiikeri on toki parempi vaihtoehto kunnon offroad-pyörittelyyn + maailmanympärimatkoille mutta asfaltilla kun pysytään niin erot eivät ole suurensuuret. Vielä kun moni on ruksinut pyöräänsä sivulaukut + muuta touring-sälää niin peli alkaa olla selvä. Eiköhän tällainen seuraavaksi tule (ellen sitten jaksa odottaa että tiikereiden hinnat tulevat tarpeeksi alas, mikä on epätodennäköistä). 8.8/10 p.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Mägine - Toukokuu 31, 2015, 20:06
Pari uutta vertailukohtaa sain koeajojen muodossa viimeviikonloppuna.

Ensin oli vuorossa Suzuki DR800, eli maailman suurin yksipyttyinen moottoripyörä. Tehoero tuohon meidän kuussatkuun ei ollut kovin suuri, mutta vääntöjä oli paremmin. Putket tosin oli vakio mehupillit, joten niiden vaihdolla saisi varmaan hiukan potkua.
Paperilla melko raskas, mutta eipä tuo parkkipaikkapyörittelyä ja työntelyä lukuunottamatta kovin raskaalta tuntunut ajossa. Hyvä vanhanliiton allroad-pyörä. Pienemmät polut jättäisin väliin, kuten millä tahansa mulla +-200kg luokkaa painavalla moottoripyörällä.
Kate ohjasi ilmavirran rinnan/kaulan kohdille tällä 179-180cm varrellani. Helppo ja leppoisa ajettava kaikkiaan.

Toisena vuorossa 35kw tehoihin kuristettu Kawasaki Versys 650. Omalaatuinen ulkonäkö. Äänimaailma vakioputkistolla vähän laimea, mutta hyvä ja pehmeä ajaa. Teho kyllä piisaa normaalikäyttöön.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: TPJ - Heinäkuu 2, 2015, 20:43
KTM 1290 SD pikaisesti koeajettu. Mainittakoon täysin uudet kumet/uusi pyörä, street kartta ja TC päällä. Ei hirveesti säväyttänyt, mutta piti persdynoa käydä vähän kalibroimassa. Peto loisti possaolollaan.

En tiedä miten paljon race kartta yms. olisi vaikuttanut, mutta sadekuuro pääsi yllättämään, enkä alkanut säätelemään asetuksia ja 2000,- omavastuu rajoitti kokeiluhaluja.

Kyllä siinä kuminauhamaista kulkua piisas ja kevyt pyörähän se on mutta... Pitäisi kyllä päiväksi saada koeajoon, mutta jos rahaa olisi yllinkyllin, niin tällä kokemuksella jäisi ostamatta. Oman rosvon osakkeet nousi huomattavasti!

Motormanilla ja Oulu Adventurella http://www.ouluadventure.fi/ on koeajopäivät tänä viikonloppuna ja kävin tänään kokeilemassa tuollaista Dukea mihin oli laitettu Acran slipari, tehot jossain 190 huiteilla.

Täytyy sanoa että tuo Tc vaikuttaa aivan pirusti tehoihin! Ajoin ensin ilman noita apuja, ainoastaan ABS oli toiminnassa. Ihan helkkarin levoton kapistus tuossa moodissa! keula ei pysy tiessä oikeen millään, kolmosella pomppii pystyyn kaasusta kun lähtee ohittamaan satasen vauhdista:)
Mun mielestä tuossa oli kyllä paljon enemmän petoa mita luonto antoi kokeilla yleisillä teillä, kelaa tosi nopsaa vauhtia siten ettei huomaakkaan. Ei kyllä pysyis kortti taskussa kovin kauaa tuollaisella, ainakaan noilla race asetuksilla, Tc ja street moodi kyllä sitten hillitsi hyvin teho piikkiä.

Ei oikein oman Banditin tehot tuntuneet missään tuon jälkeen, mutta kyllä se jotenkin itselle sopivammalta tuntu kun ajeli kotiinpäin, tosi ei ahtamiskuume ainakaan vähentynyt tuolla koeajolla:D

 
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: track08 - Heinäkuu 9, 2015, 08:36
Työkaveri tuossa sattui kurvaamaan parkkipaikalle juuri samaan aikaan minun kanssa ja antoi Yamaha V-Maxinsa (1999, 145 hp) mulle koeajoon. Vajaan viiden minuutin koeajon aikana kävi kyllä hyvin selväksi, että kiihtyvyys on kohdillaan. Viiden tuhannen kierroksen jälkeen tulee selkeä piikki, jonka jälkeen kiihtyvyys jatkuu repivänä 9500 kierrokseen (punarajalle) saakka. 280 kg paino kyllä tuntuu, mutta on matalalla. Jarruttamiseen on hyvä varata enemmän aikaa ja tietä kuin Banditilla. Äänet ovat aivan eri luokkaa kuin Banditissa. Kyllä mä silti omaan prätkään olen tyytyväinen, vaikka vähän lisää tehoa siihen kaipailenkin.. (:
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Fibanacci - Kesäkuu 27, 2016, 01:03
Tuli testattua 1098 ducati streetfighter. Siinä oli termingnonin pöntöt, ilmanputsari ja ruiskukartat muutettu. Sen verran ääntä, että äänimerkkiä ei tarvitse ilman killereitä. Ihan hyvin vetoja kun pitäis olla +140hp takapyörällä ja kuivapaino jotain alle 170kg. Alusta aika hyvä vaikka oli halvempi s-malli showan alustalla, eikä kalliimmalla öhlinssillä. Brembon radiaalijarrut ihan käsittämättömät. Monella pyörällä ajanut mutta ei mikään oo ollut lähelläkään. Yhden sormen kun varovasti asetti kahvalle niin jo alkoi jarrut puremaan ;D Kahdella sormella olis varmasti jarruttanut takapyörän ilmaan jos olis pomperi. Kiva vempain mutta ei kauhean monikäyttöinen. Matka-ajo aikamoista masokismia ja taajamassa pitkä ykkönen ja jäykkä kuivakytkin ei oo toimivin yhdistelmä.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Lappis - Heinäkuu 25, 2016, 12:05
Pohjois-Pohjanmaan tourneella kävin kaverilla, joka oli laittanut itselleen prätkän teinivuosien jälkeen. 600 Honda, ankarasti tuunattu/rakenneltu. Minichoppper.
Hauska on sana, mikä tuohon päti erinomaisesti. Takapää tuntui jotenkin epäilyttävältä tietyissä tilanteissa ja sellainen yleinen vaappuminen oli läsnä koko ajan. Mutta kasikympin nopeudessa pienellä mutkatiellä toimi riittävästi.

Ei tuolla kyllä kaupungista ulos viitsisi itse lähteä.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Handegunnar - Elokuu 4, 2016, 18:29
Minulla V-Stom 1000 oli toista vuotta, tosin Kawasaki merkkisenä. Tässä muutamia kommentteja edellisiä lainaten.

V2 ei nyt niin puhtaasti vedä kuin bandun iso i/ö-pannu mutta tasaista vauhtia kun menee niin asiaan ei kiinnitä huomiota. Kiihdytyksissä ei niin kiva mutta eipä tämä mikään sporttilaite olekaan.
Tämä oli yksi seikka joka alkoi ärsyttämään. Kun oli tottunut Banditin lähtöihin, ei se "V2:n mahtava vääntö" oikein säväyttänyt.

Äänistä tykkäsin, varsinkin moottorijarruttaessa pitää hauskaa melua. Tällaisen v-twinin kanssa voisin kuvitella eläväni, toisin kuin joidenkin muiden vastaavien kohdalla. Asfaltillehan stromming on tehty mutta menee siis hieman soraakin, kuten varmaan omat ajoni tulevat olemaan. Vakaa meno maantiellä sekä tarpeeksi ketterä parkkisella riittävät täyttävät tarpeeni oikein mallikkaasti.
Äänet kuulee vain paikoillaan, ne eivät kauaa jaksa ilahduttaa. Strommi on tosiaankin tehty asfaltille, mutta on siitä huolimatta kaupungissa kankea ja kömpelö. Paikallaan liikutteluun korkeutensa ja painavuutensa takia hankala.

Se sorateillä ajelukin jäi aika vähälle. Ei se kovin hauskaa ole, ainakaan tuollaisella painavalla möhlyllä. Ehkäpä mopoiässä soratiekiintiö tuli täyteen, kun ei muita teitä ollutkaan.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Mägine - Tammikuu 13, 2017, 23:57
Muutamasta moposta syntynyt koeajokokemuksia kuluneen kauden aikana.

Yamaha mt-07 (35kw): Tuntui kun olisi mopon puikkoihin hypännyt. Kevyt ja ketterä, ehkä jopa hiukan liiankin. Ihan mukavat alaväännöt, tehoa oli kaupunkiajoon oikein mukavasti, mutta meno loppuu äkkiä, kun nopeus lähestyy kolminumeroista lukua.
Kallistusvarat vähäiset. Jalkatapit raapii herkästi maata. Varmaan mukava pyörä kevarin jälkeen, varsinkin jos on pienikokoinen.

Suzuki sv650n: Ihan kivan näköinen nakupyörä, joka kulkikin suht kivasti. Vääntää mukavasti. Sama asia kuin ER6n-Kawan kohdalla jäi vaivaamaan, eli kun pyörällä ajoi mutkaan, niin oikein haukkasi itsensä kallistettavaan suuntaan. Tuntui, että kurvissa saa oikein kammeta vastaan. "Liian" ketterä? En oikein innostunut tästä, mutta tähänkin tottuu.
Kallistusvarat aika maltilliset.
Muuten kiva peli ajella. Tämäkin hyvä vaihtoehto kevarin jälkeen tai kakkospyöräksi.
 
BMW F800: Tämän genren (tai merkin) pyörät eivät ihan hirveästi iske, mutta aika mutkaton pyörä ajaa. Sorateille ihan kivasti tehoa, joskin painoa liikaa. korkea painopiste, matala kulutus. Ulkonäkö ei iske.


Suzuki B-king ( Nykyinen pyöräni  8) ) : Ehdottomasti paras pyörä mitä olen tähän mennessä ajanut. Paino ei tunnu missään ja koko aivan täydellinen. Hyvä ajoasento, hyvä jousitus, melko hyvät jarrut ja paukkua piisaa. Kuulostaa sliparin kanssa tosi mahtavalta. Ulkonäkö iskee ja olen tykännyt tästä pyörästä todella paljon.
Helkkarin pitkät välitykset, mutta silti liikkuu upeesti kahvasta kääntämällä.
Keulii kakkosella satkun vauhdista, kun nopeasti sulkee kaasun ja avaa sen. Nelosvaihteella lyö maantievauhdeissa tyhjää vesikelillä, kun downshiftaa ja lähtee ohittamaan.
Helppo peli ajaa, vaikka tehoa piisaa.

Plussaa siitä, että on harvinainen, mutta kiitos Busan tekniikan, osia saa hyvin.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Handegunnar - Tammikuu 14, 2017, 11:34
Suzuki sv650n: Ihan kivan näköinen nakupyörä, joka kulkikin suht kivasti. Vääntää mukavasti. Sama asia kuin ER6n-Kawan kohdalla jäi vaivaamaan, eli kun pyörällä ajoi mutkaan, niin oikein haukkasi itsensä kallistettavaan suuntaan. Tuntui, että kurvissa saa oikein kammeta vastaan. "Liian" ketterä? En oikein innostunut tästä, mutta tähänkin tottuu.
Näistä on molemmista kokemusta, kun perheessä on ollut kumpikin. Kääntyvät tosiaankin hyvin ketterästi, mutta isoon Banditiin tottuneelle ovat liian hengettömiä.

Suzuki B-king ( Nykyinen pyöräni  8) ) : Ehdottomasti paras pyörä mitä olen ajanut. Paino ei tunnu missään ja koko aivan täydellinen. Hyvä ajoasento, hyvä jousitus, hyvät jarrut ja paukkua piisaa. Kuulostaa sliparin kanssa tosi mahtavalta. Ulkonäkö iskee ja olen tykännyt tästä pyörästä todella paljon.
B-kingiäkin katselin viime syksynä nettimotosta. Tekniikka B-Kingissä vetosi. Mullakin ulkonäkö iski, mutta vastaan. Johtunee varmaan siitä, kun olen tämmöinen vanha äijä, enkä tykkää Star Wars tai Star Trek elokuvista, vaan länkkäreistä  ;D
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Mägine - Tammikuu 15, 2017, 09:55
Nojoo, tuo ulkonäkö on makuasia.
B-kingiin tosin pitää ehdottomasti vaihtaa vaimentimet ja kilventeline. Ne tekevät jo ihmeitä.(http://www.motot.net/galleria/kuvat/kayttaja/14/137731/IMG_20160808_171026.jpg)
(http://i10.aijaa.com/m/00488/14275767.jpg) (http://aijaa.com/NZzdSG)
Tämmönen mopo mulla  :-*
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Mägine - Maaliskuu 20, 2017, 13:05
Mp17-messuilla tuli käytyä paria pyörää kokeilemassa. Kokemus oli toki aika pintapuolinen, kun aikaakaan ei ollut rajattomasti ja ratakin sellainen, että piikin tehot riittäisivät sille. Pääsuoralla oli 60 rajoitus.

Ktm Duke 690 R.
Kevyt ja korkea. Jarrut ja jousitus hyvät. Moottorissa kivasti vääntöä keskellä, mutta venyy kyllä myös suhteellisen pitkälle. Pienillä kierroksilla täristää ikävästi. Oli varsin ketterä tiukoissa mutkissa ja kakkosella keventi keulaa pääsuoralla. Muutenkin keveyden ja väännön ansiosta tuntuu numeroitaan pirteämmältä (vähän reilu 70hp). Jonkin verran edellistä 600cc bandiittiani pirteämpi.

Tämmösen voisin kuvitella ottavani kakkospyöräksi, jos ei olisi rahasta kiinni. Sopii myös hyvin kuristettuna A2-kortille, kevarin jälkeen.


Suzuki GSX-S750.
Hyvä ajoasento. Jonkin verran Dukea matalempi ja raskaampi, joskin vakaampi ajettava. Kone pehmeä rivinelonen, jossa teho tulee tasaisesti ulos. Äänet vakiona paremmat kuin dukessa.
Tehoa on ihan kivasti, varsin sopivasti suomen olosuhteisiin (~115hp). Jarrut ja alusta ok.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: track08 - Maaliskuu 22, 2017, 13:31
Suzuki GSX-S750.
Hyvä ajoasento. Jonkin verran Dukea matalempi ja raskaampi, joskin vakaampi ajettava. Kone pehmeä rivinelonen, jossa teho tulee tasaisesti ulos. Äänet vakiona paremmat kuin dukessa.
Tehoa on ihan kivasti, varsin sopivasti suomen olosuhteisiin (~115hp). Jarrut ja alusta ok.

Koeajoin myös GSX-S750:n MP-messuilla. Suzuki GSX-S750:ssä ei ollut mikään asia hyvin. GSX-S1000:ssa hyvää oli edes kone. Tuntui että teho tuli nuhaisesti ulos. Koeajoin MP-messuilla myös Yamahan 700-kuutioisen Tracerin ja sekin tuntui ärhäkämmältä. Huonoa GSX-S750:ssä on kehno kone, mittaristossa kierroslukumittari hankalasti luettavassa digitaalisessa muodossa, laukkusarjan puute. Vahvasti tulee sellainen fiilis että seuraava prätkä ei ole enää Suzuki.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Mägine - Maaliskuu 22, 2017, 15:24
Koeajoin myös GSX-S750:n MP-messuilla. Suzuki GSX-S750:ssä ei ollut mikään asia hyvin. GSX-S1000:ssa hyvää oli edes kone. Tuntui että teho tuli nuhaisesti ulos. Koeajoin MP-messuilla myös Yamahan 700-kuutioisen Tracerin ja sekin tuntui ärhäkämmältä. Huonoa GSX-S750:ssä on kehno kone, mittaristossa kierroslukumittari hankalasti luettavassa digitaalisessa muodossa, laukkusarjan puute. Vahvasti tulee sellainen fiilis että seuraava prätkä ei ole enää Suzuki.
 
Aika vaikea on koneesta tehdä mitään tarkempia johtopäätöksiä tuollaisella todella hitaalla radalla. Normaalilta pienehköltä nelipyttyseltä se vaikutti. Kuminauhamaisen (hengetön) luonne, joka vaatii kuitenkin kierroksia liikkuakseen.
Mikä luistonestoasetus sulla oli? Kakkosella / kolmosella vaikuttaa TC varmastikin tehoihin, ainakin ykkösellä.

Mun mielestä mittaristo ei ollut sen vaikeampi luettava, kuin dukessakaan. Putki vaihtuisi kuitenkin ulkonäkö ja äänisyistä, joten itse en tarviis kierroslukumittaria ollenkaan, vaan korvakuulolla menee vaikka ilman jenkamittaria. Kyllä oman pyörän sen verran hyvin oppii tuntemaan ajossa.

Laukkusarja seiskapuolikkaaseen nakuun?  :o
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: track08 - Maaliskuu 24, 2017, 14:45
Mikä luistonestoasetus sulla oli? Kakkosella / kolmosella vaikuttaa TC varmastikin tehoihin, ainakin ykkösellä.

Luistonestoasetus oli sillä maksimiasetuksella, ettei ainakaan sutisi. Suzuki väittää 100% tehoista on saatavilla kaikilla luistonestoasetuksilla.

Mun mielestä mittaristo ei ollut sen vaikeampi luettava, kuin dukessakaan.

Mittaristo ei toimi ollenkaan auringon paistaessa siihen. Kiinnitin vain huomiota mittaristoon siltä osin, että se oli samanlainen kuin tonnisessakin.

Laukkusarja seiskapuolikkaaseen nakuun?  :o

Mua kiinnostaa vaan ne katetut mallit: GSX-S1000FA ja GSX-S750FA. Laukkusarjan tilanne on sama kaikkiin GSX-S-malleihin: laukkutelineitä ei ole saatavilla ollenkaan - vain pehmeitä sivulaukkusarjoja.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: tsumia - Maaliskuu 24, 2017, 15:10
Luistonestoasetus oli sillä maksimiasetuksella, ettei ainakaan sutisi. Suzuki väittää 100% tehoista on saatavilla kaikilla luistonestoasetuksilla.

Jos itse pitäisi tuollaista ominaisuutta toteuttaa, niin rajaisin tiukoilla asetuksilla maksimitehoa pienissä nopeuksissa (pienillä vaihteilla) ja ne täydet tehot tulisi sitten vasta isoilla vaihteilla, kun normaalioloissa sutiminen on "mahdotonta". Tuolloin väite 100% tehosta kaikilla luistonestoasetuksilla (mutta ei kaikilla kierros/vaihdeyhdistelmillä) toteutuisi. Jos annettaisin aina täydet tehot ja tunnistetaan jollain anturilla luisto, niin tullee (mutu) aika kulmikkaasti toimiva luistonesto. Suzuki voi tietysti olla tehnyt toisinkin, mutta se jo vanhemmissa laitteissa ollut (A)TRE juttuhan on vähän alkeellisempi versio tuosta, joten miksipä eivät rajaisi noilla asetuksilla vielä lisää.

En silti väitä etteikö voisi nuhainen olla :)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Mägine - Toukokuu 19, 2017, 18:10
Pari mopoa tuli koettua:

Suzuki GSX-R1000 K7.
Ala- ja keskivääntö on melko selvästikin löysempää, kun B-kingissä, vaikka kingin välitykset on pisemmät ja painoa reilusti enempi. Sitten kun antaa kierroksia niin mennään. Ylhäällä on mukavasti jerkkua ja kone tuntuu kierrosahneelta ja kuulostaa tehokkaalta (sliparilla tietysti).
Ajoasento vakiopalikoilla sattuu tämmöselle 180cm/95kg kuskille ihan kohtalaisen mukavasti. Kapupunkipyörittelyyn ei ihan paras, mutta isommille nopeuksille ok. Toki kahvat alhaalla ja jalkatapit korkeella.
Hienon näköinen pyörä. Mukava oli käydä kokeilemassa, kun ei kunnon kyykkyä ole tullut ennen testattua. Kevyt ja jousitus tuntui hyvältä. Jarrut melko samaa luokkaa kun kingissä.


Kawasaki Z1000 (vanhempi malli).
Ajoasento rennompi, pystympi ja helpompi kun Gikserissä. Alhaalla enemmän vetoa kun gikserissä, mutta ylhäällä karkaa GSX-R kyllä aika kauas. Jarrut tuntu hyvältä ja pyörä suht kevyeltä. Melko keulimisherkkä. Suomen olosuhteisiin tehoa kyllä varsin riittävästi ja jos ajelee alle kortinlähtorajan, niin tehoa enemmän kun tarpeeksi.


Jos sais halvalla vakuutukset ja olis ylimäärästä rahaa, nii hommaisin 600 gixxerin mutkapätkille ja radalle. Heräs jotenkin kilogikserin myötä kiinnostus tommoseen vähän pienempään vinguttimeen, millä saa vähän suomenkin olosuhteilla antaa jenkaa.
Kingiä en kuitenkaan oo vaihtamassa  8)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Mägine - Toukokuu 26, 2017, 19:32
Mp-Nurmen koeajopäivä Jyskässä takana. Pari suizaa ja pemari tuli testittyä.

Suzuki DL650 V-storm
Hyvä ajoasento ja melko kevyen oloinen. Luistonesto toimii ihan hyvin ja sen saa pois.
Todella hiljainen ja pari kertaa meni vahingossa rajottimelle motarin rampilla.
Ihan hyvä ajaa ja pärjää hiekallakin, mutta tehoo sais olla ton kokoluokan mopossa mun makuun enemmän.

Suzuki gsx-r 1000.
202hv tykki. Paino n. 200kg täydellä tankilla.
Kyllähän se liikku. Alaväännöt huonommat kun Kingissä, mutta ylhäältä tykittää kivasti. Keula nousee kevyesti kaasulla kakkosella.
Luistonesto toimii hyvin, jousitus ja jarrut hyvät. Ajoasento raskas, 20min sekalaisessa ajossa alko jo käsiä väsyttää. Hieno mopo, mutta kingistä tykkään enemmän kuitenkin.

Bmw rnine t.
1170cc bokseri. Kivat äänet ja vääntävä moottori, ajosasento hyvä..
...huonoja puolia olikin sit enemmän. Bokseri tärähtelee kierrättäessä ikävästi ja tuntuu aiheuttavan pientä woblaamisen kaltaista liikettä. Kingiä 30kg kevyempi, mutta ajossa paljon kankeampi ja raskaampi. Ei vaihdenäyttöä ja polkimessa on aika paljon klappia, joten ykkösellä tulee etittyä pienempää usein. Seisontatuen vipu liian lähellä vaihdepoljinta.

Ihan kiva retrofiilistelypyörä, mutta vajaan 20ke hinta ei herätä oikein innostusta, kun ei saa tarpeeksi vastinetta rahalle.

Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Mägine - Heinäkuu 4, 2017, 22:58
Piti oikein listata lapulle, mitä kakspyöräsiä on tullut kokeiltua. 8 mopoa, 6 kevaria ja n. 20 isompaa pyörää sain kerättyä. Ja lisää tulee, kun ei A-kortti oo vuotta pisempään kerennyt olemaan taskussa. Kaikki omalla tavallaan ihan hienoja pyöriä, jotkut parempia kuin toiset.

Pari uutta pärrää tuli edellisellä viikolla testattua.


Suzuki GSX-R 600 07
Kevyt, siro, nätti ja kompakti. Äänet oli nätit Yoshimuran putkella, kun ottaa sen verran hanakasti kierroksia.
Alavääntöähän tossa ei ollut B-kingiin, tai edes litraseen verrattuna käytännössä ollenkaan. Ihan mukavasti tosin liikkuu, kun kierrokset pitää yli kymppitonnin.
Ei pääse vakiovälityksillä oikein oikeuksiinsa, kun parhaan suorituskyvyn alue on niin kapea. Ykkösellä ja kakkosella kiihtyy, isommilla vaihteilla alkaa olla vetoalueella sen verran jo vauhtia, että loppuu tehot. Näin isoimpiin pyöriin tottuneena.
Aikuisten oikeesti, saa kuitenkin olla jo jonkun verran keskivertoa parempi kuski, että tosta kusiasesta ottaa kaiken irti sopivalla mutkapätkillä. Suoraa osaa melkein kuka tahansa ajaa kovaa, mutta mutkapätkällä onkin toinen juttu.
+Keveys, ulkonäkö, äänet, racing-henkisyys.
-Alavääntö, ajoasento


KTM EXC 125 14
Tää on sitten keveydeltään jo jotain lähes uskomatonta. Kuskilla kun rupeaa olemaan painoa kamoineen lähemmäs 100 kiloa, niin jousitus "yllättäen" löysä.
Tehoa ja suorituskykyä kevariksi kiitettävästi, mutta isompaan pyörään tottuneella saisi maisema vaihtua rivakamminkin.
500 kuutioisiin aloittelupyöriin verrattuna huiput ja kiihtyvyys jää kotarissa jonkin verran (~30km/h hitaampi ja satkuun +1s).
Jossain polulla ja enskapätkällä taas sitten tehoa ihan tarpeeksi, ainakin omalla kokemuksella ja taitotasolla.
+Todella kevyt ja ketterä, siro ja hieno, kevariksi huippu suorituskyky.
-Alavääntö, hintataso, huoltovälit ja -kulut.


Sen perusteella mitä olen pyöriä ajellut, pysyttelen oikein mielelläni B-kingissä. Siinä on mun mielestä omaan käyttööni paras vastine rahalle, mitä moottoripyörämaailma tarjoaa. No okei, onhan se vähän möhkö ja toimintasädettä sais olla hiukkasen enemmän, mutta mikäpä pyörä olisi täydellinen. Ehkä se tulee vuosien kuluessa vastaan, tuskinpa kuitenkaan. Ja vaikka tulisi, niin B-king ei kyllä tallista tule minnekään katoamaan  8)

Toki DR800 ja RGV250 kelpaisi sitten ihan muuhun käyttöön Kingin ja PV suzukin viereen.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Lappis - Elokuu 23, 2017, 19:10
Honda Varadero pääsi koeajettavaksi tuossa aikaisemmin kesällä.
Aika traktorimainen ja ruma ku prkle,  mutta äärimmäisen miellyttävä ajoasento. En ihmettele, että käyttäjäkunta on pääsääntöisesti sitä eläkeukkelia. Niin on tämänkin ajetun yksilön omistaja.
Piti hiukan vääntöä testata satkun vauhdissa kääntämällä kahva ympäri ja kyllähän traktori liikahti, mut ei tarvinnut g-voimien kanssa tapella.
Eläkeläisten pyörä. En näe itseäni tällaisen omistajana koskaan. Se Bemarin vastine onkin sit eri asia. Tuli hiukan moiseen tutustuttua alkukesästä, mut vain istumalla päällä. Aika tykki adventureksi. Eläkeläisyys/traktorimaisuus kaukana.
Mutta; Varadero ei mua nyt hurmannut puolelleen. Kyllä musta kyykkypuolta löytyy huomattavasti enemmän kuin mukavuudenhaluisuutta.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Suiza 1200 - Elokuu 25, 2017, 22:49
Suzuki b king yoshimuran trc vaimentimet, ecueditorilla säädetty & vaihteiden rajoittajat poistettu.
2230km koeajon perusteella havaittua.

Plussat ja miinukset:
+todella muhkea ja tyylikäs ulkonäkö mustassa pyörässä
+hyvät saundit (Yoshimura trs)
+tankin "ponttoonien" tuoma suoja jaloille
+harvinainen

-kankeus mutkissa
-tankin koko
-keskituen puute
-paino
-ei sovi pidemmälle kuskille ilman muutoksia (kaveri ei voinut ajaa, kun polvet oli kiinni ponttooneissa)
-ruiskun ominaisuus nykiminen kaasariin verrattuna 
-työläs huolettava naku pyöräksi, kun katteita on riittämiin

Kingi taipui mutkiin aika kankeasti.
Vaihdoin siihen uuden 190/50 takarenkaan, mutta silti käytös mutkissa tuntui kankealta.
Teho paperilla vs. tuntuma käytännössä on hyvin erilaista.
Kone on ehkä turhan tasaisen tuntuinen ja siitä syystä tuntuu tehottomalta numeroihin nähden.

Vertailuna käytän bandit 1200- 99, jossa kansiset kansi, kannesta höylätty 1mm, ärrän nokat, akran kokoputkisto, k7 1000 ärrän takaiskari.
Noilla tuli vuorotellen ajettua moneen kertaan, niin helppo oli vertailla.
Hankintahintaa ja vakuutusmaksuja on turha vertailla.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Mägine - Elokuu 31, 2017, 00:38
n. 10tkm kokemuksella B-kingistä:
...kankeus mutkissa...
Tätä en aivan allekirjoita. Mulla on ollu muutama 200/50 kumi ja yksi 190/55 kumi takana ja ei se mun mielestä mitenkään kankeelta tunnu. Eihän se ketteryys mitään duke 690 luokkaa ole, mutta ei tuo 600 bandiittiin verrattuna kankeampi ole.
Dunlopilla tuntuu jonki verran toki kankeammalta, kun vaikkapa Pirellin Rossolla.

-tankin koko
-keskituen puute
Tankki on joo pieni, reippaammassa ajossa toimintasäde jtn. 220-240km, mutta nätisti ajamalla menee 300-350km tankillisella. Saishan se toki olla muutaman litran isompi.
Keskiseisontatukea en ole kaivannut. Sivutuki on kohtuullisen tukeva ja takarenkaan irrotteluun sopii 20e bilteman nostin.

Noi molemmat kuuluu mun mielestä tämän pyörän ominaisuuksiin ja ideologiaan. Vähän tämmönen rähinäpyörähän tämä on, jota ei ole tehty matkustajan kuljetukseen tahi millekkään pisemmille reissuille, vaan kapungissa ajeluun ja hiljasilla maaseudun teillä hurjasteluun.

...vakuutusmaksuja on turha vertailla.
Kingiin vakuutus osakaskolla n. 270e/vuosi. 1200 bandiittiin näyttäis olevan satasen halvempi. Ihan ovat mun mielestä vertailukelpoiset.


Mitä sitten tulee jousitukseen ja alustaan ylipäätänsä, niin se on kingissä aika paljon paremmin kunnossa, kun vanhanmallin bandiiteissa. Jos 1200 bandussa saa rahalle vastinetta, niin kingissä sitä on tarjolla vielä enemmän mun mielestä, vaikka hankintahinta onkin n. kolminkertainen. Eikä tarvii koneeseenkaan kummemmin kajota, kun vaihtaa vaan pöntöt, poistaa rajottimet, säätää ja pistää pari piikkiä pienemmän eturattaan. Ylhäälläkin on sitä kakkua tarjolla putkiviribandiittiin nähden.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Suiza 1200 - Syyskuu 2, 2017, 08:49
^ Kankeus korostuu entisestään esimerkiksi 180 astetta olevassa moottoritien liittymässä, kuin liikenneympyrässä ja ero on tosiaan reilu.

257.7km / 15.55l oli pisin pätkä mitä yhdellä tankilla pääsi ihan normi ajoa ja kulutus oli aina melko tarkkaan 6 litraa tai sen yli.
Tankin koko 16l, niin ei sillä enää kovin paljoa olis enempää ajanut.

Ketjun rasvailuun, vanteiden pesuun, yms. se keskituki olis enemmän kuin hyvä, kun siihen on tottunut.
Se ei varmaan sovi pyörän tyyiin ja painoakin tulis lisää.

2 piikkiä pienempi eturatas kuulostaa jo aika paljolta.

Bandussa on edellisen omistajan jäljiltä piikin isompi eturatas.
Tosi hyvin se silläkin vetää ja nostaa keulaa kaasulla.

Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Lappis - Syyskuu 4, 2017, 12:07
Ajelin neljä päivää Roodoksella 250-kuutioisella Intruderilla ja ihan hauska peli oli. Pääväylilllä pysyin muun liikenteen tahdissa (80-90 km/h) ja pikkuteillä oikein mukava peli.

Tuolla on niin liukkaat asfaltit, että ei isompaa kannata teihin/liikenteeseen tottumattoman ottaakkaan. Enkä löytänytkään isompaa vuokralle.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Mägine - Syyskuu 13, 2017, 12:21
Ktm 690 Enduro R ABS vuodelta 2016 tuli käytyä testaamassa. Akrapovicin putki ja evo softa.

Lähin pyörä, mistä on hyvin kokemusta on varmaan Dr600, joten verrataan siihen.
Painoa kotarissa n. 15kg vähemmän täydellä tankilla ja tehoa n. 25hv enempi. Kyllä sen eron huomaa. Katukäyttöön riittää kotarissa tehot ja Dr:ssä saisi olla enemmän.. Kotarilla nousee keula ihan vahingossa kakkosella ja vielä kolmosellakin, mutta Dr:ssä saa jo kakkosella vähän nykästä, että nousee kivasti.

Kotarissa oli paljon kovempi (ja parempi) alusta, mikä sopii kadulle hyvin.
Ktm on noin 4cm korkeampi, todellisuudessa enemmän, kun jousitus ei anna niin paljoa periksi. Tälläselle 180cm/100kg vantteralle kaverille istuinkorkeus on sellainen, että toiselta puolelta yltää varpaat maahan hyvin.

Jarrut on todella hyvät kotarissa, Dr.ssä ei juuri ollenkaan, jos 690 vertaa. Absit toimii hyvin.   

Muutenkin oli miellyttävä ajokokemus, tehoa on enskaksi hyvin ja tuntui ketterältä.. Tommonen hieman vanhempi 690 smc tai enduro olisi kyllä kova peli B-kigin rinnalle  8)
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Mägine - Helmikuu 2, 2018, 21:32
Aprilia Tuono V4
tuli tänään messuilla kokeiltua. Äänet on vähän lussun oloiset. Ajoasento alkoi jostain syystä rasittamaan toista rannetta. Jotuiskohan pyörästä vai pienestä muutaman kuukauden tauosta ennen tätä. Kevyen oloinen peli.
Kaasuun reagoi vähän turhan herkästi ja aluksi ajo oli vähän nykivän oloista.
Ihan pirteä ja mielenkiintoinen tapaus, mutta en kyllä nakujen kuninkaaksi kruunaisi ihan tältä perusteelta.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Kökkö - Helmikuu 10, 2018, 16:17
En ymmärrä,että miten kukaan voi  lähteä oikeasti testimielessä koeajamaan mitään isoa prätkää tuollaiselle pienelle sisäradalle jossa suurin sallittu nopeus 60km/h?? Tajuan jotkut pienet mopot,mutta eihän moottoripyörän ominaisuuksista pääse hyvä jos etäisesti hajulle noissa olosuhteissa. Jollekkin kortittomalle tuo on tietysti hauska tilaisuus päästä kokeilemaan jotakin moottorivehjettä tai henkilölle,joka ei ole ikinä ajanut mitään mopoa,mutta motoristille joka haluaa oikeasti vertailla eri moottoripyöriä ,niin tienpäälle ja vielä kaupungista ulos on mentävä.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Miikaael - Helmikuu 10, 2018, 20:17
Ei ne päästäny ulos ajelemaan.  ;) Eihän tuolla radalla kaikkia ominaisuuksia päässyt pyöristä ulosmittaamaan, mutta aika hyvin sitä tuollakin radalla löyty pyöristä eroja.
Onneks ne ei pakottanu siellä ketään väkisin ajelemaan, mutta halukkaita koeajajia riitti kyllä perjantaina ainakin jonoksi asti.
Itse ajoin kans Tuonon ja Super Duken. Ja kyllä noista kahdesta Duke olis selvästi enempi mun mieleen.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Mägine - Toukokuu 24, 2018, 00:32
Ktm koeajopäivä:

-390 RC. Ajolenkki oli tosi lyhyt, koska pyörä sammui pari kertaa ajossa kytkin pohjassa. Melko helppo ajettava ja kevyt. Koneeseen toivoisi lisää puhtia. Muuta vaikea sanoa noin lyhyen pätkän perusteella.

-790 Duke. 690 verrattuna tasaisempi, raskaampi ja pirteämpi. Isoon pyörään tottuneelle vääntöä saisi olla lisää. Kutosella kun lyö 80-100 vauhdissa kaasun auki, niin ainoastaan tärinä lisääntyy. Luistonesto ja quickshifter mukavat lisät. 105hv riittää hyvin taajamiin ja mutkapätkille.

-1290 Super Duke R. Siinä on kyllä fyysisesti pieni pyörä. Ja moottorin koko huomioiden varsin kevyt. Rähinähenkinen vaikutelma jäi lyhyine välityksineen. Voisin kuvitella olevan hyvä keulimispyörä kun tehoa on mukavasti ja lyhyt akseliväli. Kyllä se ainakin kolmosella vielä kaasusta nostaa.
Tärinää riittää. Alle satasen vauhdeissa ei tee mieli käyttä kutosta.
Tuntui että menohalut on kuitenkin B-kingin kanssa aika samaa luokkaa, vaikka reippaasti kevyempi pyörä onkin.


Honda & Kawasaki koeajopäivä:

-Africa Twin 1000 DCT. Tää automaattisysteemi oli erikoinen. Kaupunkiajoon tuo automaatti sopii hyvin, mutta muualla on kivempi vaihtaa itse. Manuaaliasetuksella pyörä on puoliautomaatti. Kytkimen puute ei haittaa oikeastaan tälläisessä pyörässä.
Suhteellisen pirteän oloinen, vaikka painoa on 240kg ja tehoa 95hv. Lyhyen sorapätkän perusteella mukava ajaa myös asvaltin ulkopuolella.
Varsin miellyttävä matkaenduro, vaikka endurostahan tuo on kaukana. Yllättävän korkan oloinen.
Positiivinen kuva jäi, paitsi hinnasta. Rapiat 21 tonnia on mun mielestä paljon tämän genren pyörästä.

-CB1100RS. Ihan kivan näköinen retropeli, jossa tanko on turhan kapea. Vääntöä on ihan mukavasti, mutta tehoa kaipaisi hiukan enemmän. Lukemat jotain 88hv/95nm. Mittaristo ehkä turhan pelkistetty.
Tuli vähän peruspyörämäinen fiilis retroasussa, mitä tämä onkin.

-Z900RS Kawa. Tässä oli jo vähän voimaakin ja hienot äänet! 111hv/98Nm. Kevyen ja ketterän oloinen. Kaikki hallintalaitteet kohdallaan ja muutenkin varsin onnistunut retropyörä. Selvästi Hondan CB rs:ää ja Bemarin rnineT:tä parempi kaikin puolin.
Tykkäsin jopa. Jos olisin uutta tämäntyylistä pyörää ostamassa, niin selvä ykkösvalinta.

Ducatin koeajopäivä:

-Scrambler 1100. Luulin ajavani 800 Scramblerilla ja vääntö yllätti. Tehoa ja suorituskykyä ei ollut ainakaan liikaa. 86hv/88Nm. Ulkonäkökin iskee melko hyvin. Ajoasento oli vähän erikoinen, mutta ei voi kuitenkaan huonoksi haukkua. Mittaristo on erikoinen toteutus.

-Supersport S. 113hv/97Nm L-twini. Nimi hämää, sillä ajoasento on melko leppoisan oloinen. Tärinää riittää, tehoa on ihan sopivasti viemään 210kg pyörää mutkapätkilla. Mikään tykki ei kuitenkaan ole kyseessä. Ajotietokoneet ja luistonestot löytyy. Tyylikäs pyörä, jolla on hyvä ajaa.

-Panigale V4. Tässä on sitä tehoa jo oikeasti. 214hv/198kg tankattuna. Melkoinen tykki oli.
Luistonesto ja keulimisenesto ovat tarpeellisia varusteita. Punaraja 14 500 rpm kohdilla. 9000-13000 kierroksilla tehoa on todella runsaasti.
tämäkin vain tärisee aika paljon. Ja ajoasento on aika raskas. 25 minuutin aikana alkoivat kädet puutua.
Hienot äänet ja nätti pyörä.
Hintaa 31 tonnia perusmallilla. Jos ei olis rahasta kiinni, niin olis kyllä pakollinen ostos. Ei kyllä tehot lopu kesken.


-Bmw K1600.
Jos tykkää ajella matkaa, niin tässä on kyllä siihen passeli peli. Kutoskoneen ansiosta ei voi väittää tylsäksi. Hienot ja erikoioset äänet.
Pakki, vakionopeussäädin, aktiivijousitus, penkin- ja kahvanlämmittimet, audio- ja navigointijärjestelmä, sekä napista säätyvä pleksi. Varustelua löytyy.
Tämän päällä tuli sellainen fiilis, että istuu nojatuolissa. Voisi ajaa vaikka 500km putkeen.
Tehoa 160hv ja vääntöä 175Nm, joita 350kg paino rauhottaa kummasti.
Vääntöä on kuitenkin painosta huolimatta reilusti. Kohtalaisen rivakan ohituksen voi tehdä kutosella alle 3000 kierroksilta.
Ei kuitenkaan ihan omantyylinen pyörä, vaikka erittäin mielenkiintoinen kokemus olikin.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Lappis - Kesäkuu 26, 2018, 22:53
Lahden mp-servicellä oli Suizan koeajomahdollisuus, joten paikalle ja vuoden -17 gikseri(litranen) ajoon.

Mitä tästä nyt voisi sanoa? Ultimaattinen lelu, minkä kyllä tahtoisin ratakäyttöön. 
Pieni, kevyt ja tehokas. Motarilla kävin hiukan kiihdyttelemässä, mutta eihän näillä rajoituksilla gikseristä saa mitään irti. Kuten sanottua, rataa huutaa.

Yllätyksenä tuli hyvä alavääntö; 30 lasissa, kolmonen sisällä eikä mitään ongelmaa.
Jäykkä alusta, kaikki töyssyt tuntui. Uskomattomat etujarrut, takajarrua ei tuntenut yhtään.
Ajoasento sitä ihteänsä. Ei pitkille matkoille.

Mutta voi pojat kuinka mun haave ratapyörästä sai uutta potkua.
Lelujen lelu, ei mitään pahaa sanottavaa. Hienoin superbike, varsinkin, jos sen perän tuunailee.

Edit. 8.9;
Kaverin matkaharrikkaa kävin testaamassa ja onhan kömpelö traktori. Alaväännöistä tietoakaan, heikot jarrut ja tärisevä. Ihan leppoisa kruisailupeli, mut ei ole mun juttu. Tuli nopeasti ikävä omaa pyörää
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Mägine - Lokakuu 29, 2018, 19:27
Honda CB1000R neo cafe
Hassun näköinen pyörä hassun näköisellä mittaristolla. En oikein tiedä tykkäänkö ulkonäöstä. Edellinen CB1000R oli hivenen paremman näköinen omaan silmään.
Muuten ihan kiva naku, mutta jotenkin kankean ja metallisen oloinen, vaikka jousitus ei kova ollutkaan. Tehoa tuntui olevan ihan mukavasti ja välitykset melko lyhkäset. Vähän jäi sellainen vaikutelma, että ulkonäkö ei ihan vastaa ajotuntumaa. Jotenkin tavallisen nakupyörän oloinen hiukan lyhkäsemmillä välityksillä ja erilaisella ulkonäöllä.

Toki hieman latteaan fiilikseen voi vaikuttaa sekin, että satoi ja oli aika viileää. Lisäksi ajelin vielä väärästä rampista ylös ja jostain syystä motarille ei päässyt enää oikeaan suuntaan.


Suzuki DL1000XA v-myrsk... eiku strommi
Ihan mukava putputin. Tehoa ei mitenkään vallattomasti ollut, mutta vääntöä ihan mukavasti. Kyllä tuollasella pisempäänkin reissuun voisi lähteä. Jos pitäisi valita tämän ja uuden africa twinin väliltä, niin varmaan päätyisin tähän hintaeron vuoksi.
Ei ollut mikään pettymys, kun en oikeeastaan juuri mitään odottanutkaan  :PYamaha Mt-09 SP
Perusmallin heikoin lenkki, eli jousitus on tässä parannettu. Melko pieni, kevyt ja ketterä. Ajoasento hieman erikoinen.
Jännä juttu, miten 115hv moottori on saatu tuntumaan noin pirteältä lyhyillä välityksillä ja terävällä kartalla. Keulimisherkkyyskin varmaan vaikuttaa asiaan omalta osaltaan.
Kivat äänet koneessa ja muutenkin moottori varsin miellyttävä.
Hinta erittäin kilpailukykyinen.
Pieksee 790 Dukea ja GSX-S750:aa kokonaisuutena kuin pässiä narussa.GSF650 Bandit
Ruiskubandiittia tuli testailtua vihdoin. Paras olisi ehkä ollut verrata silloin, kun ajeli itsekin 600 bandiitilla. Nyt tuntui varsinkin alakierroksilla puhdittomalta. Muuten kyllä tehot ihan riittävät.
600 Bandiittiin nähden ehkä hiukan pirteämpi, tasaisempi ja vastaa kaasuun pehmeämmin. Ulkonäkö on myös parantunut tässä uudemmassa.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Kootee - Lokakuu 30, 2018, 12:26
Ei varsinainen koeajokokemus, koska vaihdoin keväällä vm. 2007 GSF1250A:sta (nakumalli) vm. 2015 DL1000 V-Stromiin.

Havaintoja DL1000 vs. GSF1250A:

+ ketterämpi kuin Bandit
+ suorituskyky persdynolla aika sama (voi ton miinukseksikin laittaa)
+ ajotietokone on ihan kiva lisä
+ luistonesto (vakkari tuli vasta 2016)
+ jousitus parempi (orggis molemmissa)
+ tuulensuojaa tietenkin enemmän kuin nakussa. Vaihdoin alkuperäisen lasin tilalle Givi Airflow:n, joka on parempi kuin orggis. Heittää enimmät öttiäisetkin yli. Ihan huminatonta asentoa en tuulilasista ole löytänyt, mutta toisaalta tuulisuoja tuntuu hyvältä yli satasen vauhdeissa.
+ ei ole liian voimakasta V2 moottorijarrutusta (sen sijaan keulin kerran vahingossa, jota Bandulla ei tapahtunut ikinä)
+ jarrut paremmat Stromissa. Ei mullistavaa eroa kuitenkaan.
+ saakelin rumat, mutta hyvät peilit, kun laitoin peilinjatkeet (yli 120 kg aiheuttaa kuskissa leveyttä)
 
- satula on hiukan korkeammalla. Huono kaltaiselleni persjalkaiselle, mutta kai mä pärjään kun otan huomioon. Madallettu satula ei kiinnosta, kun sitten jyrkkenee polvikulmakin ja on kuulemma pehmusteistakin madalletussa tingitty.
- vakkari tuli vasta 2016. Ois itse asiassa ihan kiva pidemmillä rupeamilla.
- ei tuolla metsään viitsi lähteä korkeuden ja painon takia. Renkaiksikin laitoin enempi asfaltille suunnatut Metzeler Tourance Next:it, jotka onkin tosi hyvät

+- ajoasennossa ei hirveesti eroa. Mutuna sanoisin, että Bandussa oli hitusen pystympi, mutta ero on pieni
+- kulutuksessa ei mainittavaa eroa. Toimintasäde hyvä molemmissa.
+- tavaraa saa molemmissa kuljetettua paljon, kun laittaa laukkutelineet.
+- ABS oli vanhassakin. V-Stromissakaan ei vielä 2015 ollut kaarre-ABS:iä.

Kauden ajot Stromilla jäi liian vähäisiksi pikkusen onnettomuuden ja siitä johtuneen pitkän korjauskeikan johdosta. Osa osista kun oli pitkässä toimituksessa.
Strom olis mulle täydellinen, jos oisin hitusen pitkäkinttuisempi  :D Nyt tarttee ottaa korkeus huomioon ja vaikka suosiolla nousta penkiltä ja taluttaa pyörä, jos ei varvastaen riitä voima.

Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Lappis - Toukokuu 11, 2019, 15:59
Juuri kotiuduin Yamahan koeajopäiviltä.

R1 ja FJR 1300 olivat ne yksilöt, mitkä kiinnosti.

FJR oli kyllä mahtava. Uusin päivitys oli kyseessä ja kyllähän tuolla ajaisi pitkää siivua helposti. Ajoasento kunnossa, kaasuvaste hyvä matalillakin kierroksilla ja mageet saundit. Hieno kokemus.

R1 oli pettymys saundimaailmaa myöten. Ajoasento oli epämiellyttävämpi kuin Gixxerissä,  alavääntö oli huonompi kuin Gixxerissä ja...en tiedä, en tykännyt. Traktori tuli saundeista mieleen.
FJR vihelsi mukavasti, mut R1 oli traktori.

Niken olisi myös ollut paikan päällä, mut aika loppui kesken.

FJR kyllä ehdottomasti vaihtoehto joskus tulevaisuudessa.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Mägine - Toukokuu 27, 2019, 19:10
Tässä muutama mieleen juolahtanut asia kuluvan kesän aikana kokeilluista mopoista!


Honda Monkey 125
Yllättävän isokokoinen. Esikuvaansa huomattavasti vakaampi ja tukevampi. Edessä absit, digimittari, 4-vaihdetta. Mukava köröttelypeli, joskin tehoa saisi olla ainakin tuplasti, että olisi enemmän fun-factorya. Reilun satasen se kerkesi mittariin ottamaan motarilla, piti himmailla kun oli autoja edessä. 80 jälkeen kiihtyminen on aika verkkaista.


Honda Rebel 500
Köröttelyyn sopiva papatin. Leppoisa ja edullinen uudeksi mopoksi. Ei sytytä, mutta varmasti riittää joidenkin tarpeisiin.


Ktm 690 supermoto
Mukavasti potkua yläkierroksilla, ketterän oloinen, quickshifteri ja ajoavustimet löytyy. Tykkäsin enemmän vanhemman mallin ulkonäöstä. Satula on kova ja liukas, alkaa  puutumaan jo vajaan puolen tunnin ajon jälkeen. Alakierroksilla ei ollut ihan mahdottomasti vääntöä. Kallis (14000e). Kakkospyöräksi kiva peli, joskin hinta on aika kova.


Ktm 790 Adventure
Tankki ylettää moottorin korkeudelle. Painopiste alhaalla, yllättävän ketterä painoisekseen. Varsinkin soratielle tehoa on enemmän kuin tarpeeksi. Kaikin puolin miellyttävä mopo ajella. Jos reissua tulisi tehtyä, niin tämän kaltainen pyörä olisi siihen oikein mukava. Ajoasento on pysty ja tällä voisi vedellä vaikka vähän pitempiäkin siivuja.

Ducati Hypermotard 950
115hv V2 kone, paino noin 180kg kuivana. Ohjauskulma on aika jyrkkä, eli ketteryyttä on, mutta motarilla ei ole ihan vakaimmasta päästä. Pirteän oloinen möhkömoto, jolla oli mukava ajaa, vaikka satula olikin aika kova. Hyvä valinta mutkapätkille, eikä tule ihan joka kulmalla samanlaista vastaan. Hyvät jarrut.


Ducati Diavel 1260S
Tässä oli varsinkin alakierroksilla hyvin potkua! Ajoasento oli aika tiivis, mutta kuitenkin hyvä. Painoon ja 240-leveään takarenkaaseen nähden oli kohtuullisen ketterän oloinen. Tyylikkään näköinen (joku tykkää joku ei) ja kaikenlaista elektroniikkaherkkuakin oli tarjolla.


Suzuki Katana 1000
Ulkonäkö on livenä paremman näköinen kuin kuvissa! Mittaristo/ajotietokone on ahdettu vähän turhan täyteen infoa. Moottori on hieno! Äänet ovat makeat vakioputkellakin, alavääntöä on hiukan enemmän kuin noissa kilokyykyissä, mistä konekin on lainattu (GSX-R1000 05-06). Ylhäältä löytyy potkua varsin mukavasti. Kiilasi retropyörissä oman listani kärkeen, Z900RS Kawan edelle.
Jarrut ja jousitus ok. 


Husqvarna Vitpilen 701
Vitpilen on ulkonäöltään mielenkiintoinen. Hiukan erikoinen, mutta tyylikäs. Cafe Racer - olemusta löytyi ulkonäöstä ja ajoasennosta. Hiukan otti käsille, kun tanko oli sen verran matala. Itseä ei kokonaisuudessaan ihan hirveästi sytyttänyt, vaikka mukavahan tuota oli kokeilla.


Triumph Tiger 800XC
Kaverin pyörä. Ajoasento oli miellyttävä, jarrut hyvät. Vääntöä oli kokoisekseen ihan ok. Tämä oli kuristettu A2-kortille sopivaksi, joten tehoa jäin kaipaamaan. Kuristamattomana varmasti täysin riittävästi tehoa. Ajossa ei paino haitannut.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Lappis - Syyskuu 29, 2019, 18:01
Suzuki GSX-R 750 K4

Koeajelun/mielenkiinnon kohteena moinen peli.
Ajoin Espoosta Lahteen ja eihän näitä matkaan ole tehty.
Ajoasento yms. Sitä ihteään. Mutta ratakäyttöön tämän ostinkin, joten ei valittamista.

Alle 7 tonnin kierroksen ei nyt mistään väännöistä voi puhua. Kone herää henkiin tuon 7 jälkeen ja vilkuttelee vaihtovaloa 13,500 kierroksessa. Mut helposti ajelee nättiä ajoa kutosella 60 alueella. Kone vetää helposti, mut huoletta voi kaasun kåäntää ympäri.

Jarrut loistavan tunnokkaat, kytkin jäykkä bandun nestekytkimeen verrattuna.
Aikamoisen turhia pelejä normiliikenteessä. Ensi keväänä pääsee mittaamaan pyörän oikeaa luonnetta radalla.

Komea pyörä ja upea äänimaailma ( Akran kokoputkisto ).
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Mägine - Lokakuu 17, 2019, 12:57
Tuli kokeiltua Ktm 640 supermotoa ja 625 SXC:tä ostoaikeissa loppukesästä. 625SXC oli noista se, joka jäi käteen.

Tehoeroa noissa ei juurikaan ole, johtuen siitä, että molemmat olivat Keihinin 41mm pumppukaasarilla. (625 pumppu keihin vakiona ja 640 vaihdettu/modattu). 625 on hitusen kevyempi.
Alunperin oli tarkoitus ostaa 640, mutta se kerkesi mennä ja hetken päästä löytyi sopivan edullisesti 625, jota sitten lädettiin hakemaan. Jälkikäteen ajateltuna hyvä päätös, nappularenkaat sopivat omiin ajoihin paremmin.

Ktm sxc 625 05
Paino on tuolta kisavehkeiden ja pappaenskojen välimailta, noin 130-140kg riippuen siitä paljonko tankissa tavaraa. Sopii kuin nenä päähän hiekka- sora- ja metsäteille. Tehoa riittää oikein mukavasti, n. +55hv. Dr:ään verrattuna tuntuu paljon rivakammalta. Jousitus ja jarrut ovat myös ihan eri planeetalta.
Huonoja puolia ovat tärinä (asvaltilla vähän häiritsee, soralla ei), sekä pieni, noin 10l tankki. Reilummalla kaasulla kun ajelee, niin tankilla pääsee 120-150km.
690 enduroon verrattuna alavääntöä on enemmän, mutta ylhäällä vähemmän kun tuossa seuraajassaan.

Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: Mägine - Heinäkuu 7, 2020, 19:27
Taannoin oli vuorossa kohtuullisen legendaarinen Kawasaki KZ1300. Viimeisiä ruiskumalleja tuolta 80-luvun lopussa. Rivikutosen ääni on kyllä upea. Massiivinen ja painava pyörä, mutta eipä tuo liikkeessä juuri häirinnyt. Jarrutkin oli paremmat kuin odotin. Voimaa ja vääntöä oli kyllä tuon aikakauden pyöräksi runsaasti.
Otsikko: Vs: Koeajokokemuksia: muut mopot
Kirjoitti: numbie - Syyskuu 15, 2020, 12:10
Kawasaki ZZR 1200 vaihtui sitten Bemariin (K1200 S) eli Norjan reissu elokuussa tuli yllättävän kalliiksi. Kävin viime viikonloppuna hakemassa Oulusta ja ajelin Jyväskylään.

Pyörään oli tehty modauksia eli jalkatapit oli laskettu 25 mm ja ohjaustankoa oli korotettu 60 mm. Ajoasento oli 186 cm pituiselle melkein kuin olisi nakun sarviin tarttunut. Ruiskukoneen äkkinäisyyteen meni hetken aikaa tottua, mutta kyllä oli mukavaa ajella mukava mutkatie Oulun eteläpuolelta Limingasta Siikajoen kautta Raaheen. Suosittelen tuota pätkää, jos sinne päin ajot suuntautuu. Bemari kääntyi herkästi mutkiin ja meno oli vakaata. Nopeusrajoitus tuolla tiellä on 60-70-80, mutta mittarissa saattoi olla aika ajoin mittarivirheen kompensaatiota yli tarpeenkin. Ei vain huomannut vauhtia.  ;)

Ajoviima otti hieman enemmän kuin entisellä Kawalla (johtunee noista korotuksista), mutta vähemmän kuin aikanaan leveällä tangolla olleella Bandit 1200 S:llä. Ohituskiihtyvyyttä oli riittävästi, tosin 6-vaihde oli parempi vasta tuossa noin 100 km/h mittarissa jälkeen. Vanhat luut pitivät myös kahvanlämmittimistä, kun lauantaina sattui matkan varrelle pari sateisempaakin kohtaa.

Entsieen Kawaan (ja Banditiin) miinuksina voi sanoa pienemmät sivulaukut, johon mahtunee ehkä uimavehkeet ja varakalsarit mukaan. Pyörässä toki on Hepco-Beckerin takalaukku ja originaali aito BMW K1200S-tankkilaukku.

Jospa tämä koronatilanne ensi kesäksi hellittää ja uskaltaa taas Ponuunkin tulla. Kesä ilman savolaisten justustelua on ollut tosi tylsä.  :D